23.01.2021
FEAR FACTORY
Po kytaristovi a současném neomezeném vládci této ..více

23.01.2021
SUZI QUATRO
Legendární americká rockerka dva roky po šestnácté ..více

23.01.2021
LABYRINTH
Fanoušci italské powermetalové formace se dočkali ..více

23.01.2021
CRYSTALLION
Německá kapela po delší době přichystala novou ..více

22.01.2021
PHIL X AND THE DRILLS
Současný kytarista Bon Jovi Phil X nezapomíná ani na ..více

22.01.2021
THE DEAD DAISIES
Ve chvíli, kdy kapele vychází album "Holy Ground" bylo ..více






WOLFHEART - Constellation of the Black Light
Tak jsem si dal opáčko všech desek Wolfheart a ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Dajte prosím tomu psychopatovi už niekto BAN, le ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Koukl jsem, že to mělo být asi k diskuzi u Peps ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
To Supermatonator : Chápu, že si ten koncert t ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Nezlob se, úplně nerozumím k čemu se tvůj př ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
A dvd live koncert Blind Guardian - Imaginations 2 ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Lepší stream koncerty než nic ! Podle mě konce ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Live stream koncerty? To je snad nějaká sranda? ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Nechápu, že vám tam chybí Live stream koncert ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Moloch
Jak to že vám tam chybí Titanic Live stream kon ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Trouble
2658x

WHITESNAKE - Lovehunter
2624x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2597x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1717x

SEBASTIEN - Integrity
1647x

WHITESNAKE - Ready An` Willing
1616x





článků celkem: 8112
recenzí: 6676
reportů: 573
rozhovorů: 460













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MOB RULES - Ethnolution A.D.

Máte jasně daný a svým způsobem typický výraz, stále velmi solidní nápady a maximálně schopné muzikanty. Což je stav, který trochu svádí ke hře na jistotu. Na jedné straně, ukažte mi skalního fanouška, který nebude jásat nad tím, když mu jeho oblíbená kapela nabídne přesně to, co od ní má rád, na straně druhé se vždycky najde dost rejpalů, kteří budou hořekovat nad tím, že tohle přece už slyšeli… Zhruba v tomto rozpoložení se v období alba „Ethnolution A.D.“ ocitli Mob Rules. A to i přes to, že v mezidobí od vydání alba „Among The Gods“ prožili největší „jednorázový“ (rozuměj v době ohraničené vydáním alb) otřes sestavy ve své historii, když kytaristu Olivera Fuhlhageho a basáka Thorstena Plorina nahradili Sven Lüdke a Markus Brinkmann (oba jsou členy kapely do dnešních dnů). Ani tahle změna však nedonutila Mob Rules k tomu, aby nějak výrazně sáhli na svoje jistoty (proč taky?) a tak album „Ethnolution A.D.“ spolehlivě padne do noty těm, kterým voněla alba „Hollowed By The Name“ a „Among The Gods“.

Mob Rules album pojali jako polokoncept. První polovina desky je provázána do jedné kolekce, nicméně nehledě na to, že prvních šest položek je zahrnuto pod název „Ethnolution“, celé album drží spolehlivě pohromadě, staví bez výjimky na tradiční melodičnosti, zpěvnosti, vzdušných motivech, nijak dravém tempu a jiskřivé harmonii kytar a lehce pompézních kláves. Jediné, na co lze z pohledu dramaturgie žehrat, je fakt, že zařazení dvou nasládlých skladeb „With Sparrow“ a „Better Morning“ trošku ukolébává celkovou atmosféru. Ta postupně narůstá od samotného počátku alba a nejvíc k ní přispějí napínavá „Ashes To Ashes“, houpavě rozvážná a výborně se rozrůstající „Day And A Lifetime“ se vzdušnou melodií a silným kytarovým sólem, a svižnější, skvěle vygradovaná „River Of Pain“. Tradičně silnou zbraní kapely jsou i texty, díky krátkým zamyšlením k námětu jednotlivých skladeb koncepční poloviny desky se vyplatí nahlédnout do bookletu.

Jako by se v polovině první dekády tohoto století Mob Rules po docela svižném vývoji potřebovali trochu nadechnout a tak je album „Ethnolution A.D.“ v jejich diskografii položkou, kde se nejvíc jede na jistotu. Vzhledem k tomu, že si při tom kapela zachovává stále vysokou úroveň a ani na moment nevaří z vody, ono to ani tak nevadí. Obzvlášť s výhledem na to, že (jak už dnes víme) k těm nesilnějším deskám Mob Rules teprve mířili. A z tohoto pohledu představuje tohle „nadechnutí“ velmi příjemnou zastávku na jejich cestě power metalovým světem.

Savapip             


www.mobrules.de

YouTube ukázka - Unholy War

Seznam skladeb:
1. Prologue
2. Unholy War
3. Ashes to Ashes (Dust to Dust)
4. Fuel to the Fire
5. Veil of Death
6. The Last Farewell
7. Day and a Lifetime
8. River of Pain
9. Ain`t the One
10. New Horizon
11. With Sparrows
12. Better Morning

Sestava:
Klaus Dirks - zpěv
Matthias Mineur - kytara
Sven Lüdke- kytara
Markus Brinkmann - baskytara
Sascha Onnen - klávesy
Arved Mannott- bicí

Rok vydání: 2006
Čas: 51:11
Label: Steamhammer
Země: Německo

Diskografie:
1999 – Savage Land
2000 – Temple Of Two Suns
2002 – Hollowed Be Thy Name
2004 – Among The Gods
2006 – Ethnolution A.D.
2009 – Radical Peace
2012 – Cannibal Nations
2016 – Tales From Beyond
2018 – Best Reborn

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.12.2020
Přečteno: 403x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.40358 sekund.