RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLACK EYE - Black Eye

Poměrně překvapivá (nicméně velmi pozitivní) zpráva z tábora labelu Frontiers k jednomu z nejnovějších počinů, vydanému pod značkou Black Eye zní, že s ním nemá nic společného firemní inventář Alessandro Del Vecchio. I přes to, že na první pohled by mělo jít o hard rockové album. K tomuto závěru svádí především skutečnost, že u mikrofonu stojí David Readman, křikloun Pink Cream 69, který na aktuálně vydané sólovce „Medusa“ předvedl, že je v současné volbě jasným žolíkem s ideální pěveckou formou. Na druhý pohled by tomu mohl nasvědčovat i fakt, že úvodní „The Hurricane“ se vazbě s Readmanovým domovským spolkem úplně nebrání. Nicméně ostatní osazenstvo Black Eye (Aldo Lonobile, Luca Princiotta, Andrea Arcangeli, David Folchitto) hard rockovou iluzi poměrně rychle zaplaší a většina zbývajících skladeb zdůrazní, že srdce Black Eye tepe v daleko metalovějším duchu.

Vzniká tím zajímavé spojení, které (pomineme-li fakt, že v druhé části alba už některé z písní jedou trochu na setrvačník) se zároveň stává nejkontroverznějším dílkem skládanky. Prakticky po celou dobu je David Readman tlačen do pro něj ne zcela přirozených poloh, takže v poměrně nezvykle uřvaném a houževnatém projevu jde občas až na hranu. Funguje to (což koresponduje s tvrzením, že je v excelentní formě), jen je zcela zbytečné čekat na Davidovu osvědčenou lehkost a melodickou uvolněnost. Příjemně zjemňujícím prvkem se stávají jen atmosférické klávesy hostujících Antoniho Agateho a Mattii Gosettiho, jinak i zásluhou hodně ostře riffujících kytar a akční rytmiky (o řadu poslechů si říká důsledné zmapování veškerých detailů, které jako celek mají ohromný tah) se hodně hraje na svěží melodické metalové cítění.

Vypočítávání pozitivních překvapení tvoří docela přitažlivý obrázek – je fajn, že občas se u Frontiers zableskne a jejich projekty vyjedou ze zajetých kolejí. Je odvážné odhalit nepříliš často používané Readmanovy rejstříky, byť jeho konzervativní příznivci možná budou kroutit očima nad tím, jak britský hlasový elegán umí být intenzivní hrubián. Je skvělé, že čtveřice instrumentalistů v uměle vytvořeném projektu společně dýchá natolik intenzivně, že i z poměrně nenápaditých skladeb („Under Enemy`s Fire“, „The Landing“) dokáže vykřesat jiskru. Co se potom děje v písních, které přirozeně pulsují v chytlavých melodiích („The Hurricane“, „The Landing“, či „When You`re Gone“) si není těžké představit. Frontiers tímto spojením zase jednou trefili hřebík na hlavičku. Snad se do života Black Eye nezačnou míchat žádné prefabrikované univerzální zájmy, když už to takhle dobře šlape…

Savapip             


FB BLACK EYE

YouTube ukázka - The Hurricane

Seznam skladeb:
1. The Hurricane
2. Space Travel
3. Break The Chains
4. No Turning Back
5. Darkest Night
6. Midnight Sunset
7. Under Enemy`s Fire
8. The Landing
9. Don`t Trust Anyone
10. When You`re Gone
11. Time Stand Still

Sestava:
David Readman - zpěv
Luca Princiotta - kytara
Aldo Lonobile - kytara
Andrea Arcangeli - baskytara
David Folchitto - bicí

Hosté:
Antonio Agate – klávesy, orchestrace
Mattia Gosetti - klávesy

Rok vydání: 2022
Čas: 48:41
Label: Frontiers Records
Země: Velká Británie / Itálie

Diskografie:
2022 – Black Eye

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.08.2022
Přečteno: 782x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10162 sekund.