19.10.2021
MICHAEL MONROE
Legendární finský zpěvák a někdejší frontman ..více

19.10.2021
PUDDLE OF MUDD
Americká grungeová partička vzala svůj comeback vážně ..více

19.10.2021
TRAKTOR
Současná tuzemská stálice klasického heavy rocku, ..více

19.10.2021
SYMPHONY X
Kytarista a zakládající člen těchto amerických ..více

19.10.2021
NEEDLESS
Spojení melodického death metalu, thrashe a ..více

19.10.2021
NITROVILLE
Britská heavyrocková pětice opět dodrží pětiletý ..více






THE LUCID - The Lucid
Dobré Davide, dobré! ..

MINSTRELIX - 11 Trajectories
Sedm let to trvalo, ale stálo to za to. Kapela ni ..

ASKING ALEXANDRIA - See What`s On The Inside
Pepsi, fundovaná recenze, je vidět, že máš AA ..

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
Bál jsem se, že to bude zklamání. Když jsem t ..

TOXIC ROSE - In For The Kill
Moc zábavná deska, dal bych o 2 body navíc, zvu ..

DEATH - Spiritual Healing
Ano, na to společné turné si pamatuji.Byl jsem ..

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
Je to dobré... prostě je to dobré. Určitě se ..

Steve HACKETT - Surrender Of Silence
Já mám kupodivu rád I jeho akustické období, ..

Steve HACKETT - Surrender Of Silence
v Genesis sa mi velmi páčil , solovky neviem vst ..

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
Úplně jsem na ně zapomněl! Já jsem teď na vl ..




Za poslední měsíc:
RAGE - Ressurection Day
1220x

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1012x

DEATH - Scream Bloody Gore
954x

DEATH - Leprosy
918x

KISS - Psycho Circus
914x

CARCASS - Torn Arteries
866x





článků celkem: 8673
recenzí: 7157
reportů: 574
rozhovorů: 521













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEATH - Leprosy

Ze slunné Kalifornie se Chuck vrátil do slunného Orlanda na Floridě a potkal se s Rickem Rozzem, spoluhráčem ještě z dob kapely Mantas. Chuck v podstatě hledal spoluhráče do Death, Rick nebyl proti a přibral další členy kapely Massacre, takže nová sestava byla na světě. Začalo se koncertovat a tvořit materiál na další desku.

„Leprosy“ přichází v době, kdy se na jedné straně z thrash metalu stává mainstreamová záležitost a vznikají produkčně vycizelovaná a uhlazená alba jako „South of Heaven“ nebo „…And Justice for All“, a na straně druhé za extrémní odnož metalu kope společnost Earache Records, která podepisuje s Napalm Death, Carcass nebo Morbid Angel. „Leprosy“ se zařadilo někam do zlatého středu a přineslo od své prvotiny technicky a melodicky ambicióznější nahrávku, jež nezapomněla na svůj zemitý, špinavý a agresivní start.

Mozkem celého alba je samozřejmě opět Chuck Schuldiner, jehož ďábelské riffy se střídají se zapamatovatelnými melodiemi a hned úvodní titulka je nejlepším příkladem. Přes šest minut trvající otvírák precizně prokládá tvrdé riffy v rychlém tempu s melodickými pasážemi, přičemž vše je protkáno ústředním motivem. Což je něco, co by se dalo v pozdější fázi Schuldinerovy tvorby označit za jeho trademark. Rychlost, tvrdost, melodičnost, zapamatovatelnost. Už tehdy se Death začali významně odlišovat od podobných kapel a nabízeli širší pojetí tohoto extrémního subžánru, byť na revoluční kroky ještě mělo dojít později.

Deska hrne dopředu jeden riff za druhým (hlavně „Born Dead“ a „Left to Die“ má parádní kousky) a vše korunuje v pořadí pátá skladba „Pull the Plug“, která se stala jednou z nejhranějších a nejzapamatovatelnějších písní od Death, protože obsahuje až téměř hitový refrén, jenž vůbec nekoliduje se zbytkem písně nebo alba, ale naprosto organicky a svévolně zapadne do skladatelského rukopisu tehdy jednadvacetiletého (!) mladíka. Ten se však přes svou genialitu už od počátku potýkal s bouřlivými vztahy nejen vůči členům kapely, ale i vůči managementu či promotérům a provozovatelům koncertů atd. Historky, jak si nejednou v půlce turné postavil hlavu, a odjel domů, jsou už dnes legendární, stejně jako náhlá změna členů kapely…

„Leprosy“ zaznamenalo od „Scream Bloody Gore“ progres ve všech směrech a vzniklo velmi silné album se skvělými skladatelskými nápady a progresivnější instrumentální stránkou. Někde tady se datuje zárodek těch progresivních Death z devadesátých let. Až na pár slabších momentů („Primitive Ways“) a ne úplně dobře namixované bicí s otravným virblem („Open Casket“) jde o vynikající desku, která boduje jak v diskografii Death, tak i mezi svými tehdejšími konkurenty.

Eagle             


www.deathbandcamp.com/

YouTube ukázka – Pull the Plug

Seznam skladeb:
1. Leprosy
2. Born Dead
3. Forgotten Past
4. Left to Die
5. Pull the Plug
6. Open Casket
7. Primitive Ways
8. Choke on It

Sestava:
Chuck Schuldiner – zpěv, kytara, baskytara
Rick Rozz – sólová kytara
Bill Andrews - bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 38:37
Label: Combat Records
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1987 - Scream Bloody Gore
1988 - Leprosy
1990 - Spiritual Healing
1991 - Human
1993 - Individual Thought Patterns
1995 - Symbolic
1998 - The Sound of Perseverance

Související články - Scream Bloody Gore

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.10.2021
Přečteno: 917x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
10/10. Moje první...8. 10. 2021 7:15 ToPi
v rámci diskografie 7,5/10To je tak, keď...7. 10. 2021 22:22 Demonick
LeprosyPecka....7. 10. 2021 22:02 rumcajs
ArcipekloGeniální deska a...7. 10. 2021 19:36 David Svoboda
Aha, tak já jsem...7. 10. 2021 19:11 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.40759 sekund.