Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VENOM PRISON - Primeval

Třetí řadové album Primeval waleských death metalistů Venom Prison nejde označit jinak než jako covidové. Je to vlastně re-recording prvních dvou EP z roku 2015 "The Primal Chaos" a "Defy The Tyrant", které kapele otevřely dveře nahrávacího studia Prosthetic Records z Los Angeles. K těmto devíti starším skladbám přidali dva novinkové kousky. Všechno to zvukově i hudebně drží pohromadě, takže není důvod Primeval za řadovku nepovažovat.

Venom Prison vznikli v podstatě náhodou. Na nějaké muzikantské pařbě v Cardiffu se potkal Ash Gray, kytarista hardcoreových Brutality Will Prevall, s ex-vokalistkou německých WolfxDown Larissou Stupar, která se zrovna přistěhovala. Slovo dalo slovo, zkusili dohromady napsat pár písniček a vylezla z toho rovnou pětiskladbová nahrávka "Defy The Tyrant". A bylo jasno, že tohle má budoucnost, i když zvuk byl dost otřesný. Přizvali kytaristu Bena Thomase a basáka Mikea Jeffriese a základ nejslavnější nové death metalové waleské kapely byl na světě (Hecate Enthroned i Desecration jsou staří psi). Na bicích se to trošku prostřídalo, ale současný Joe Bills se zdá v pohodě. Přišlo další EP ve vlastní režii, smlouva s velkým studiem, a dvě řadová alba "Animus" a "Samsara" s výborným ohlasem.

Novinka Primeval je řazena chronologicky. Nejdřív skladby z "Defy The Tyrant", pak z "The Primal Chaos" a uzavírají ji dva nové kousky. První údery kopáku mě trošku vyděsily, je to typický "čvachták", ale to nemusí automaticky znamenat, že celkový zvuk bude špatný. Může být, ale nemusí. Tady to platí tak napůl. Zvuk je hutný, kytary řezavé, basa, i když není stoprocentně vyrýsovaná, má váhu a je cítit. Nicméně jisté syrovosti a přebuzenosti je trošičku přes čáru. Na všechno dá zapomenout hlas Larissy Stupar!!! V současnosti už metalový vesmír zná hodně vynikajících growlerek/screamerek - Angela Gossow, Alisa White-Gluz, Otep Shamaya, Iris Goessens, Britta Görtz nebo Lena Scissorhands.., Larissa Stupar patří mezi ně. Sílu svého growlu dokazuje ve všech písních. Screaming v refrénech závěrečné "Slayer Of Holofernes" pak svou dokonalostí odkazuje na bohyni tohoto stylu, první skutečnou screamerku v žánru heavy metal, Wendy O. Williams z Plasmatics.

Z "Primeval" se mi nejvíc líbí prvních pět nejstarších kousků, a pak novinky. Úvodní pětka je nejmelodičtější, má silné refrény a lehký deathcore nádech. Pak se začíná zrychlovat, přitvrzovat a bohužel monotonizovat. Od lehkého deathcore k nekompromisnímu rychlému death metalu bez záchytných bodů. Taková, vlastně ještě tvrdší a rychlejší, jsou i první dvě řadová alba, která sklidila velký úspěch. Nicméně v závěrečných dvou novinkových věcech jako by se kapela k větší melodičnosti a refrénům trošku vracela. Venom Prison podepsali novou smlouvu u Century Media Records a právě nahrávají čtvrté řadové album. Pokud by se potvrdil zmíněný trend, byl bych docela nadšený. Primeval od Venom Prison je zkrátka povedená deska, která zaujme skvělou muzikou.

Dadaft             


venomprison.com

YouTube ukázka - Slayer Of Holofernes

Seznam skladeb:
1. Usurper of the Throne
2. Life Suffer
3. Mortal Abomination
4. Path of Exile
5. Defy the Tyrant
6. Babylon the Whore
7. Daemon Vulgaris
8. Narcotic
9. The Primal Chaos
10. Defiant to the Will of God
11. Slayer of Holofernes

Sestava:
Larissa Stupar - zpěv
Ash Gray - kytara
Ben Thomas - kytara
Mike Jefferies - baskytara
Joe Bills - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 38:05
Label: Prosthetic Records
Země: Wales, UK
Žánr: death metal

Diskografie:
2016 - Animus
2019 Samsara
2020 - Primeval

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.02.2021
Přečteno: 781x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12628 sekund.