ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEATHLESS LEGACY - Mater Larvarum

Zdá se, že italští Deathless Legacy se poměrně divokým tempem vydávání desek v druhé polovině minulé dekády trochu vyčerpali. Po třech albech, která měla celkem intenzivně stoupající úroveň (po nevydařené desce „The Gathering“ jiné cesta než směrem vzhůru nepřicházela v úvahu, pokud parta kolem zpěvačky Stevy a bubeníka Fratera Oriona neměla v hudebních dějinách zůstat zapsaná jen jako tributní band Death SS), se o dva roky později Deathless Legacy připomněli experimentálním singlem „Saturnalia“, kterému jen pár vteřin chybělo do překonání pětadvacetiminutové hranice, ale tuto cestu dál nerozvíjeli a vrátili se k obvyklým postupům, v jejichž rámci se na sklonku letošního roku dopracovali k pátému řadovému albu „Mater Larvarum“.

O Deathless Legacy se mluvívá jako o horrorové kapele. Novinková deska nezastírá, že horrory, strach, okultnost a opulentnost jsou témata, která italské šestici sluší natolik, že když je přestanou cíleně stavět na odiv, ztratí podstatnou část svého kouzla. To je založené především na smyslném a dobře přibroušeném Stevině hlasu a duchařsky zabarvených atmosférických klávesách. Vytáhnete-li z alba úvodní „Ora Pro Nobis“, která posluchače nekompromisně zavleče mezi klášterní zdi, aby zde kapela v o něco méně teatrálním duchu rozehrála hodně povedenou a štiplavě jedovatou hru na Powerwolf v sukních, lehce hypnotickou „Nightfall“ s dobře dávkovanou porcí strachu a lehce provokativním klávesovým motivem, nadrzlou riffovku „The Coven“ s trošku klišovitým, nicméně působivým sloganem, či finální výpravnou „Mater Larvarum“, jejíž refrén vám do hlavy název alba spolehlivě natluče, máte k dispozici ideální vzorek toho, kterak Deathless Legacy účelně využívají nenucenou teatrálnost, ženskost Stevina projevu i dobrou kombinaci chytlavých melodií a atmosféry. Ne, že by v ostatních skladbách z této parkety nějak zásadně uhnuli, nicméně čím víc strachem načichlá esence ztrácí na síle (údolí propadu přijde v poměrně nezajímavé „Altar Of Bones“), tím jsou náchylnější k tomu zapadnout v davu dobrých, ale nijak výjimečných kapel.

Jenže Deathless Legacy mají v první řadě Stevu a v druhé řadě skladby, ze kterých osobitost kouká docela statečně. A dá se říct, že taktika, při které kapela jednak nechá některé kousky vyniknout, jednak desku nepřeplácá podobnými teatrálními postupy, které by při nadměrném použití mohly ztratit chutnou originalitu, vede k tomu, že se celý koncepční příběh daří velice snadno vstřebat. Nebudu přitakávat tvrzení vydávající firmy, že Deathless Legacy představili své nejvydařenější dílo, ale že se jim po čtyřleté studiové pauze podařilo velmi dobře navázat na předchozí desku „Rituals Of Black Magic“, to je bez debat.

Savapip             


www.deathlesslegacy.it

YouTube ukázka - Ora Pro Nobis

Seznam skladeb:
1. Ora Pro Nobis
2. Nightfall
3. Hollow
4. Fade into the Dark
5. The Coven
6. Absolution
7. Moonless Night
8. Queen of the Infernal Pantheon
9. Altar of Bones
10. Run
11. Mater Larvarum

Sestava:
Steva - zpěv
Reyla Zirael - zpěv
Stg. Bones - kytara
Nicola D`Allesio - baskytara
Alex Van Eden - klávesy
Frater Orion- bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 51:27
Label: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
2013 – Rise From The Grave
2016 – The Gathering
2017 – Dance With Devils
2018 – Rituals Of Black Magic
2022 – Mater Larvarum

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.12.2022
Přečteno: 657x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11033 sekund.