TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IRONBOUND - The Lightbringer

Napíšete-li si do životopisu, že vašim cílem je hrát a tvořit klasickou heavy metalovou hudbu, inspirovanou úspěchem Iron Maiden, Saxon, či Turbo, celkem jasně naznačíte, z jakých končin pocházíte. Pro našince může být tahle nápověda sice trochu zavádějící, ale jelikož se bavíme o ryzím heavy metalu, cesta vede neomylně do Polska. Tam se před sedmi lety bratři Całkové (bicí a kytara), dali dohromady se Zbigniew Bizońem (baskytara), poměrně záhy ulovili i kytaristu Michala Halamodu, pouze hledání zpěváka zabralo delší čas. Epizoda S Bartoszem Bieżuńskim vedla jen k natočení demosnímku, terno však kapela s krásně klišovitým názvem Ironbound udělala až s nástupem Lukasze Krause. Jeho po maidenovsku zabarvené hlasivky spolu s podobným konceptem skladeb umožnili Ironbound dokonalé naplnění jejich vize – chcete-li ochutnat kapelu, která vydatně čerpá z Iron Maiden, ale zachovává si při tom natolik vlastní ksicht, aby nezněla jako laciný plagiát, sype z rukávu povedené nápady, zjevně miluje osmdesátá léta a přitom zní svěže, energicky a zábavně, jste s Ironbound na ideální adrese.

Už krátké intro „Far Away“ prozradí, že Ironbound jsou ohromně silní v kytarách a že z jednoduchých nápadů dokáží vytřískat maximum. Přidáte-li k tomu šťavnatě přiškrcený hlas, napumpovanou rytmiku, přirozenou gradaci skladby, švih, přímočarost a nápaditě energická sólo, máte k dispozici charakteristiku nejen následující „The Witch Hunt“, která dokonale vtáhne do alba, ale i většiny přesných střel, kterými Ironbound snadno trefují terč. Za všechny ostatní lze zdůraznit výživnou„When Eagles Cry“ s kousavou kytarou, udrnčená a rozvážnější „Smoke And Mirrors“, ve které se Ironbound pustí do kombinování výpravnosti s bezprostředně klokotavým heavíkem, což je kombinace, která téměř sedmiminutovou skladbu utáhne bez jakékoliv ztráty dramatičnosti. Ironbound se nepouští do kdovíjak rozsáhlých vyprávění a drží i ostatní delší skladby ve velmi rozumných intencích, tak aby děj neztrácel jiskru a kapela měla v každém okamžiku co nabídnout, díky tomu patří i polobaladická „The Turn Of The Tides“ k nejsilnějším kouskům na desce.

I když se do téhle škatulky nevměstná obyčejnější titulka „The Lightbringer“, nutno polským sousedům přiznat, že název alba zvolili dokonale – „The Lightbringer“ bude pro příznivce klasického heavy metalu hrozně příjemným a optimisticky laděným světýlkem. A zároveň ukázkou toho, jak se na odkazu Iron Maiden, který z „The Lightbringer“ řve na plné pecky, dá dobře budovat vlastní svět.

Savapip             


FB IRONBOUND

YouTube ukázka - When Eagles Fly

Seznam skladeb:
1. Far Away
2. The Witch Hunt
3. When Eagles Fly
4. Smoke and Mirrors
5. The Lightbringer
6. Children Left by God
7. The Turn of the Tide
8. Light Up the Skies
9. Beyond the Horizon

Sestava:
Łukasz Krauze- zpěv
Michał Halamoda - kytara
Krzysztof Całka - kytara
Zbigniew Bizoń - baskytara
Adam Całka - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 46:16
Label: Osuary Records
Země: Polsko

Diskografie:
2021 – The Lightbringer

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.07.2021
Přečteno: 830x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09703 sekund.