7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






VIRGIN STEELE - The Marriage Of Heaven And Hell Part 2
V roce 1995 vyšlo velké množství kvalitních d ..

OLYMPIC - 4
Ano, opravdu jedna z nejslabších, ne-li nejslab ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
Tohle není album pro skalní metalisty a fandy kl ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
OLYMPIC jsem začal poslouchat - a poslouchám ho ..

JACK STARR`S BURNING STARR - Souls Of The Innocent
Slušné album, kterému ale chybí pronikavě mel ..

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
pre mňa boli Dead Daisies spolu s Judas Priest a ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
pre mňa ako fandu JLB je tento album sklamaním s ..

GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2357x

WINGER - Pull
2212x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1152x

OLYMPIC - Želva
1032x

SINNER - Brotherhood
810x

WINGER - In The Heart Of The Young
807x





článků celkem: 9264
recenzí: 7668
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VIRGIN STEELE - Age Of Consent

„One Nation, One Kingdom, One Child Survives…“

I když to mohlo vypadat, že s příchodem Edwarda Pursina a s vydáním alba „Noble Savage“ chytají Virgin Steele nejen jasnější směr, ale čerstvý a silný vítr do plachet, pro dalších pár let se jim cesta zase poněkud zašmodrchala. Důvodů k tomu bylo dost a těžko říct, co k tomu přispělo hlavní měrou.

Členové kapely zbytečně tříštili síly, když u firmy Cobra Records, jež se starala o desku „Noble Savage“, vydali v utajení pod pseudonymy a názvem Exorcist album „Nightmare Theatre“, pod názvem Original Sin vypomáhali DeFeisově sestře s albem „Sin Will Find You Out“, z něhož část skladeb později využili i pro potřeby Virgin Steele, a spolupracovali i na albu „Stay Ugly“, vydaném kapelou Piledriver. Ve fungování jejich domovské kapely také nebylo všechno růžové, baskytarista Joe O´Reilly byl sice ještě uváděn jako člen kapely, ale o jeho party při nahrávání nového alba se dělili (údajně kvůli Joeově nemoci) nejen David DeFeis a Edward Pursino, o některé se postaral i Rob DeMartino, který měl O´Reillyho v řadách Virgin Steele později nahradit. Virgin Steele neudělali terno ani s novým labelem, o albu „Age Of Consent“ se DeFeis vyjadřoval jako o desce, která když vyšla v reedici, tak ji fanoušci považovali za nové album, neboť o původní emisi pořádně ani nevěděli. A v neposlední řadě svou roli mohl sehrát i fakt, že díky stylovému tápaní vznikla opět rozháraná nahrávka se silným rockovým akcentem.

Hodně kontroverzní krok udělal David DeFeis při reedicích alba „Age Of Consent“ – přiházením playlistu a doplněním jiných skladeb docela intenzivně znásilnil dávného ducha nahrávky. Ale pokud akceptujete tenhle tah, není se co divit, že jako úvodní sklada byla použita „The Burning Of Rome (Cry For Pompeii)“, která na originálu otvírala druhou stranu desky. Tohle je přesně ten barbarsko-romantický styl, který Virgin Steele později dovedou k dokonalosti. Od úvodního švihnutí mečem, přes velmi důležité klávesy a jasně útočný riff se rodí přímočaré drama s výbornou melodií a parádním DeFeisovým projevem, vrcholícím v ideálně vygadovaném silném refrénu, na který navazuje ůžasná instrumentální pasáž. Parádně našlápnutá hymnická věc, která patří k tomu nejlepšímu, co kdy z dílny Virgin Steele vypadlo. Podobně fungovalo i „Lion In Winter“ s klokotavou rytmikou, a „On The Wings Of The Night“, v originále otvírák, který naznačil, jak důležitou roli budou v budocnu hrát klávesy a výpravnost. Patrná je i typická melodika, která je trochu zkrocená rockovějším výrazem a poměrně syrovým zvukovým zpracováním. Možná je trochu s podivem, že se na desku dostal jalový cover „Stay On Top“ od Uriah Heep (to bude patrně tím rockovějším laděním alba), či uvolněná „Seventeen“, která má sice švih, ale do portfolia kapely ne a ne zapadnout. Tohle bolí zejména s ohledem na skutečnost, že Virgin Steele měli v záloze dodatečně představenou živočišně dravou vypalovačku „Let It Roar“, či výbornou atmosférickou baladu „Perfect Mansion (Mountains Of The Sun)“ s manowarskou příchutí, která nabídne daleko víc děje a emocí, než na albu zařazená příjemně plačtivá „Cry Forever“.

Virgin Steele touhle deskou trochu připomínají krok, který o dva roky dřív udělali Savatage s deskou „Fight For The Rock“ a jejich tápání je vedlo do slepé ulice. „Age Of Consent“ není špatné album, jen díky nekonzistentnosti, slabším momentům a především určitou ztrátou orientace se dostali na scestí. Následná pětiletá studiová pauza v období, kdy to na světové scéně tak intenzivně bouřilo, jasně vypovídá o tom, že na přelomu osmdesátých a devadesátých let Virgin Steele propásli ideální dobu pro svůj růst.

Savapip             


www.virgin-steele.com

YouTube ukázka - The Burning of Rome (Cry for Pompeii)

Seznam skladeb:
1. On the Wings of the Night
2. Seventeen
3. Tragedy
4. Stay on Top
5. Chains of Fire
6. The Burning of Rome (Cry for Pompeii)
7. Lion in Winter
8. Cry Forever
9. We Are Eternal

Sestava:
David Defeis – zpěv, klávesy, baskytara
Edward Pursino – kytara, baskytara
Joe O`Reilly - baskytara
Rob DeMartino - - baskytara
Joey Ayvazian - bicí
Frank Gilchriest - bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 41:32
Label: Maze Music
Země: USA

Diskografie:
1982 - Virgin Steele
1983 - Guardians Of The Flame
1985 - Noble Savage
1988 - Age Of Consent
1993 - Life Among The Ruins
1994 - The Marriage of Heaven & Hell: Part I
1995 - The Marriage of Heaven & Hell: Part II
1998 - Invictus
1999 - The House of Atreus: Act I
2000 - The House of Atreus: Act II
2006 - Visions Of Eden
2010 - The Black Light Bacchanalia
2015 - Nocturnes Of Hellfire & Damnation
2018 – Seven Devils Moonshine

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.07.2022
Přečteno: 479x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
EXORCISTVirgin Steele jsem...14. 07. 2022 10:43 htaedas
Kapele jsem se...14. 07. 2022 1:41 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45361 sekund.