DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Frédéric GIGUÉRE (DEVIL`S TRILL) - Nejsme jen progeři, metalisti ani rockeři, vymýšlíme nový žánr

Zajímavá kapela Devil`s Trill z kanadského Quebecu vydala nedávno své debutové album „Rattle The Bones“, které patří mezi stylově těžko zaškatulkované dílo. Tváří se tak trochu tajemně, ostatně jako celá kapela. Ta se ostatně příliš o osobních věcech moc bavit nechce a nechává spíše za sebe mluvit hudbu. A protože internetové zdroje mnoho bližších informací o dění v tomto souboru neposkytují, rozhodli jsme se jej oslovit, aby nám muzikanti odpověděli na pár otázek. Tohoto úkolu se zhostil dobře naladěný a vstřícný bubeník Frédéric Giguère.

Na hudebních portálech jsem zachytil zmínku o kapele Devil`s Trill o prázdninách 2021 v souvislosti s vydáním debutového alba „Rattle The Bones“. Naši čtenáři však nic neví o jednotlivých členech souboru…..
Samozřejmě jsme zatím neznámí! (smích). Přestože jsme hráli v různých kapelách až s Devil`s Trill jsme dosáhli určité úrovně. Skupinu tvoří kytaristé Hugo Baillargeon a Daniel Lapointe. Dominic Labbé je náš basista, Stéphane Laplante zpívá a já hraju na bicí. Všichni pracujeme v různých oborech, většina souboru jsou ženáči a mají potomky! Snad ti to tak bude stačit, více soukromých informací není třeba.

Kdy vlastně byla založena kapela Devil`s Trill a vyvíjel se nějak váš hudební styl?
Na samém začátku jsme byli jen já a Hugo Baillargeon. Setkali jsme se v roce 2016 prostřednictvím společného přítele a společné cítění hudby nás nadchlo. Potom jsme postupně potkali další členy kapely, každého s trochu jiným hudebním názorem, pocházíme z různého hudebního prostředí a díky kombinaci stylů je to tak správně!

Vaše debutní album masteroval a mixoval člen Kataklysm, JF Dagenais, který natočil spoustu velmi dobrých alb. Proč jste si vybrali právě jeho?
Měli jsme štěstí, protože JF Dagenais nás kontaktoval sám. Když jsme uveřejnili informace o naší kapele na sociálních sítích, tak nám nabídl své služby. Byli jsme jeho přístupem polichoceni. Všechny nástroje jsme si nahráli sami. Získali jsme potřebné vybavení a se záznamem jednotlivých stop jsme byli spokojeni. Pamatujte, že album bylo nahráno během pandemie, každý byl zavřený doma!  Když nadešel čas vše smíchat a doladit, tak bylo zcela zřejmé, že JF Dagenais svým neuvěřitelným citem pro věc a díky svému talentu vdechl do nahrávky patřičnou energii.

Posunul JF Dagenais zvuk nebo vaši hudbu nějakou radou ?
JF okamžitě pochopil, kdo jsme, jaký hrajeme styl a jaký zvuk k nám sedí. Hned jeho první mix nás dostal do kolen. Věř mi, ten člověk ví, co dělá!

U hard & heavy muziky je dnes standardem moderní, extrémně hlasitý mix zvuku bez patřičné dynamiky, což vede k fenoménu známému pod pojmem Loudness War. Vaše deska však těmito neduhy netrpí, naopak, zvuk je velmi dobrý a vyvážený….
Bylo pro nás velmi důležité, aby byl zvuk dobře vyvážený. Obzvláště rádi si hrajeme v písních s různými nuancemi a atmosférou. Příliš brutální mix by toto dílo zničil. JF to cítil stejně a výsledný mix zněl přirozeně. Nechtěli jsme mít zvuk alba s poničenou dynamikou. 

Kapela Devil`s Trill nemá žádnou vydávající firmu.Platili jste si studio sami?
Jak jsem již zmínil, toto album je stoprocentně domácí práce! Je to náš debut a nadále se učíme. Jen pro nazvučení bicích jsem potřeboval Dominikovu pomoc jako zvukaře. Stopy bicích byly hotové během jednoho dne,opravdu to bylo velmi akční! Za jeden den! Nezní to úplně dokonale, ale okolnosti nás donutily udělat to rychle. Ostatní členové nahráli své party sami ve svých domovech. Výsledek mě stále těší.

Vaše muzika je nabízena na různých stream portálech, bude možné zakoupit album v CD podobě?
Určitě si můžete koupit CD, už je vyrobené a je pěkně zpracované. Kontaktujte nás na sociálních sítích nebo na naší e -mailové adrese devilstrillband@gmail.com. Rádi vám pošleme libovolné množství kusů.

V několika recenzích jsem četl, že hrajete progresivní rock, pravděpodobně kvůli „pinkfloydí“ pasáži v písni „Honor and Death“. Já slyším spíše odkazy na heavy metal, grunge, speciálně na Alice In Chains, stoner a psychidelický rock. Souhlasíte s takovým označením?
V recenzích na naše album se objevují komentáře, ve který se pravidelně objevuje zmínka o tom, že náš hudební styl lze obtížně popsat a zařadit. Nejsme ani prog, ani metal, žádní rockeři, nehrajeme stoner. Někdy je to legrační, ale pokud jde o náš hudební vkus, jsme všichni velmi odlišní. Obvykle když jeden člen pustí nějakou muziku, tak ostatním se to nelíbí. Budeme muset vymyslet nový žánr, co říkáte! (smích

Texty „Bones“ a „Dreamland“ jsou plné abstraktních pocitů, i když „Dreamland“ u nás v Evropě skoro přesně popisuje pocity uprchlíků, kteří do vysněné Evropy směřují na člunech. O čem jsou další texty a kdo je autorem?
Většinu textů napsal Stéphane. Náš bývalý zpěvák Faycal Chayanne nám zanechal dva nebo tři rozpracované texty a Stéphane je dokončil. Nebudu detailně popisoval každou píseň, ale „In My Head" je o schizofrenii, „Dreamland“ má širší význam a v kontextu, který zmiňuješ, jej vnímáš správně. „Honour and Death“ popisuje pocity vojáků nebo policistů, kteří trpí posttraumatickým šokem a také pojednává o lidech, kteří jsou nevyléčitelně nemocní. Některé věci jsou hodně ponuré. „Rattle the Bones“ je o užívání si života se vším, co je tím myšleno. „Overand Over Again“ je o někom, kdo dělá stejné chyby znovu a znovu. „Near Death Experience“ (Prožitek blízké smrti) - tady název mluví za vše. Song „Cyrus“vypráví o Kýrovi II. Velikém, zakladateli perské říše. Na závěr „Against the Wall“ je o emocích, kterým nechceme vždy čelit… 

Zúčastnili jste se hudební soutěže QuebecRock Contest. Gratulujeme k druhému místu! Koho to napadlo, vystoupit na této akci?
Quebec RockContest je hlavní soutěží v naší oblasti. Vloni jme se rozhodli, že se zúčastníme, abychom ukázali svou formu a zanechali svým způsobem mezi fandy vizitku. Náš přítel Covid-19 tomu všemu bohužel udělal přítrž. Proto jsme se mohli letos zúčastnit znovu a i když musím přiznat, že bychom raději vyhráli, přesto jsme velmi rádi došli až do finále a byli znovu součásti scény.

Plánujete nějaké živé koncerty, nebo natočení videoklipu – a co cesta do Evropy?
Jasně, v plánu jsou další videa i termíny živých vystoupení!  Pokud jde o Evropu ... jeli bychom hned! Už jsem tam hrál s kanadskou thrash kapelou Meet The Mailman v roce 2018 jako záskok za jejich nemocného bubeníka. Měl jsem šanci vystoupit před diváky v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Ostravě a několika dalších evropských městech. Nemůžu se dočkat, až se k vám vrátím - vaši zemi upřímně miluji!  

Jirka Lulek             


FB DEVIL`S TRILL

YouTube ukázka - Bones

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.10.2021
Přečteno: 1311x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09348 sekund.