ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WARKINGS - Revolution

Kolik pojmů, znějících aspoň trochu bojovně a začínajících na „re“ se najde v anglickém slovníku? Možná na tuto otázku dá časem odpověď „utajovaná“ parta kolem zpěváka George Neuhausera, až jednoho dne uzavře svoji diskografii. Zatím se čtveřice starověkých králů Warkings, složená z římského tribuna, divokého vikinga, vznešeného křižáka a bojovného spartana propracovala přes „Reborn“ a „Revenge“ k letošnímu „Revolution“. Revolučnímu jen ve svém názvu, jinak je ta lehce opulentní a vytrvale skandovatelná militantní nálada napsána zcela dle pravidel od Sabaton, či Powerwolf, která svou osobitost staví především na nezaměnitelném frontmanově vokálu. To, že Georg Neuhauser zvládá se svým sametovým hlasem v pohodě i agresivnější polohy, než na jakých exceluje v nadýchaných kouscích svých domovských Serenity, dostatečně předvedla první dvě alba Warkings. To třetí plně pokračuje v předchozí linii a znovu je silnější tehdy, když melodičnost dominuje nad bojovnost. Nicméně výjimka se najde…

Úvodní adrenalinovka „We´Are The Fire“ pálí ostrými z výzbroje Sabaton, staví na jasném sloganu se skandujícími sbory, strhující energii, jako had obratné melodičnosti a výborně nažhaveném sóle. Pokud by podobně strhující atmosférou bylo natlakováno celé album, bez debat bych hlasoval o tom, že novinka je v diskografii Warkings tou nejsilnější položkou. Byť zdůrazněné přednosti jsou nosnými prvky většiny skladeb, přece jen stačí, aby se ždibec energie vytratil a melodie nebyly až tak sjízdné (příkladem může být syrovější a siláčtější, fanfárami a chropotem opletený „Kill For The King“, či „Ave Roma“) a Warking trochu ztrácí švih, na škodu může být i fakt, že některé z melodických fragmentů zní víc než povědomě. To ale nic nezmění na tom, že budete-li do hlavy systematicky vtloukat v chytlavých refrénech výrazná hesla typu „…this is Sparta“ („Sparta, Pt. II“) s téměř až humpoláckým chorálem, u kterého je ale snadné si představ pulsující dav, či podobně laděný slogan „Die For Spartacus“ ve vyhroceném „Spartakovi“, na přemítání o nedostatcích této desky nebude čas a prostor. A když do závěrečné „Where Dreams Die“ pronikne kromě arabského motivu i typická neuhauserovská elegance, nakonec se k celkovému hodnocení, zmíněnému s úvodní skladbou, stejně patrně dostanete.

Válečná tématika je zjevně oblíbená a nevyčerpatelná. Svoji další existenci si Warkings tímhle albem nejspíš spolehlivě zajistili, a tak bych to tak za rok za dva viděl na nějakou „Rebellion“. Které asi stejně tak jako „Revolution“ nabídne přesně to, co od Warkings můžete očekávat.

Savapip             


FB WARKINGS

YouTube ukázka - Fight

Seznam skladeb:
1. We Are the Fire
2. Sparta, Pt. II
3. Fight
4. Spartacus
5. Kill for the King
6. Deus lo Vult
7. Ave Roma
8. Ragnar
9. By the Blade
10. Where Dreams Die

Sestava:
The Tribune - zpěv
The Crusader - kytara
The Viking - baskytara
The Spartan - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 40:47
Label: Napalm Records
Žánr: power metal

Diskografie:
2018 - Reborn
2020 - Revenge
2021 - Revolution

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.09.2021
Přečteno: 1326x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
U mě došlo k...6. 09. 2021 8:15 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11621 sekund.