CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VICTORY - You Bought It - You Name It

A všechno bylo jinak. Rok 1992 byl pro hard rockové kapely obdobím, kdy jim nezbylo nic jiného, než se přizpůsobovat děni v hudebním světě. Melodické refrény, zpěvnost a určitá bezstarostnost nebyly v kurzu, do popředí se drala alternativnost, emotivní rozervanost, ve zvuku hrubost a špinavost. I Victory na tuhle situaci museli reagovat. Na jedné straně je možné jim přičíst k dobru, že si nenechali seattleským vzduchem úplně zničit svoji dosavadní podstatu a na albu „You Bought It – You Name It“ se našly skladby, které se k dosavadní tvorbě kapely neotáčely zády, na straně druhé je nutné přiznat, že po dvou předchozích vydařených deskách Victory zamířili nejen popularitou, ale i kvalitativně dolů. Fernando García v pozdějších letech mluvil o tom, že na albu byly všehovšudy čtyři velice dobré skladby a Peter Knorn sice prohlašoval, že i s odstupem let si kapela za albem „You Bought It, You Name It“ stojí, zároveň však nezapomněl zdůraznit, že deska zněla jinak než všechna předchozí známá a úspěšná alba kapely.

Chtějte po fanoušcích, aby tuto změnu identity (kterou procházely prakticky všechny stylově podobné kapely) nějak snadno vstřebali. Syrovější a hrubší sound, agresivnější rytmika a ne tak vzletný refrén v úvodní „Rebel Ready“ se ještě daly v pohodě vstřebat, techničtější a komplikovanější muzika, či nechytlavost řady písní se začala zajídat přece jen rychleji, uštěkanější zpěv a dechy v neohebné „Rock-O-Matic“ už v kontextu dosavadní tvorby zaváněly podbízivostí vůči aktuálnímu dění. Při hledání čtveřice skladeb, které by mohly být Garciovými tipy na vrchol alba, spolehlivě dojde na tesknou baladu „Man On The Run“, která nejede úplně v linii klasických hard rockových balad, ale má ohromně zajímavou atmosféru a její nevtíravý refrén se strašně snadno v hlavě uhnízdí. Vsadit se dá i na dramatičtější „God Of Sound“, která není problém si představit na některém z minulých alb, svou sílu má masivní úvod v podobě zmiňované „Rebel Ready“, nalézt poslední kousek čtyřlístku už by bylo problematičtější.

„You Bought It, You Name It“ je nekompaktní nejen po kvalitativní, ale i po zvukové stránce. Snad k tomu přispěl fakt, že Victory album natáčeli hned ve čtyřech studiích, ale zcela zjevně podíl na tom měl i fakt, že kapela opustila parketu, na které se cítila nejjistěji a nejpřirozeněji. Ani firma Metronome neměla kdovíjaký zájem desku propagovat, nevznikl žádný klip, distribuce ve Spojených státech příliš nefungovala a tak rozlučka s firmou na sebe nedala příliš dlouho čekat. A protože se nepodařilo najít firmu novou, kapela ohlásila rozpad. O rok později ještě Victory vydali vydařený živák „Liveline“, Jde o záznam jediného koncertu z Hannoveru (je otázkou, zda důležitější pro tento postup byly finance nebo proklamovaný patriotismus a vztah k domovskému městu, kvůli kterému údajně šly stranou úvahy o nahrávání v Japonsku, či ve Spojených státech). Fakt, že na něj Victory použili pět skladeb z posledního řadového alba, svědčí o tom, že kapela ho jako propadák nebrala. A pak se nad Victory zavřela voda. A podle tehdejšího vyjádření Fernanda Garcii definitivně, byť ve svém tehdejším prohlášení dveře úplně nezamknul…

Savapip             


www.victory-band.com

YouTube ukázka - Rebel Ready

Seznam skladeb:
1. Rebel Ready
2. Rock-o-Matic
3. As Time Goes Passing By
4. Under The Sun
5. Man On The Run
6. Shotgun Wedding
7. No Way Tonight
8. God Of Sound
9. Love Is Tuff
10. Fool

Sestava:
Fernando Garcia – zpěv, kytara, piano
Tommy Newton - kytara
Herman Frank - kytara
Peter Knorn - baskytara
Fritz Randow - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 39:45
Label: Metronome Musik GmbH
Země: Německo

Diskografie:
1985 - Victory
1986 - Don`t Get Mad...Get Even
1987 - Hungry Hearts
1989 - Culture Killed the Native
1990 - Temples of Gold
1992 - You Bought It - You Name It
1996 - Voiceprint
2003 - Instinct
2006 - Fuel to the Fire
2011 - Don`t Talk Science
2021 - Gods of Tomorrow

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.02.2022
Přečteno: 882x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PropadKdyž album vyšlo,...10. 02. 2022 14:30 Domy
Když mám chuť na...10. 02. 2022 8:46 JT


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09 sekund.