19.10.2021
MICHAEL MONROE
Legendární finský zpěvák a někdejší frontman ..více

19.10.2021
PUDDLE OF MUDD
Americká grungeová partička vzala svůj comeback vážně ..více

19.10.2021
TRAKTOR
Současná tuzemská stálice klasického heavy rocku, ..více

19.10.2021
SYMPHONY X
Kytarista a zakládající člen těchto amerických ..více

19.10.2021
NEEDLESS
Spojení melodického death metalu, thrashe a ..více

19.10.2021
NITROVILLE
Britská heavyrocková pětice opět dodrží pětiletý ..více






THE LUCID - The Lucid
Dobré Davide, dobré! ..

MINSTRELIX - 11 Trajectories
Sedm let to trvalo, ale stálo to za to. Kapela ni ..

ASKING ALEXANDRIA - See What`s On The Inside
Pepsi, fundovaná recenze, je vidět, že máš AA ..

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
Bál jsem se, že to bude zklamání. Když jsem t ..

TOXIC ROSE - In For The Kill
Moc zábavná deska, dal bych o 2 body navíc, zvu ..

DEATH - Spiritual Healing
Ano, na to společné turné si pamatuji.Byl jsem ..

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
Je to dobré... prostě je to dobré. Určitě se ..

Steve HACKETT - Surrender Of Silence
Já mám kupodivu rád I jeho akustické období, ..

Steve HACKETT - Surrender Of Silence
v Genesis sa mi velmi páčil , solovky neviem vst ..

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
Úplně jsem na ně zapomněl! Já jsem teď na vl ..




Za poslední měsíc:
RAGE - Ressurection Day
1221x

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1012x

DEATH - Scream Bloody Gore
954x

DEATH - Leprosy
918x

KISS - Psycho Circus
914x

CARCASS - Torn Arteries
866x





článků celkem: 8673
recenzí: 7157
reportů: 574
rozhovorů: 521













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RAGE - Ressurection Day

„Už nějakou dobu jsem chtěl, aby byli RAGE opět kvartetem, se dvěma kytaristy, jak jsme bývali v dobách „Black In Mind“ a „End Of All Days“, pronesl někdy v průběhu minulého roku frontman německých veteránů Rage Peavy Wagner. Že se v kapele chystá nějaká změna, se dalo vytušit z toho, že v rámci covidové uzávěry se do online koncertů nemohl zapojit kytarista Marcos Rodriguez, žijící na Tenerife a ke zbylému duu Wagner – Maniatopoulos se připojil nejprve Stefan Weber (ex-Axxis, Scanner), a chvíli po něm ještě Jean Bormann, čímž byl Peavyho záměr dokonán. Jak ukazuje novinkové album Rage „Ressurection Day“, zmínka o jedněch z nejsilnějších alb kariéry Rage v souvislosti s náborem nových sekerníků nebyla samoúčelná, Rage do svého nejmelodičtějšího období vklouzli velice snadno a elegantně, přitom však ani v nejmenším nerezignovali na svůj údernický výraz, tyto dvě složky dokonale vyvážili a po ne úplně nejsilnějších dvou posledních albech dokonale zvoleným titulem trefně charakterizovali svoji aktuální formu.

Po jemně nadýchaném symfonickém intru „Memento Vitae (Overture)“ najedou Rage na svůj tradiční agresivní výraz, přesto možná trochu překvapí (a stoprocentně potěší), jak hromově duní pestrá a velice akční Maniatopoulosova hra, při které se bicí občas stávají dominantním prvkem řady skladeb. Kytarové duo hraje velice efektivně a chytlavě, sekané riffy i melodicky nápaditá sóla znějí ohromně svěže a energická bruska ve frontmanově hrdle funguje jako za mlada. Přidejte k tomu úžasný nadhled, vyzrálost a nepřeberné množství zkušenosti a máte stoprocentní jistotu, že nekompromisní šlehy „Ressurection Day“, „Virginity“, „Arrogance And Ignorance“, či „Monetary Gods“, tvoří dokonalou symbiózu s melodickými skluzavkami „A New Land“, „The Age Of Reason“ a „Travelling Through Time“ (je až neuvěřitelné, jak elegantně a přirozeně do hudby Rage pasuje až taneční (!) lehkost a jak středověká nálada písně postupně nabírá hrubou halenu), a že dojemná balada „Black Room“ suverénně dává vzpomenout na skvělé časy s citovkami „All This Time“, či „Fanding Hours“.

Může ještě překvapit kapela, která má za sebou téměř čtyřicetiletou historii (započítáme-li i raná léta pod značkou Avenger), jasně rozpoznatelný osobitý styl a na kontě víc alb, než máte prstů na všech svých končetinách? Obsahem alba asi úplně ne, ale tím, že po další rekonstrukci sestavy z ní stříká snad ještě silnější entusiasmus, než tomu bylo před pěti lety po odchodu Victora Smolskiho rozhodně ano. Tohle je vzkříšení par excelence!

Savapip             


www.rage-official.com

YouTube ukázka - Virginity

Seznam skladeb:
1. Memento Vitae (Overture)
2. Resurrection Day
3. Virginity
4. A New Land
5. Arrogance and Ignorance
6. Man in Chains
7. The Age of Reason
8. Monetary Gods
9. Mind Control
10. Traveling Through Time
11. Black Room
12. Extinction Overkill

Sestava:
Peter „Peavy“ Wagner - zpěv, baskytara
Stefen Weber - kytara
Jean Bormann - kytara
Vassilios Maniatopoulos - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 50:02
Label: Steamhammer
Země: Německo

Diskografie:
1984 - AVENGER - Prayers Of Steel
1986 - Reign Of Fear
1987 - Execution Guaranteed
1988 - Perfect Man
1989 - Secrets In A Weird World
1990 - Reflection Of A Shadows
1992 - Trapped !
1993 - The Missing Link
1994 - 10 Years In Rage
1995 - Black In Mind
1996 - Lingua Mortis
1996 - End Of All Days
1998 - XIII
1999 - Ghosts
2001 - Welcome To The Other Side
2002 - Unity
2003 - Soundchaser
2006 - Speak Of The Dead
2008 - Carved In Stone
2010 - Strings To A Web
2012 - 21
2016 – The Devil Strikes Again
2017 – Seasons Of The Black
2019 – Wings Of Rage
2019 – Ressurection Day

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.09.2021
Přečteno: 1220x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Stále stejný...28. 09. 2021 9:16 Chroust
Holt každému...28. 09. 2021 8:52 orre
Pouze díky Peavyho...28. 09. 2021 0:10 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.74656 sekund.