15.04.2021
TOTO
Americká legenda vydá záznam zajímavého session, které ..více

15.04.2021
EXODUS
Americké thrashmetalisty zaskočila zpráva o zdravotním ..více

15.04.2021
DESTRUCTION
Už dva roky uplynuly od vydání alba "Born To Perish", ..více

15.04.2021
HIRAES
Melodický death metal je doménou této německé pětice, ..více

15.04.2021
HOT LAUNDRY
Vyznavači garážového rocku a hudby šedesátých let ze ..více

15.04.2021
ROT AWAY
Dánská čtveřice, pohybující se na rozmezí death ..více






WARRANT - Cherry Pie
Je to sice nadprůměrné album, ale za 10 bych ho ..

MOONSPELL - Hermitage
Ještě k tomu srovnání s posledními PL. Jejich ..

MOONSPELL - Hermitage
Já se přiznám, že mě album zatím nijak moc n ..

MOONSPELL - Hermitage
Děkuji všem. Za pochvalu a jsem moc rád, že se ..

URIAH HEEP - Look At Yourself
Mě nalákal ten obal, dodnes ho mám rád :-) ..

URIAH HEEP - Look At Yourself
Kdysi, už je to strašně dávno, jsem četl napr ..

MOONSPELL - Hermitage
Do téhle desky jsem se dostával asi týden při ..

MOONSPELL - Hermitage
VH - vnímám to stejně - včetně srovnání s P ..

MOONSPELL - Hermitage
Skvělá recenze na úžasnou desku. Líbí se mi, ..

MOONSPELL - Hermitage
Echoes zine - redaktorské ozvěny březen 2021 .. ..




Za poslední měsíc:
COVERDALE/PAGE - Coverdale/Page
3148x

LED ZEPPELIN - In Through The Out Door
1825x

DEBUSTROL - 33 let Antikrista
1680x

Ronnie ATKINS - One Shot
1552x

FIGHT - War Of Words
1207x

SMITH/KOTZEN - Smith/Kotzen
897x





článků celkem: 8313
recenzí: 6847
reportů: 573
rozhovorů: 481













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ACCEPT - Too Mean To Die

Šestnáctá řadová deska německé heavymetalové legendy sebou přináší hned dvě zásadní změny. Jednak jde o první album bez legendárního baskytaristy a zakládajícího člena kapely Petera Baltese, který dal po dvaačtyřiceti letech Acceptu sbohem a za druhé se jedná o vůbec první desku kapely nahranou v šestičlenné sestavě (tedy se třemi kytaristy). Nicméně ani jedna z těchto skutečností se na zvuku novinky příliš nepodepsala a „Too Mean To Die“ je tak naprosto klasická nahrávka Accept. Možná až moc klasická.

Stejně jako na čtyřech předchozích albech Tornillovy éry, i zde drtí kapela svůj typický hevík, chvílemi pošilhávající po power metalu. Nechybí zapamatovatelné refrény, výborná kytarová sóla, odkazy na vážnou hudbu ani Tornillův pořádně nabroušený chraplák. Zkrátka všechno, na co jsme u Accept léta zvyklí. Rozšíření sestavy o třetího sekerníka se tak projeví jen minimálně. Jeho přínos je patrný snad jen v sólech, kde občas dojde na zajímavé kytarové souboje. V tomto směru je skvělým příkladem závěrečná instrumentálka "Samson and Delilah", kde šestistrunná sekce řádí jak z řetězu utržená. Ve skladbě se prolíná hned několik různých melodií, z nichž ucho posluchače zajisté upoutá citace z Dvořákovy Novosvětské. Díky své netradičnosti je pro mě "Samson And Delilah" nejlepším kouskem desky.

K lepším okamžikům nahrávky patří i klasické acceptovky s výraznými refrény "Too Mean To Die" a "Overnight Sensation",svižná „No Ones Master“ s uším lahodícími vyhrávkami, singlovka "The Undertaker" s netradičně dominantní baskytarou a "Symphony Of Pain" s odkazy na Beethovenovy nejslavnější melodie. Naopak slabší chvilku si kapela vybrala v celkem nevýrazných skladbách "Sucks To Be You", "How Do We Sleep" a v baladě "The Best Is Yet To Come", která působí poněkud fádně.

Od svého comebacku v roce 2009 se Accept jasně drží svého typického stylu a nevypadá to, že tomu bude někdy jinak. Jenomže zatímco na fošnách „Blood Of The Nations“, „Stalingrad: Brothers In Death“ a „Blind Rage“ to pánům skvěle šlapalo, na novince jako by jim začínal docházet dech. "Too Mean To Die" je tak v podstatě další standardní nahrávkou Hoffmannovy bandy v řadě. I když nelze popřít, že své nesporné kvality má, v bohaté diskografii německé heavy metalové legendy bude mít své místo někde v průměru.

Moloch             


www.acceptworldwide.com

YouTube ukázka – The Undertaker

Seznam skladeb:
1. Zombie Apocalypse
2. Too Mean To Die
3. Overnight Sensation
4. No Ones Master
5. The Undertaker
6. Sucks To Be You
7. Symphony Of Pain
8. The Best Is Yet To Come
9. How Do We Sleep
10. Not My Problem
11. Samson And Delilah

Sestava:
Mark Tornillo- zpěv
Wolf Hoffmann - kytara
Uwe Lulis - kytara
Philip Shouse - kytara
Martin Motnik - baskytara
Christopher Williams - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 52:07
Label: Nuclear Blast
Země: Německo
Žánr: heavy metal

Diskografie:
1979 – Accept
1980 – I`m A Rebel
1981 – Breaker
1982 – Restless And Wild
1983 – Balls To The Walls
1985 – Metal Heart
1986 – Russian Roulette
1989 – Eat The Heat
1993 – Objection Overruled
1994 – Death Row
1996 – Predator
2010 – Blood Of The Nations
2012 - Stalingrad
2014 – Blind Rage
2017 – The Rise Of Chaos
2021- Too Mean To Die

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.01.2021
Přečteno: 1836x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Po prvních třech...26. 03. 2021 8:56 htaedas
dobrá deskaPřečetl jsem si...1. 02. 2021 23:26 Honza
S Tornillem mám...31. 01. 2021 20:00 rumcajs
Too Mean To Diejsem poslechl,...31. 01. 2021 19:38 dadaft
Grave Digger ?Jo, chlapi, na...31. 01. 2021 16:59 jirka7200


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.38728 sekund.