RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INDUCTION - Born From Fire

Zapátráte-li na internetu po kapele Induction, leckde ještě narazíte na informaci, že se jedná o českou kapelu. Jenže doba, kdy skupina měla ve svém názvu jméno zakladatele Martina Becka a kdy byl Martin součástí party, je pryč. Osudově se pro dění v kapele jeví rok 2014, kdy se součástí Martin Beck´s Induction stal kytarista Tim Hansen, jenž má ve svém rodném listě v kolonce otec zapsané jméno jedné z nejvýznačnějších osobností německé metalové scény. Z uskupení, která před třemi lety vydalo debutové eponymní album, je Tim jediným, který po totální destrukci kapely v současných mezinárodně pestrých Induction působí - z toho pohledu je možná trochu zvláštní, že vše běží pod totožným jménem. Z Hansenových nových společníků papírově největší pozornost budí asi argentinský kytarista Marcos Rodriguez, který si pětiletku brousil ostruhy po boku Peavyho Wagnera v Rage, stejnou pozornost si zaslouží i britský křikloun Craig Cairns, který se tak významným zápisem v životopise sice pochlubit nemůže, ale co je důležitější, jeho hlas ideálně sedne k Hansenovým hudebním vizím.

Při poslechu alba „Born From Fire“ vás nejspíš napadne, že jablko nepadlo daleko od stromu (v tomto kontextu by do potenciální tahanice o otcovství nejspíš zcela nevinně a o něco snáz než Kai Hansen mohli snadno spadnout Luca Turilli, či Tobias Sammet), byť je třeba zdůraznit fakt, že do otcovy protřelosti, rafinovanosti a metalové hitovosti synkovi Timovi přece jen kus cesty schází. Induction tvoří hymnický, pozitivně prosvětlený melodický power metal se základem v osmdesátých a devadesátých letech, nicméně je patrné, že za „Born From Fire“ stojí daleko mladší generace muzikantů, těžící z toho, že v žánru je vše jasně nalajnované. Nebýt temnější, drsnější a zašmodrchanější „The Beauty of Monstrance“ s power-progovou příchutí a baladické „Eternal Silence“ s až vánoční atosférou, jelo by album v poměrně hluboce vyjeté koleji, což nevyhnutelně vede k tomu, že ostrost a našlápnutost, které jsou jedním ze základních elementů nejen titulní skladby, se postupně trochu ošoupají, zprůhlední, a jiskra, jež naplno září v „Born From Fire“, v poměrně pestré „Scorched“ s oslavnou příchutí fanfár, či v růži z Turilliho zahrádky „Embers“, postupem času pohasíná. Naštěstí nikoliv v takové míře, aby to mělo tlumit entusiasmus příznivců žánru ze vskutku vydařeného alba, plného vzletných melodií, zpěvných refrénů a pozitivní energie.

Asi nejdůležitější zprávou, kterou „Born From Fire“ křičí do světa, je skutečnost, že Induction, coby nepřehlédnutelný zástupce nastupující metalové generace, dávají naději na to, že melodický power metal nezajde na úbytě. Nebojí se využít osvědčené postupy, zpracovat je s mladistvým elánem tak, aby nezněly stařešinsky, a k tomu sypou z rukávu dobré melodie. Zatím je to hra na jistotu, ale potenciál kapely je neoddiskutovatelný.

Savapip             


inductionofficial.com

YouTube ukázka - Queen of Light

Seznam skladeb:
1. Born from Fire
2. Scorched
3. Fallen Angel
4. Go to Hell
5. Embers
6. Order & Chaos
7. The Beauty of Monstrance
8. Queen of Light
9. I Am Alive
10. Ghost of Silence
11. Eternal Silence
12. Sacrifice

Sestava:
Craig Cairns - zpěv
Tim Hansen - kytara
Marcos Rodríguez - kytara
Dominik Gusch - baskytara
Dominik Zester - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 57:36
Label: Atomic Fire Records
Země: Německo / Argentina / Velká Británie

Diskografie:
2019 – Induction
2022 – Born From Fire

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.12.2022
Přečteno: 2069x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Souhlas...2. 12. 2022 16:55 Petr Štěpnička
Příjemné...2. 12. 2022 11:39 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09044 sekund.