3.12.2021
VOIVOD
Čtyři roky se čekalo na novinku těchto kanadských ..více

3.12.2021
GIRISH & THE CHRONICLES
Hardrockeři z Indie sdělili, že 11. února vyjde jejich ..více

3.12.2021
SO HIDEOUS
Tématy lásky a smrti se zabývá tato post-blackmetalová ..více

3.12.2021
BLACK WHISPERS
"Dusk", to je název třetího alba této depressive ..více

3.12.2021
COUNT VORNOK
Z Velké Brtiánbie přichází nový projekt symfonického ..více

3.12.2021
THROUGH THE SPATIAL DIMENSIONS
Temná blackmetalová dvojice z Ruska se letos pochlubila ..více






LIMP BIZKIT - Still Sucks
Podle mého je to nahrávka z trucu, že se jim ne ..

MANOWAR - Kings Of Metal
Zvuk se oproti předešlému albu opět zlepšil, ..

MANOWAR - Kings Of Metal
Já s bodováním Molocha u Manowar zatím souhlas ..

L.A. GUNS - Checkered Past
Scott byl jen v koncertní sestavě, na studiovce ..

STEEL RHINO - Steel Rhino
Pohodová muzika ta je potřeba ..

MANOWAR - Kings Of Metal
...vše již bylo řečeno, jen bych trochu pozmě ..

L.A. GUNS - Checkered Past
Úplně souhlasím. Deska fakt zní více k návra ..

MANOWAR - Kings Of Metal
Protože Scott Columbus byl v té době oficiáln ..

MANOWAR - Kings Of Metal
Ano, ten při refrénu. ..

MANOWAR - Sign Of The Hammer
Se Sign of the Hammer mám tak trošku problém, p ..




Za poslední měsíc:
NIRVANA - Bleach
3474x

MANOWAR - Fighting The World
3326x

MANOWAR - Hail To England
3293x

MANOWAR - Sign Of The Hammer
3262x

KOLINSS (DEBUSTROL) - Karel Kryl nás taxíkem rozvážel po nádražích
1858x

DREAM THEATER - A View From The Top Of The World
1259x





článků celkem: 8768
recenzí: 7238
reportů: 574
rozhovorů: 532













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Thrashmetalové novinky roku 2021 - část VI. - kapely SODOM, BLACK MASS a CRISIX

SODOM - Bombenhagel
Kdyby Tomu Angelripperovi někdo v polovině osmdesátek předpověděl, že bude ještě za nějakých čtyřicet let pořád hrát thrash metal a k tomu sázet jednu nahrávku za druhou, možná by se mu vysmál, zejména asi proto, že by si neuměl představit sebe jako šedesátiletého chlápka s dlouhým hárem a kytarou v ruce. Jenže teď se píše rok 2021 a Tomova smečka je při chuti jako málokdy v historii. Přece jenom v tom hraje určitou roli věk, jelikož mladší krev v podobě kytaristy Yorcka a bicmena Toniho znamená pro Sodomisty jednoznačný přínos. Yorck krom zmáknuté šestistrunky dokáže skládat tak, jako by byl Tomův levoboček, což na novém EP "Bombenhagel" dokládá songem "Coup de Grace", který je naprosto funkční thrashmetalovou flákotou, jež musí bavit příznivce Sodom i všechny ostatní. Zvlášť lahodná je odsekaná pasáž, do které Tom vyplivuje titul skladby. Povedla se i druhá novinka "Pestiferous Posse" s lahodně úpící kytarou, která prosakuje zpoza nekompromisního kvaltu. EP otvírá osvědčený historický kus "Bombenhagel", jehož staré notové útroby osvěžila aktuální sestava - s nyní už neodmyslitelným Frankem Blackfirem - moderním feelingem, včetně zvuku, který je celkově lepší nežli na loňské studiovce "Genesis XIX". Němci válí a válcují většinu konkurence, nezbývá než smeknout.
8/10
YouTube ukázka - Bombenhagel 2021

BLACK MASS - Feast at the Forbidden Tree
I v tomto dílu našeho seriálu si o slovo říká blackened-thrashová smečka pocházející z USA. Po Wraith přichází hřešit trio Black Mass, přičemž kvalitativně se nacházíme na podobné - tedy nikoli nízké - úrovni. Spolehlivě zabere "Intro", které sice mate momentem, kdy se úvodní temnohmotné zvuky přelejí do klasické riffáže se zpěvákovým zařváním. V tu chvíli to vypadá na jednoznačný rozjezd první skladby, jde však stále o obsah intra, každopádně kytarově mimořádně chutně vyhecovaný. Navazující položka "Unholy Libations" přece jenom změní náladu, a to od crossover-thrashe do naspídovaného black´n´rollu. Chybět nesmí jakoby ze záhrobí vytažené vokály ani punkové prvky, které ještě zbytní v dalším válu "Dead To The World", jehož obsah je jakýmsi mixem mezi Sex Pistols, Venom a Motörhead. V případě Black Mass nejde úplně o první ligu, hodně pasáží zní předvídatelně, někdy se nalézáme na hranici kopírky (v "They Speak In Tongues" způsobuje podobnost se Sepulturou praskání v reprácích) a ani ve zpěvu či vokálních pasážích nelze odkrýt stopy výjimečnosti. Přesto ale trio amerických hudebníků umí vtáhnout. Řeč je právě o "Dead To The World" nebo "Blood Ritual", které v závěru servírují silnou gradaci, potažmo příspěvcích "A.S.H.E.S", "Nothing Is Scared" a "Betrayal", jež nabídnou překvapivě urputné thrashové kvedlání (zejména riffová řezničina ve druhé jmenované je zcela odzbrojující). Tyto momenty přelévají sympatie na americkou stranu a nutí novinku s titulem "Feast at the Forbidden Tree" otočit v přehrávači hned několikrát.
7/10
YouTube ukázka - celé album

CRISIX - The Pizza E.P.
V hudbě španělských Crisix vždy vězela nezanedbatelná kvalita. Letos se navíc ukázalo, že v čele této bandy stojí nejen zajímavý frontman, ale také mimořádně schopný režisér. Kdo se někdy pokoušel stvořit cokoli filmového, tuší, jak náročná a dopředu těžko předvídatelná šichta to je. Už jen vymyslet netrapný videoklip je záležitostí perné práce a talentu. Dát pak dohromady koncepční dílo, ve kterém na sebe bude víceméně smysluplně navazovat několik songů, to už je záležitost čiré profesionality a hlavně nadání. Zpěvák z Crisix Julián Baz alias Juli Bazooka tohle se svojí partou dokázal - novinkové dílo "The Pizza E.P." bylo ještě před oficiálním vydáním vhozeno na YouTube, a to právě ve formě videa, jež na ploše patnácti minut spojuje čtveřici nových písní. Skladby patří mezi to nejlepší, co Crisix v historii vytvořili, jejich náplň si v podstatě odpouští výlety mimo klasický thrash, a když už, pak tato odbočka jenom zdůrazní žánrové klady (viz crossoverový náhul "Raptors in the Kitchen" ve stylu Insanity Alert). Krom atraktivního stylu (sekané pasáže ve "World Needs Mosh"!) ale Španělé rovněž prokazují výjimečný smysl pro humor, ať už v rámci samotných skladeb, tak právě na ploše daného videa. Dokonce i Juliánův expresivní pěvecký projev, na který jsem si v minulosti lehce stěžoval, tentokrát přesně koresponduje s parodickou nadsázkou. Vrcholem je závěrečný (textově mimořádně zábavný!) song, kde se kapela svěřuje se složitostmi umělecké tvorby. Jak ale španělským protagonistům uvěřit hlášky typu "It´s tough to cook a song...", když své dílo pojali s takovou grácií, talentem a hlavně nadhledem? Tohle je zatraceně dobře uvařené EP, a pravda je taková, že kdyby Gordon Ramsey nebo Zdeněk Pohlreich hráli metal, budou určitě znít jako Crisix. Tak dobří Španělé momentálně jsou!
8,5/10
YouTube ukázka - The Pizza E.P. video

Pagan             


SODOM

sodomized.info

Seznam skladeb:
1. Bombenhagel
2. Coup de Grace
3. Pestiferous Posse

Sestava:
Tom Angelripper - zpěv, baskytara
Frank Blackfire - kytara
Yorck Segatz - kytara
Toni Merkel - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 14:17
Label: Steamhammer
Země: Německo
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1986 - Obsessed By Cruelty
1987 - Persecution Mania
1989 - Agent Orange
1990 - Better Off Dead
1992 - Tapping The Vein
1994 - Get What You Deserve
1995 - Masquerade In Blood
1997 - Til Death Do Us Unite
1999 - Code Red
2001 - M-16
2006 - Sodom
2007 - The Final Sign Of Evil
2010 - In War And Pieces
2013 - Epitome of Torture
2016 - Decision Day
2020 - Genesis XIX
2021 - Bombenhagel (EP)

Související články

--------------------------------------------------------------

BLACK MASS

FB BLACK MASS

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Unholy Libations
3. Dead to the World
4. A.S.H.E.S
5. A Path Beyond
6. Nothing Is Sacred
7. They Speak in Tongues
8. Betrayal
9. Blood Ritual

Sestava:
Brendan O´hare - zpěv, kytara
Cristian Azevedo - baskytara, vokály
Alex Fewell - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 41:30
Label: Redefining Darkness Records
Země: USA
Žánr: blackened-thrash metal

Diskografie:
2015 - Ancient Scriptures
2019 - Dead Sun Rising
2021 - Feast at the Forbidden Tree

--------------------------------------------------------------

CRISIX

www.crisixband.com

Seznam skladeb:
1. No Tip for the Kid
2. World Needs Mosh
3. Raptors in the Kitchen
4. It’s Tough to Cook a Song

Sestava:
Julián Baz - zpěv
Marc Busqué "Busi" - kytara
Albert Requena - kytara
Pla Vinseiro - baskytara
Javi Carrión - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 11:24
Label: Listenable Records
Země: Španělsko
Žánr: thrash metal/crossover-thrash

Diskografie:
2011 - The Menace
2013 - Rise...Then Rest
2016 - From Blue to Black
2018 - Against The Odds
2019 - Sessions #1 - American Thrash
2021 - The Pizza E.P. (EP)

Související články - Crixis
Související články - Thrashmetalové novinky roku 2021


Vydáno: 27.09.2021
Přečteno: 580x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Crisix jsou super,...29. 09. 2021 18:10 Karel Klafunda


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.79875 sekund.