MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LOMOR - Perseverance of Sickness

Loňská sezóna byla z pohledu thrashmetalového žánru velmi povedená, její výčet by ovšem nebyl kompletní bez zmínky o debutovém albu "Perseverance of Sickness", které 9. prosince zveřejnila francouzská parta Lomor. Tříčlenná sebranka pocházející ze zámořské oblasti Réunion nabídla v závěru roku nahrávku, jež klidně mohla zamotat hlavy těm, kteří už měli sesumírované žebříčky nejlepších thrashmetalových počinů. Tak kvalitní a dobrá totiž je!

Povedený a v souladu s titulem adekvátně stylový motiv na obalu desky (dílo vychází i na vinylu) zve k poslechu čtyřicetiminutové nahrávky, která hned na první dobrou překvapí vynikajícím zvukem z dílny Sebastiena Camhiho. Ostrý, komplexně moderní sound opět potvrzuje, že když se to s digitálem umí, je jeho hodnota pro konečný výraz muziky nesmírně platná a cenná. Když kytarista - a v tomto případě také frontman s přezdívkou Babouk - hrábne do strun, musí se radostí zatetelit každá thrashmetalová duše. Při nástupu řádně vyhecované rytmické sekce se pak příslušní jedinci můžou dostat rovnou na vrchol blaha. Nutno dodat, že se tyto pocity při poslechu alba "Perseverance of Sickness" dostaví v počtu větším než malém.

Francouzi si nás nejprve přichystají dlouhým titulním intrem, ve kterém lze určit dva hlavní stylové proudy. Jedním z nich je groove, tím druhým old school thrash ve stylu Exodus nebo Testament. Převažujícím elementem bude tradičnější žánrová škatule, jak potvrdí většina navazujících skladeb, včetně úvodního políčku "The Great Defender". V něm si trio hudebníků zkušeně hraje se strukturou skladby, napíná a povoluje rytmické otěže, staví mohutné kytarové valy, které následně pokropí sprchou divých riffů. Intenzita daného songu je nejpádnějším důvodem k poslechu dalších kousků, které v nasazení nijak nepoleví, aniž by postrádaly moment překvapení. Hned navazující skladba "Broken Eternity" kupříkladu přepíná tempové obrátky do zlovolně se sunoucích slayerovských tónů. Opět to skvěle vychází, až na jednu malou výhradu, kterou je protahování vokálních frází, čímž zpěvák zbytečně napodobuje hrdlo Jamese Hetfielda.

Ostatní kompozice jsou přehlídkou technicky vymazleného thrash/groovu, jehož hudebními cévami protéká ohromné množství agresivní krve. Kousky "Vicious Plan (Of Worms Extermination)", "Certificate of Authority" nebo "Constrained Humanity" znamenají drtivé žánrové vypalovačky, kterým lze jen těžko odolat. Potřebný moment zklidnění zajistí vkusně vybrnkávaná instrumentálka "Ecstatic", po které přijde řada na finální úder v podobě songu "Psykoz", jenž načíná bujará speed´n´rollová plocha a zakončuje výživné cavalerovské zařvání. Debutový zápis francouzské kapely je dílem, které se symbolickou grácií uzavírá silný ročník 2022, což o kvalitách této desky vypovídá jako nic jiného.

Petr Štěpnička             


www.lomor.re

YouTube ukázka - The Great Defender

Seznam skladeb:
1. Perseverance of Sickness
2. The Great Defender
3. Broken Eternity
4. Kanyar lenfer
5. Vicious Plan (Of Worms Extermination)
6. Brother in Black
7. Certificate of Authority
8. Constrained Humanity
9. Ecstatic

Sestava:
Babouk - zpěv, kytara
Micha - baskytara
Typhvs - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 39:28
Produkce: Sebastien Camhi
Země: Francie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2022 - Perseverance of Sickness

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2023
Přečteno: 798x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
LOMORPrávem nadšená...15. 04. 2023 14:34 dadaft


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11226 sekund.