DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




V.P.O.ho - Boj

Když do názvu kapely zašifrujete název alba, které na vás mělo zásadní vliv, je celkem jasné, že se budete věnovat tomu samému stylu, jako váš inspirační zdroj. Aby byl kryptogram ještě přesnější, museli by do něj západočeští V.P.O.ho kromě vitacitovské desky „Vzhůru přes oceán“ zakomponovat i písmenko „C“, což by na první dobrou mohlo podchytit i příznivce Citronu. Jenže to by nabořilo druhé podprahové sdělení – totiž fakt, že kapela se cítí být pohodě. A tento stav plně potvrzuje i jejich povedený debutový zápis do diskografie, lakonicky nazvaný „Boj“.

V.P.O.ho na něm nemají potřebu vymýšlet nic nového , to už dávno udělali jiní, ale jejich trochu těžkotonážní heavík s příměsí bigbítových příchutí má to podstatné – energii, řezavé riffy, solidní melodie, chytlavě vyřvatelné slogany, dobrá sóla i přesvědčivý projev. Tahle charakteristika se v podstatě týká celé kolekce, u které nevadí, že osmičku skladeb kapela natáhne skoro na třičtvrtě hodiny. Když máte co říct a dáte tomu patřičný drajv, tak ani fakt, že ve skladbách protaženějších víc, než bývá obvyklé, nehrajete na žádné složitosti, nemusí být příčinou jednotvárnosti, či vyčerpanosti. V.P.O.ho víc sluší akčnější a svižnější poloha, což ideálně deklarují důrazná sypačka „Tak už teda běž“ a podobně našlápnutá „“Svědomí“, s hodně povědomou citronovskou příchutí a nadupaným sólem (pokud se vám stýská po Standovi Hranickém, tak V.P.O.ho tenhle pocit příjemně rozjitří), ale i v houževnatější a valivější podobě to kapele dobře šlape – v robustní „Nechci dál“, či ve finálním buldozeru „Andělská křídla“, který se rozvine do nejpestřejší položky desky, cítíte, jak se na vás valí mohutná hudební masa, jež je však dostatečně prostupná a přehledná, aby V.P.O.ho neztratili svůj jasný tah na bránu.

Tak, jak nekomplikovaná je hudba V.P.O.ho, tak podobně jsou stavěné i texty, kapela se nesnaží o nějaká zásadní sdělení, ale v tomhle případě je rozhodující fakt, že klukům z toho leze velice soudržná, vstřebatelná a příjemně poslouchatelná muzika, ideální na festivaly, do auta, na jakékoliv chvíle, kdy máte chuť na přímočarý, zemitý, řízný a staromilský heavík, muzikantsky vyzrálý a podaný s bezprostřední chutí. Album na heavy metalovou pohodu.

Savapip             


FB V.P.O.ho

YouTube ukázka - Boj

Seznam skladeb:
1. Nechci dál
2. Tak už teda běž
3. Za co se platí
4. Sniper
5. Osud
6. Svědomí
7. Boj
8. Andělský křídla

Sestava:
Dušan Bukvic – zpěv, kytara
Hynek Bukvic - kytara
Petr Vrzal – baskytara, vokály
Vláďa Vlček - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 43:36
Země: Česká republika

Diskografie:
2021 - Boj

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.04.2022
Přečteno: 812x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12499 sekund.