RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAGICAL HEART - Heartsonic

Kultivovaně příjemný hard rock na slunečné léto, který neurazí, ale ani nestrhne? Není asi úplně žádoucí začínat elaborát o novém albu Magical Heart doslovnou citací z hodnocení jejich debutové desky „Another World“. S ohledem na to, že němečtí rockeři však ze své hudební značky neuhnuli ani o píď, se však podobný postup celkem nabízí. Obměna poloviny sestavy, při níž odešli kytarista Gernott Kroiss a bubeník Charly Barth, kteří se docela intenzivně podíleli autorsky na prvotině kapely, prozradila, že hlavní otěže v Magical Heart už tehdy pevně držel a stále drží zpěvák a kytarista Christian Ulner, který má zjevně velmi rád neinvazivní a trochu nenápadný melodický hard rock.

Tvrdit, že se v jeho hudebních postupech odráží příchuť Pretty Maids či Pink Cream 69, je asi odvážné, nicméně pro určení zásadní příchutě noviny „Heartsonic“ ne až tak úplně od věci. Hlavní rozdíl je v tom, že Magical Heart nedokáží do svých skladeb dát takovou intenzitu, náboj, nadčasovost a osobitost. Mnichovská čtveřice dokáže sympaticky mašírovat v akčnějších skladbách a příjemně pohoupávat ve vláčnějších tempech, ale celá jedenáctka skladeb se odehrává ve světle večerních čajů pro věkově pokročilé rockery. Melodické nápady nenabídne kdovíjak zásadní či přelomové, struktura skladeb se drží klasického rockového vzorce, řada nikterak složitých textů je nastavená na povzbudivý pozitivismus a celkové provedení je sice vyzrálé a pohodové, ale jen těžko strhne či důrazněji nakopne, takže se není se co divit, že „Heartsonic“ se může snadněji stát nevtíravou kulisou, než albem, které budete hltat a prozkoumávat do posledního detailu. V hlavě asi nejsnáze uvízne refrén lehoulince tajemnější „My Own Way“, či dravější riffovka „It Could Go On (Forever)“, nicméně i při těchto skladbách si dovedu představit spokojenou partu staříků, kteří v domově důchodců ještě nechtějí dát vale srdcové muzice, jen k tomu potřebují něco, co by jim moc nezvedlo tlak a u čeho by se příliš nezadýchali.

Toto hodnocení sice v zásadě nemusí vyznívat příliš optimisticky, nicméně nehledejte v něm ani špetku čehokoliv negativního. Příliš tvrdé AOR nebo příliš vyměklý hard rock? Tahle otázka není až tak podstatná, MagIcal Heart sice nepotřebují k životu adrenalin a ostřejší hrany, podstatné však je, že z jejich díla dýchá nenucenost a čirá upřímnost.

Savapip             


FB MAGICAL HEART

YouTube ukázka - Heartsonic

Seznam skladeb:
1 Bad Habits
2 Heartsonic
3 My Own Way
4 Waiting For So Long
5 Daydream
6 Magical Star
7 How Will The Story End
8 Free Of Pain
9 It Could Go On (Forever)
10 Take Your Time
11 Raise

Sestava:
Christian Urner - zpěv, kytara
Patrick Schuster - kytara
Robert Frenz - baskytara
Giuliano-Pepe Müller - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 41:29
Label: Fastball Music
Země: Německo

Diskografie:
2018 – Another Wonderland
2022 – Heartsonic

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.12.2022
Přečteno: 752x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09253 sekund.