DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




JADED STAR - Realign

O tom, že zpěvačka Maxi Nil to má v krku zajímavě seštelováno, asi není potřeba moc polemizovat. I tak se v její diskografii neskví kdovíjaké klenoty. Asi největší díru do světa udělala zatím při svém působení v řadách symfoniků Visions Of Atlantis, jenže čtyřleté období, kdy u nich kapele působila, bylo nejméně výrazným v historii téhle kapely. V řadách řeckých On Thorns I Lay strávila celkem deset let, trefila se však do doby, kdy kapela nevydala žádnou nahrávku a tak se do diskografie zapsala až po svém odchodu jako host. A tak Maxi nezbylo, než si založit vlastní projekt. V roce 2013 se Maxi dala dohromady s bubeníkem Raphaelem Sainim, který se v životopise asi nejvíc pyšní krátkým působením v Iced Earth, a pod značkou Jaded Star se po dvou letech dopracovali k albu „Memories from the Future“. Zázrak se nekonal, Jaded Star si debutem o místo na slunci řekli, dostali příležitost zahrát si před Moonspell, Epicou, či Xandrií, ale že by měli plnit významnější roli na rockovém poli, se říct nedá. V průběhu loňského roku se pánské osazenstvo kapely postupně kompletně vytratilo a Maxi byla nucena postavit kapelu znovu téměř od nuly. Povedlo se a Jaded Star aktuálně představili svou druhou nahrávku „Realign“. Ovšem že by ta měla nějak výrazně pozměnit dosavadní status kapely, se příliš předpokládat nedá…

V hlavě vám po téhle nahrávce zůstane hlavně informace, kterou tam (za předpokladu, že jste se s Maxi Nil již někdy setkali) už bezpečně máte – tahle holka má zajímavý hlas, což spolehlivě předvede v kompletní desítce skladeb novinkového alba. Skladby samotné však téměř bez výjimky postrádají nějaký zásadnější háček, který by do paměťového skladiště přichytil byť jednu jedinou. Jaded Star najeli na poměrně neohebnou rockovou alternativu s moderními vlivy, s rozevlátostí od rockové uštěkanosti až k popové nasládlosti. Nepřekvapí, že u toho důraz na melodie (nebo alespoň zajímavé melodické motivy) není na nejvyšším schodu a že spíš dominuje určitá pichlavost, plíživý chlad a neschopnost (či neochota) dát nápadům jasný směr. Snaha o náladovou pestrost tak není úplně ku prospěchu a přispívá k tomu, že na „Memories from the Future“ se fakt není čeho zásadního chytit. Když úvodní „Female Fronted“ sklouzne od zajímavého klávesového motivu do těžkopádné alternativnosti, Maxiina hlasová smyslnost a celkové napětí v „A Pain All Mine“ se rozplyne v do jakési popem olíznuté kaše, a ani skladbu s potenciálně nejsilnějším sloganem „Vertigo“ se Jaded Star nepodaří vyhrotit tak, aby konečně přišel nějaký zásadní kopanec (a díky tomu pichlavému naostřenému vyznění alba předpokládám, že tohle je to, čeho Maxi chtěla dosáhnout, a to i přes to, že se tu najde pár rozjímavě klidných položek), je jasné, že Jaded Star svůj stín ani tentokrát nepřekročí.

Jako by Maxi Nil směřovala k tomu být malým Jeffem Scott Sotem v sukních (já vím, že Maxi v úvodní „Female Fronted“ dost důrazně vysvětluje, že na sukních nebo kalhotách nezáleží). Výborný hlas, jen k tomu, aby vyniknul, je potřeba dodat k tomu i muziku, která jeho kvality podtrhne a zdůrazní. Na „Memories from the Future“ se to neděje. Ale jak na své letošním novince právě Jeff předvedl, ze zaběhlých nezáživných kolejí se dá vysmeknout. Tak třeba to příště vyjde i Maxi.

Savapip             


www.jadedstar.net

YouTube ukázka - Female Fronted

Seznam skladeb:
1. Female Fronted
2. Breathing Fire
3. A Pain All Mine
4. Maybe
5. Adrian
6. Children of Chaos
7. Rise Up
8. We`re the Heroes (A Song for Us)
9. Vertigo
10. Higher than Love

Sestava:
Maxi Nil - zpěv
Dane Constantine - kytara
John Dres - baskytara
Angelos Vafiadis - klávesy
Jim Rouvell - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 38:45
Label: Noble Demon
Země: Řecko

Diskografie:
2015 – Memories From The Future
2020 - Realign

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.01.2021
Přečteno: 969x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09409 sekund.