TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




OUTSHINE - The Awakening

„Byl jsem velkým fanouškem Type O Negative, Paradise Lost a Depeche Mode. V roce 1994 jsem šel na festival Hultsfred a viděl jsem Type O Negative a Paradise Lost naživo. Úplně mě to omráčilo. Tak jsem se rozhodl, že chci vytvořit temnou, ponurou melancholickou hudbu s vibracemi těchto kapel…“, popisuje zárodek švédské kapely Outshine její zakladatel, zpěvák a kytarista Jimmy Boman. Zřejmě nejen hudba idolů, ale i nelehké události, kterými Outshine v průběhu let procházeli (nalézt lze zmínky o podvodech, loupeži, vyhrožování vraždou a soudní procesy, včetně úspěšné žaloby za práva hudebníků proti švédským daňovým úřadům), měly vliv na melancholické vyznění hudby Outshine. Poslední náladovou kapkou, která se odráží na desce, byla kovidová pandemie, a tak album má sice povzbudivý název „The Awakening“, nicméně varování Outshine, že žijeme v době hříšných oslav elit, které neberou ohled na obyčejné lidi, naznačuje, že kdovíjak pozitivní náboj „The Awakening“ nepřináší.

O to se ale Outshine nesnažili nikdy, takže posmutnělá nálada, emotivní prožitek a potemnělé houpavé melodie na jedné straně nepřekvapí, na straně druhé svým pojetím potěší. Kromě již vzpomenutých veličin melancholické hudby je na místě připomenout i obligátní The Sisters Of Mercy, či finské To/Die/For, u kterých bych hledal nejsilnější paralely, s tím rozdílem, že jak samotná hudba, tak i Bomanův projev jsou přece jen o kus civilnější. Trocha elektroniky, hypnotická tempa, výrazný rytmus, nevtíravě emotivní projev a sametově hladké melodie, tak by šlo charakterizovat poměrně střízlivě pojaté (aranžemi i rozsahem) album, které velmi příjemně rozkvete v živějších kouscích s jasným vrcholem ve šlapavé „I Was The One“. Hlavní emocí je však posmutnělost, které víc sluší vláčnější poloha, úvodní dramatická „It`s All Lies“ s až doomovým oparem, patetické vyprávění „Love Is Dead“ s výbornými sbory, či hrubší „She Hates Me“ proto náladu alba, ideálně splňující žánrové požadavky gotického rocku, nastavují daleko přesněji.

„Myšlenkou desky je dostat posluchače hluboko do temnoty a sebezpytování, aby se probudili a otevřeli oči.“ Záměr je to odvážný, a budete-li primárně hledat jeho poselství, třeba Outshine zabodují i v této rovině. Z hlediska hudebního je možné říci, že Outshine možná nejsou tak sugestivní jako jejich vzory, ale udělat dobré goticko-rockové album se silnou atmosférou je pro ně přirozeností.

Savapip             


FB OUTSHINE

YouTube ukázka - It`s All Lies

Seznam skladeb:
1. It`s All Lies
2. Our Misery
3. Love Is Dead
4. Swe Hates Me
5. No More Reasons
6. Darkness Within (Agony)
7. I Was The One
8. We Know Who You Are

Sestava:
Jimmy Boman – zpěv, kytara
Niklas Ingvarsson - baskytara

Rok vydání: 2022
Čas: 41:05
Label: Rockshots Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2007 - Bad Things Always End Bad
2009 - Until We Are Dead
2013 - Prelude To Descent
2022 - The Awakening

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.08.2022
Přečteno: 669x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1002 sekund.