TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INSANITY IN SCARLET - Insanity In Scarlet

Udělej si sám. Výhoda je v tom, že současné technologie to umožňují, nikdo vám do ničeho nemluví, nemusíte se nechat ničím svazovat a máte-li v hlavě dost nápadů, realizace alba není otázkou kdovíjak dlouhého období. Takhle nějak by se dal popsat one-man projekt Insanity In Silence, za kterým stojí slovenský kytarista Demo.

Ten už v rámci své domovské kapely Slight Lie demonstroval, že stylové hranice nejsou něčím, co by mělo omezovat umělecký rozlet, v rámci Insanity In Scarlet jde v tomto směru ještě dál a debutové eponymní album se vytrvale proplétá mezi blackem, deathem, power metalem a thrashem (styly jsou uvedeny v abecední pořadí, aby bylo jasné, že žádný z nich není v rámci „Insanity In Scarlet“ privilegován). Určitá provázanost se Slight Lie je patrná z obratného zacházení s melodiemi i ze špetičky nevázané poťouchlosti, která se proplétá nejvydařenějšími kousky. Zdůraznit je třeba skutečnost, že společným jmenovatelem pro všechny skladby je šílenství v různých podobách a proto v duchu téhle filozofie jde většina skladeb až na hranu agresivně vyhrocených přesvědčivých emocí. Snad proto dokonale zabírají právě ty skladby, do kterých Demo rozpustí až vesele potměšilé odlehčení – bartonovsky strašidlácký refrén v „Mary“, či strhující lehká melodie v „Team O“. Chcete-li však ochutnat svět Insanity In Scarlet v plné kráse, vyplatí se sáhnout po titulní skladbě, která celý projekt odstartovala – horrorová atmosféra, na které mají ohromnou zásluhu klávesy, strhující tempo a střídání Demova přiškrceného čistého hlasu s jeho ostřejším uskřípaným hlasem a občasným zachroptěním (tahle kombinace možná nabízí otázku, zda by nestálo za to přibrat někoho na pomoc, ale je nutné přiznat, že pro náladu skladby i alba funguje naprosto autenticky) dokonale ukazuje živelnost, kterou je tahle nahrávka našlapaná až po strop.

Možná bude „Insanity In Scarlet“ námětově ještě přitažlivější pro příznivce japonské mangy, která byla inspirací pro řadu skladeb, ale funguje stoprocentně i pro ty, které tento druh umění nijak nezasáhl. Insanity In Scarlet znějí technicky i nápadově docela neučesaně a nespoutaně, ale tady se nehraje na preciznost a dokonalost, tady vládne bezprostřednost, osobitost a emoce. Což může být leckdy ku prospěchu věci.

Savapip             


FB INSANITY IN SCARLET

YouTube ukázka - Mary

Seznam skladeb:
1. Darkest Desire
2. Rize
3. Kirai
4. Team O
5. No Tears for Your Sacrifice
6. Fate
7. Insanity in Scarlet
8. In Control
9. Mary
10. Tria Mera

Sestava:
Demo - vše

Rok vydání: 2021
Čas: 41:51
Země: Slovensko

Diskografie:
2021 – Insanity In Scarlet

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.04.2021
Přečteno: 987x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.28125 sekund.