TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KINGS WINTER - Edge Of Existence

A u kolébky stála Doro Pesch… V žádném případě nebudu tvrdit, že zpěvačka Jule Dahs je klonem metalové královny Dorotky, ale jako vábnička k tomu, v jakých vodách se debut německých Kings Winter „Edge Of Existence“ pohybuje, by tenhle výrok mohl spolehlivě fungovat. Aktuální cesta Kings Winter, jejichž název pochází z vtipné hříčky s názvem domovského města (Königswinter) manželů Dahsových, kteří tvoří stálé jádro kapely, je svým způsobem dalším z důsledků koronavirové hudební výluky. Původně studiový projekt, založený s cílem využít neaktivní období domovské kapely Living Abyss (dříve Leviathan), jež setrvává v hibernaci a optimisticky čeká na konec pandemie, představil svoji krátkometrážní prvotinu „Forging The Cataclysm“ již před dvěma lety. Frontální útok na debutové album se odehrál v loňském roce, kdy ústřední dvojice dala za pomoci hostujícího bubeníka Marca Vangy dohromady kolekci osmi hodně vydařených skladeb.

Tu uvádí mluvené intro „Living Systems“, které víc než svým nenápadným provedením zaujme svým obsahem – citace autora Jurského parku Michaela Crichtona, vrcholící konstatováním, že v jistém smyslu je vše na pokraji kolapsu, se pro dnešní dobu hodí naprosto dokonale. S touto varovnou myšlenkou koresponduje i většina obsahu alba – našlápnutý výraz kapely, kousavé riffy, poměrně výhružná nálada, dominantní hlas zpěvačky s přitažlivou troškou jedovaté nadrzlosti, i dobré melodie na sebe strhnou pozornost už s titulní skladbou, přímočará „Kingdom Of The Blind“ provokativní a alarmující atmosféru ještě zesílí. Přemýšlivější „The Next In Line“, v níž Julin projev má k ikonické krajance nesmírně blízko (navíc jí do hlasu prosakuje nádech Dorotčiny neučesanosti a dravosti z jejích prvních nahrávek) a zejména piánová polobalada „The Human Dynasty“ předchozí ostrost přece jen trochu otupí, ale rozhodně nejde o nějaký zásadní pokles úrovně desky, obzvlášť když nejsilnější momenty má kapela pořád ještě v záloze. Optimističtější melodická skákavka „Ghost In This Machine“ se silným riffem i přitažlivým zvolněním s piánem a akustickou kytarou coby nejpestřejší a nejchytlavější položka nabízeného menu, spolu s finální „Discard The Ashes“ s živě neposedným motivem a parádně vystupňovanou vokální oprásklostí v sobě mají nekomplikovanou živočišnost a bezprostřední přitažlivost natolik silnou, aby byl důvod se k téhle desce opakovaně vracet.

Na svých stránkách Kings Winter již avizují, že práce na novém albu jsou v plném proudu. Jestli Dahsovým vydrží stejná forma jako na „Edge Of Existence“, je se na co těšit.

Savapip             


www.kingswinter-music.com

YouTube ukázka - The Next In Line

Seznam skladeb:
1. Living Systems
2. Edge of Existence
3. Kingdom of the Blind
4. The Next in Line
5. The Human Dynasty
6. Ghosts in This Machine
7. Crusaders of Today
8. Dangerous Ascendancy
9. Discard the Ashes

Sestava:
Jule Dahs - zpěv
Tobias Dahs – kytara, baskytara, klávesy, vokály

Hosté:
Marco Vanga - bicí
Justyn Roberts – mluvené slovo

Rok vydání: 2021
Čas: 38:41
Země: Německo

Diskografie:
2021 – Edge Of Existence

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.09.2021
Přečteno: 778x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0926 sekund.