4.07.2022
STEELFAITH
Nové album české metalové skupiny ponese titul "MMXXII", ..více

3.07.2022
2.0
Vrchlabská kapela 2.0, složená ze dvou členů, ..více

3.07.2022
Otus Hobst
Otus Hobst (Minority Sound), Dahlien (The Corona Lantern, ..více

3.07.2022
INNER FEAR
Hinterkaifeck a události již sto let nevyřešených ..více

3.07.2022
MOONLIGHT HAZE
Čtvrtým singlem z alba "Animus" italských MOONLIGHT HAZE ..více

3.07.2022
UŽ JSME DOMA
Na PHR Records vyšla vinylová verze poslední nahrávky ..více






FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Bohužel si zde musím rýpnout do zveřejňován ..

ALKEHOL - Haleluja
Český alkoholový 'AC/DC" jsou zpět a víc nen ..

SHINEDOWN - Attention Attention
Udělal jsem si rychlý náslech nové desky a jse ..

SEPTICFLESH - Modern Primitive
Nakonec si novinka sedla více, než to zpočátku ..

HALESTORM - Back From The Dead
Hodně veliká blbost a zbytečnost tahle kapela! ..

SEPTICFLESH - Modern Primitive
K recenzi není třeba co dodávat. Perfektní des ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Moje oblíbená deska Anthrax. S odstupem času m ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Byl jsem na koncertě a překvapivě to byl nejlep ..

ANTHRAX - Stomp 442
Mňa jednoducho 90. roky u Anthrax ohromne bavia a ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Asi ne nejlepší, ale učitě hodně zajímavá d ..




Za poslední měsíc:
ANTHRAX - Sound Of White Noise
2847x

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE - Electric Ladyland
2204x

KREATOR - Hate Über Alles
1525x

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
1249x

KABÁT - Go Satane Go
1233x

KABÁT - Dole v dole
1081x



07.02.2106
TRILOBIT-ROCK, RIMORTIS, DIVÁ BÁRA ..
Velké Svatoňovice, začátek od:19.00, vstupné: 250



článků celkem: 9198
recenzí: 7608
reportů: 583
rozhovorů: 570













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


KREATOR - Hate Über Alles

Jestliže můžeme téma nenávisti považovat za jeden z lyrických pilířů německých Kreator, pak je nutno zmínit, že lidstvo tuhle kapelu nenechalo nikdy ve štychu. Po celou dobu existence velkého Tvůrce se na světě neobjevilo místo, kde by panovala vyložená harmonie, a současná situace má k podobnému ideálu pořád zatraceně daleko. Scénické kulisy pro tvorbu nenávistného thrashového alba jsou tedy stabilně rozestavěny, což Petrozzův spolek věrně reflektuje, tentokrát už pro jistotu v samotném titulu aktuální fošny „Hate Über Alles“.

Album zdobí opravdu povedená umělecká práce Izraelce Elirana Kantora. A tím je výčet vyloženě pozitivních věcí uzavřen. Jde sice o jednu z největších hudebních záhad, ale pravdou je, že moje nejoblíbenější thrashmetalová sebranka už podruhé v řadě vydala dílo, na které se prostě nejsem schopen vnitřně napojit. Nelze to přitom odbýt tvrzením o nepovedeném materiálu či pokleslé autorské formě. Novince Němců objektivně nic neschází, řemeslně všechno výborně šlape, Mille Petrozza zpívá jako o život a nápady se sypou jako z hudební linky. Kdybych měl ale vybrat jediné slovo, které vystihuje současnou produkci Kreator, pak bych bez rozmýšlení zvolil výraz RUTINA.

Na albu není nic překvapivého a vše pouze rozvíjí řeč předešlého zápisu „Gods Of Violence“ (a trochu i fošny „Phantom Antichrist“). To znamená moderní vyznění (včetně hřmotného, ale ve skutečnosti značně odosobněného soundu), a tím nabíraní širokých mas posluchačů (za souhlasného pokyvování bafuňářů z vydávající firmy Nuclear Blast). Zároveň je nutné nenaštvat ortodoxní fanouškovské jádro, takže alespoň občas musí dojít k typické stylové řezničině. K tomu trochu experimentů, které ovšem nejsou experimenty (rozhodně ne v důmyslném principu devadesátkových alb), ale pouze dalším trikem, jak přitáhnout více metalových dušiček. Příkladem budiž song „Midnight Sun“ s hostující pěnicí Sofií Portanet a rádoby uměleckým videoklipem, který je vykrádačkou hororu Mindsommar. Ale dobře, jako variace k půvabným thrashovým naháněčkám by to nebylo špatné. Problém je, že takové kousky na albu absentují, alespoň ve své tradiční podobě či plnohodnotné délce.

Náběhy zde jsou, mnohdy i velmi bytelné. Jenže pak na slibně rozjetý rytmicko/riffový kalup nalehne pochodový refrén pro stadiony a kouzlo je okamžitě pryč (např. „Hate über alles“, „Demonic Future“). V této komerční strategii lze přitom rozkrýt velmi jednoduchý recept, v němž se jednotlivé vyřvávací motivy odlišují jenom v kosmetických detailech. Jakoby se lídr Kreatoru spokojil s málem, neboť se ukázalo, že tento přístup fanouškům (i kritikům) evidentně vyhovuje. A zřejmě to nevadí ani Petrozzovým spoluhráčům – finský kytarista Sami si doma thrash nepouští a basista Frédéric Leclercq do sestavy konvertoval od powermetalových Dragonforce, což představě o hluboce integrovaném žánrovém tělese rovněž dvakrát nepomáhá. Možná právě v tom vězí háček. Hudebníci, kteří hrají styl, jenž ve skutečnosti nikoho z nich moc nebaví (možná tak Ventora), ale změna není možná, protože...prachy a živobytí.

Kytarová práce je na první dojem velmi atraktivní, zhuštěné riffy se prolínají s melodickými vyhrávkami, dynamizujícími nájezdy, divokými sóly, případně slouží jako podklad k hymnické gradaci písní. Ani zde se ovšem neodehrává nic nového, veškeré noty jsou víceméně provarem nebo minimální variací předešlé práce, ať už Petrozzy nebo jeho spoluhráčů (už jsem použil slovo rutina?). Vše je jenom převedeno – pravda, docela chytře - do (pseudo)moderní stylizace. Hodnocení se proto stává velkým ořechem. Nové skladby rozhodně nejsou něčím, co by se dalo označit jako diletantství. Chvílemi se dokonce dostaví náznak pocitů, které jsou spojeny s poslechem nejlepších desek kapely. Nakonec ale zůstává jenom u náznaků, o nějakém intenzivním či dokonce strhujícím hudebním zážitku nemůže být ani řeč.

Pagan             


www.kreator-terrorzone.de

YouTube ukázka - Hate Über Alles

Seznam skladeb:
1. Sergio Corbucci Is Dead
2. Hate über alles
3. Killer of Jesus
4. Crush the Tyrants
5. Strongest of the Strong
6. Become Immortal
7. Conquer and Destroy
8. Midnight Sun
9. Demonic Future
10. Pride Comes Before the Fall
11. Dying Planet

Sestava:
Mille Petrozza - zpěv, kytara
Sami Yli-Sirniö - kytara
Frédéric Leclercq - baskytara
Ventor - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 46:11
Label: Nuclear Blast
Země: Německo
Žánr: melodický thrash metal

Diskografie:
1985 - Endless Pain
1986 - Pleasure To Kill
1987 - Terrible Certainty
1989 - Extreme Aggression
1990 - Coma Of Souls
1992 - Renewal
1995 - Cause For Conflict
1997 - Outcast
1999 - Endorama
2001 - Violent Revolution
2005 - Enemy Of God
2009 - Hordes Of Chaos
2012 - Phantom Antichrist
2017 - Gods Of Violence
2022 - Hate Über Alles

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.06.2022
Přečteno: 1524x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Krásně a...21. 06. 2022 16:54 _medvěd_
Vyrazne lepsie ako...19. 06. 2022 14:04 Demonick
..Já jsem...19. 06. 2022 12:23 Kovi
Výrazně lepší...18. 06. 2022 16:27 rumcajs
Thrashator: Jo, to...17. 06. 2022 19:07 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.42435 sekund.