PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE AURORA - Crowd

Metalcore se už rozšířil po celém světě a už dávno není takovým jako v začátcích. Hodně zkomerčněl a vyměkl. Stal se z něho styl, na který dnes chodí hodně lidí, čímž ztratil hodně ze svého původního kouzla a přiblížil se k všeobecnému mainstreamu. I když stále hrají starší kapely As I Lay Dying, The Dillinger Escape Plan nebo Hatebreed, rodí se v řadě zemí další kapely. Většinou se jedná o party, hrající melodičtější odnože původního metalcoru. Jednou z takových jsou The Aurora z Itálie, kteří o debutu "Aurra" tvrdí, že jde o čistokrevný metalcore pro rok 2021 a mají pravdu. V budoucnu mohou být jednou ze zásadnějších kapel stylu. Pokud budou mít štěstí a nezapadno mezi další spolky. Bylo by to škoda, protože „Crowd“ je dobrá deska.

Najít o The Aurora nějaké informace na internetu není lehké. Kromě youtubu má kapela pouze profil na facebooku, který je na informace skoupý. Důležité ale je, jakou hudbu trojice hraje. Velmi dobrou, i když nijak zvlášť objevnou. Deska je až nečekaně hitová, kapele dává určitou komerční příchuť, přesto se nestane, že by The Aurora sjela k podbízivosti. Pořád je zastoupena řádná dávka tvrdosti, i když se kapela vyvaruje breakdownů a rychlých beatů. Nabízí vyvážený poměr melodičnosti a screamových vokálů, jemných ploch i ultratvrdých riffů. Díky tomu a díky několika skutečně dobrým skladbám je „Crowd“ hodně pestrá deska. Pro milovníky přístupnější tváře metalcoru bude dobrým tipem.

Nejlepší jsou melodické refrény. Ty dělají z úvodní „6 Reasons“ velký žánrový hit a nejlepší věc desky. The Aurora v ní působí jako nástupci hvězdných Asking Alexandria, kteří se dnes k metalcoru řadit už nedají. Pro jejich fanoušky mohou být The Aurora dobrou alternativou. Hitů je na albu víc. Velmi dobře se poslouchají skvělé „The Dying Sea“, „Tell Me“ a „Oxygen“, nejzajímavěji zní dvojice „Faith“ a „Insianity“. V nich nejprve The Aurora nasadí až thrashmetalové tempo, kam velice přesně sednou melodická kytarová sóla po vzoru Iron Maiden, aby v přechodu mezi skladbami velmi zvolnila a nabídla svou druhou tvář. Velmi zajímavě působí i střídání vokálů hlavních zpěváků Alessandra De Angelise a Paula Canelly, které jsou velkou předností kapely a jejím jasným poznávacím znamením.

Jméno The Aurora si fanoušci stylu mohou poznamenat do svých hledáčků. Podle toho, jaký materiál debut obsahuje, kapela určitě neřekla poslední slovo.Dá se odhadnout, že jejich potenciál bude v příštích letech na vzestupu, protože start mají prostě dobrý. Dejte proto „Crowd“ šanci.

Jaroslav Hubka             


FB THE AURORA

YouTube ukázka - Faith

Seznam skladeb:
1. 6 Reasons
2. Blind
3. Chains
4. Faith
5. Insanity
6. Sirens
7. Tell Me
8. Oxygen
9. This Dying Sea
10. The Dawn
11. Clowns And Crocodiles

Sestava:
Alessandro De Angelis - zpěv
Paul Canella - zpěv
Riccardo Daga - kytara, baskytara, bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 40:24
Země: Itálie
Žánr: metalcore

Diskografie:
2021 - Crowd

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.09.2021
Přečteno: 848x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13862 sekund.