3.02.2023
GLENN HUGHES
Přestože deska "Radiance" kapely The Dead Daisies je pouze ..více

3.02.2023
QUEENSRŸCHE
Zdá se vám bývalý zpěvák této seattleské legendy ..více

3.02.2023
MR. BIG
Kytarista amerických hardrockerů Paul Gilbert vzdá poctu ..více

3.02.2023
METAL CHURCH
Spekulace o tom, že se nástupcem zesnulého Mikea Howeho ..více

3.02.2023
KINGDOM COME
Bubeník James Kottak zůstává členem kapely. Alespoň ..více

3.02.2023
THUNDERMOTHER
Švédská formace zažívá kruté časy. Kytaristka a ..více






Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent zasedlej určitě není, to by Romera p ..

ARAKAIN, #ČERNÁ - Praha, O2 Universum, 28.1.2023
Na koncert jsem se těšil. Seznam skladeb neřeš ..

KABÁT - El Presidento
Jestli neslyšíš, že refrén Japonce je jako vy ..

Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent je nějak zasedlej ne? Hlasově se tomu ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Docela kvalitní fošna na debut.Starší nahrávk ..

DOKKEN - Breaking The Chains
U Dokken je na prvních nahrávkách v sestavě kd ..

DOKKEN - Breaking The Chains
A tak to snad ne...:-) ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Poison a Cinderella jsou poslouchatelní i dneska! ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Proti tvorbě Dokken v osmdesátkách jsou všichn ..

MAGIC OPERA - Battle of Ice
Se zvukem si asi pohrát šlo, to mi ale nevadí. ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2022 - Jan Skala
2353x

Redaktorská bilance roku 2022 - Tomáš Marton
1719x

Redaktorská bilance roku 2022 - Petr Štěpnička
1518x

Redaktorská bilance roku 2022 - Savapip
1488x

DEPRESY - Psycold
1213x

Redaktorská bilance roku 2022 - Moloch
1110x





článků celkem: 9638
recenzí: 7990
reportů: 592
rozhovorů: 600













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TERAMAZE - Flight of the Wounded

Od okamžiku, kdy Teramaze představili své první album s Deanem Wellsem na pozici frontmana, uplynuly v říjnu dva roky. Jen o tři dny dříve australská čtveřice představila nové album. Z hlediska časového by toto konstatování nebylo až tak speciální, kdyby v mezidobí Teramaze nestihli vydat ještě další dvě desky. A byť téměř sedmdesáti minut, tak jako v případě Wellsovy pěvecké premiéry už žádné album nedosáhlo (a v jednom případě zůstali Teramaze dokonce hluboko pod jednou hodinou), při téhle kadenci už zásadní otázka nezní, jestli Teramaze (potažmo Wellsovi) někdy dojde autorský dech, ale kdy se tak stane.

Snad s touhle myšlenkou někde v podvědomí Wells nové album avizoval konstaováním, že na „Flight Of the Wounded“ dojde k experimentování s vážnějšími tóny v jeho hlase. I přesto, že hudba Teramaze je velmi bohatá, rozmanitá a propracovaná, přece jen je Deanův sametově nasládlý, pružný a obratný hlas zásadní položkou, kterou Teramaze staví na odiv. O tom, že je talentovaný zpěvák, Wells už dostatečně přesvědčil na předchozích třech deskách a pokud k nějakým posunům v jeho projevu došlo, jsou tak nepatrné, že za hlavní tahák nové desky je pokládat nelze. Dilema, zda Teramaze mají stále z čeho brát, to nerozsekne a tak se vracíme znovu na začátek – nebudu tvrdit, že to s kapelou začíná být na pováženou, na to je svět Teramaze dostatečně košatý. Nicméně pokud jste měli pocit, že s každou další deskou se kapela vždy alespoň o drobný krůček posunula vpřed, tentokrát se asi nedostaví.

Teramaze jsou hraví a nápadití, jejich muzika s leckdy až popovými tendencemi (na čemž má Wells nezanedbatelný podíl) je přemýšlivá, melodie jsou sametově jemné, výpravnost rozsáhlých kompozic nemizí, nevtíravost a zklidňující atmosféru občas narušují lehce vyhrocené kytary, smysl pro dramatičnost, či Wellsovy emoce. Kapela stále zůstává dobrou volbou pro ty, kteří potřebují příjemnou kulisu, i pro ty, kteří chtějí zkoumat různé kličky a detaily. Obavy z toho, že signifikantní jemnost (alespoň v rámci žánru) může jednou začít Teramaze svazovat nohy, potvrzuje nejtvrdší skladba „Ticket To The Next Apocalypse“, v níž dokonale využitá sázka na agresivitu i bombastická dramatičnost dokonale nabourají klidnou atmosféru desky, a najednou vám cesta v komornější náladě, která se až do finále desky nijak zásadně nezmění, může začít připadat příliš stejná, trochu fádní a obyčejná (a je to tady…). Nepochybuji o tom, že přesně takhle to Teramaze chtějí, ale po vražedné „Ticket To The Next Apocalypse“ je zjevné, jak jim větší dravost ohromně sluší.

Téměř před rokem jsem tvrdil, že bych se vůbec nedivil tomu, kdyby Teramaze za pár měsíců udělali jubilejní desátý zářez do diskografie. Stalo se. Není překvapivý, není ohromující, pocitově jde v podstatě o siamské dvojče předchozí nahrávky „And the Beauty They Perceive“. Zodpovězení toho, zda je to hodně nebo málo, je na vás. Já se přiznávám, že jsem chtěl (a čekal) o ždibec víc…

Savapip             


teramaze.com.au

YouTube ukázka - For the Thrill

Seznam skladeb:
1. Flight of the Wounded
2. Gold
3. The Thieves Are Out
4. Until the Lights
5. Ticket to the Next Apocalypse
6. For the Thrill
7. Dangerous Me
8. Battle
9. In the Ruins of Angels

Sestava:
Dean Wells – zpěv, kytara
Chris Zoupa - kytara
Andrew Cameron - baskytara
Nick Ross - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 1:02:51
Země: Austrálie

Diskografie:
1995 – Doxology
1998 – Tears To Dust
2012 – Anhedonia
2014 – Esoteric Symbolism
2015 – Her Halo
2019 – Are We Soldiers
2020 – I Wonder
2021 – Sorella Minore
2021 – And the Beauty They Perceive
2022 - Flight of the Wounded

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.12.2022
Přečteno: 332x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2023     RSS - články

stránka byla načtena za 0.47425 sekund.