BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLACKRAIN - Untamed

„Nic zásadního jsme nezměnili. Vždy jsme psali písně, které sami milujeme, a protože se naše sestava nezměnila, nemůžeme vlastně dělat nic jiného. Našim cílem je neustále se zlepšovat a doufáme, že jednoho dne napíšeme perfektní píseň…“, komentoval aktuální situaci u Blackrain kytarista a zpěvák Swan. Je úžasné, jak v několika málo slovech lze dokonale charakterizovat více než padesátiminutové dění na novince „Untamed“. Francouzská glam metalová čtveřice je poměrně snadno rozpoznatelná, pokud vám chutnala předchozí deska „Dying Breed“, je celkem jisté, že se spokojeně oblíznete i nad letošní „Untamed“ a pokud jste v portfoliu předchozích šesti albových zářezů zatím dokonalou píseň nenašli, třeba se tak stane letos. A když ne, tak se dá cekem úspěšně předpokládat, že se tak jednou stane.

Recept Blackrain jednodušší být nemůže – kapela si bere hodně z toho, co už dávno vymysleli jiní, nicméně staví se k tomu s takovým nadšením, že intenzivně nabíjející pozitivní pocit celkem snadno zastíní fakt, že řada postupů a skladeb se může zdát docela povědomých. Dobrou volbou bylo přizvání Hannese Brauna (Kissin` Dynamite) coby producenta desky, který zajistil velmi dobře čitelný, důrazný zvuk, a esence jeho domovské bandy, se kterou Blackrain trávili nějaký společný čas na stejných pódiích, je zjevně natolik nakažlivá, že ji Blackrain dokázali také zužitkovat. Album začne ve velkém stylu – úvodní titulní riffová adrenalinovka s dobře vypjatým vokálem i elektronikou a disko motivem naočkovaná zpěvná „Kiss The Sky“ fungují jako ideální ucholapka, a pokud byste Swana chtěli chytat za slovo ohledně perfektních písní, není od věci začít u této dvojice. Na podobné vlně se Blackrain ženou takřka celým albem – důrazná jedovka „Summer Jesus“, šťavnatě kousavá „Neon Drift“, či energicky živočišná „Blade Of Love“ s parádním refrénem podtrhují silnou aktuální formu kapely. Závěrečná pocitovka „The End“ s akustickou kytarou velmi úspěšně napravuje zakolísání ze „Set The World On Fire“, vyvolávající pocit, že když Blackrain uberou něco z přímočaré dravosti, připravují sami sebe o nejsilnější zbraň.

Dobře napsané, skvěle zahrané a maximálně přesvědčivě zazpívané. Blackrain jdou systematicky krůček po krůčku stále nahoru. Dovedu si představit, že prostor pro další rozvoj by mohli najít ve větší originalitě a osobitosti, ale i kdyby se kapela chtěla nadále držet osvědčených kolejí, nevadilo by to. Procházka po moderně pojatých dějinách glam metalu jí velmi sluší.

Savapip             


www.blackrain.fr

YouTube ukázka - Untamed

Seznam skladeb:
1. Untamed
2. Kiss the Sky
3. Dawn of Hell
4. All the Darkness
5. Demon
6. Summer Jesus
7. Set the World on Fire
8. Neon Drift
9. Blade of Love
10. Raise Your Glass
11. Shut Down
12. The End

Sestava:
Swan - zpěv, kytara
Max 2 - kytara
Heinrich - baskytara
Frank F. - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 53:44
Label: SPV/Steamhammer
Země: Francie

Diskografie:
2006 - Black Rain
2008 - License To Thrill
2011 - Lethal Dose Of...
2013 - It Begins
2016 - Released
2019 - Dying Breed
2022 - Untamed

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.12.2022
Přečteno: 768x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11002 sekund.