ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GINEVRA - We Belong to the Stars

Label Frontiers si při slepování nových projektů připisuje další položku do svého sáhodlouhého seznamu, i když tentokrát prvotní iniciativa vzešla od frontmana švédských melodiků Seventh Crystal, Kristiana Fyhra. Ten poslal vzorek skladeb, které chtěl pod křídly vydavatelství někdy v budoucnu realizovat a starý lišák Perugino musel zastříhat ušima, protože materiál, který se na nedávno vydaném počinu „We Belong To The Stars“ kapely Ginevra nachází, přesně zapadá do škatulky, kterou mají ve Frontiers velmi rádi. Skladbou, jež údajně měla Perugina vyprovokovat k tomu, aby Fyhrovi nabídl další spolupráci, je klidnější pocitovka „My Rock`n`Roll“, která sice do velmi konzistentní kolekce zapadá, nicméně zdaleka neodráží sílu desky, spočívající zejména v energických, ultra melodických písních s téměř stadionovými refrény.

Zbývalo jen vybrat správné muzikanty, kterým v žilách koluje melodický hard rock. Máte-li v životopise zapsané působení u H.E.A.T. jako baskytarista Jimmi Jay, či u Eclipse a Nordic Union jako bubeník Magnus Ulfstedt, je výběrové řízení záležitostí zřejmě jediného telefonátu. Možná trochu nečekaně se v téhle společnosti jeví angažmá kytaristy Magnuse Karlssona, nicméně při jeho současné formě a současném skladatelském se není čemu divit, navíc je Magnus natolik dokonalý stylový chameleon, že se jeho kytara stala jedním z hlavních elementů ryze hard rockového alba. Aby se lesk desky ještě trochu zvýšil, pozvánku k hostování v jedné skladbě obdržela i vycházející stylová hvězdička Chez Kane, a nahrávání se neobešlo ani bez všudybyla Alessanda del Vecchia, jenž je zodpovědný za klávesy a finální zvuk. Nutno zdůraznit, že účast na „We Belong To The Stars“ se může počítat mezi jeho nejpovedenější přiložení ruky k dílu v rámci projektů Frontiers.

Aby se „We Belong To The Stars“ dalo označit za dokonalé, stačilo by jediné – aby Ginevra přišla s osobitější muzikou a nedržela se „jen“ obvyklých a už tolikrát slyšených postupů. Ale Kristian Fyhr se svými kumpány se zjevně do ničeho neprobádaného pouštět nehodlá, stačí mu stylově křišťálově čisté album s výbornými skladbami a velmi provedením provedením, které stoprocentně zavoní příznivcům ať už výše jmenovaných kapel, Pretty Maids, či dalších Karlssonových projektů, což „We Belong To The Stars“ splňuje beze zbytku. Velmi příjemně našponovaný frontmanův hlas, snadno zapamatovatelné, živočišné neposedné melodie, jejich šťavnatě adrenalinové zpracování, živá sóla, dokonale korespondující s náladou skladeb a jemné klávesy, to je základ sebevědomím nabitého debutu, v němž se v kolekci maximálně vydařených rychlých skladeb jako skvost vyjímá emotivní baladická duetovka „Masquerade“, kterou parádně provoní květinka Chez.

Dokážete-li se přenést přes skutečnost, že v různých podobách jste většinu materiálu už dozajista slyšeli, je „We Belong To The Stars“ bezprostředně chytlavá deska, která má potenciál strašně snadno zaujmout, rozpohybovat a bavit od začátku až do konce.

Savapip             


FB GINEVRA

YouTube ukázka - Siren`s Calling

Seznam skladeb:
1. Siren`s Calling
2. Unbreakable
3. Apologize
4. Masquerade
5. Break the Silence
6. Brokenhearted
7. We Belong to the Stars
8. I`ll be Around
9. Falling to Pieces
10. The Fight
11. My Rock`n`Roll

Sestava:
Kristian Fyhr - zpěv
Magnus Karlsson - kytara
Jimmy Johansson - baskytara
Magnus Ulfstedt - bicí

Hosté:
Chez Kane – zpěv (4)
Alessandro Del Vecchio - klávesy

Rok vydání: 2022
Čas: 47:56
Label: Frontiers Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2022 – We Belong To The Stars

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2022
Přečteno: 870x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0858 sekund.