CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WINTER - Fire Rider

Takhle to dopadá, když nevíte, kdy je nejvyšší čas přestat… V roce 2021 vydal Marcus Winter, který do názvu svého projektu vetknul vlastní příjmení, album „Pale Horse“, jež natáhl na pětasedmdesát minut. Poté věnoval energii na dokončení výběrovky „Looking Back“, kterou představil na přelomu loňského jara a léta (a opět překročil hodinu hracího času) a už na podzim nabídl novou řadovku „Fire Rider“, kterou (zcela zbytečně) našponoval na sáhodlouhých sedmdesát osm minut. Markus zastal většinu nástrojů, zpěv, aranžování i produkci skladeb, a z pohledu toho, že se jedná prakticky o solitérské dílo, by se dalo říct, že se nejedná o špatnou desku.

Jenže nelze zavírat oči před faktem, že Markus není autor s kdovíjakou fantazií a nápaditostí, že není ani kdovíjak charismatický zpěvák, že by cizí elementy mohly album „Fire Rider“ snadno posunout na vyšší úroveň a omlouvat to Markusovou odvahou pustit se do všeho na vlastní pěst taky nejde. Paradoxní je, že při takhle dlouhé stopáži desce neprospívá ani fakt, že - na rozdíl od minulé řadovky, zacílené primárně na gotický rock - výlety do stylových odlišností nejsou kdovíjak osvěžující, působí spíš rušivě, a když už se díky gotickému rocku, v němž je Winter zjevně nejsilnější, podaří navodit solidní atmosféru, nekonzistentnost ji systematicky a spolehlivě ničí. Aby toho nebylo málo, prakticky bez výjimky vás napadne pokaždé, když Winter přetáhne pětiminutovou hranici, proč to dělá, když vše podstatné už bylo řečeno a omílání nekomplikovaných motivů začne dřív nebo později nudit. Přitom vokální ležérnost v titulní skladbě a její nevtíravé napětí, či celkem ostrá riffovka „Lost In The Ice“ s příchutí Billyho Idola jsou důkazem toho, že kdyby Markus Winter neměl potřebu být zbytečně megaloman a dal přednost kvalitě před kvantitou, že by jeho tvorba mohla získat daleko větší smysl. Jenže v záplavě velmi průhledných kompozic se ty vydařené celkem snadno utopí. A když se nejzajímavějším okamžikem výpůjčky „Under The Gun“ z dílny The Sisters Of Mercy stane krátká dravější pasáž, v níž se do popředí posune zpěvačka Nera Mamic, a položka „Into The Void“, jež se do paměti zapisuje nejintenzivněji, se vydatně opírá o hlas hostujícího Floriana Greye, je zjevné, že Markus Winter si s “Fire Rider“ ukousl příliš velký krajíc.

Jako by se Winter nemohl rozhodnout, jestli vsadit na gotiku anebo na mainstreamově univerzální kolovrátky, po kterých by mohla sáhnout bezpohlavní rádia, jestli hrát aspoň na nějakou osobitost anebo se stát jen nenápadným společníkem při kroucení volantem (tohle je ideální parketa…), který vás nenechá usnout a k bezpečnosti silničního provozu přispěje hlavně tím, že nebude přehnaně rozptylovat vaši pozornost. Víc od „Fire Rider“ není třeba čekat.

Savapip             


FB WINTER

YouTube ukázka - Into The Void

Seznam skladeb:
1. Unholy Blood
2. Fire Rider
3. That Much is True
4. Child of the 80s
5. Pray
6. Under the Gun
7. Lost in the Ice
8. Rough Love
9. Violent Dream
10. Into the Void
11. You`ve Been on My Mind
12. Can`t Hold Back the Tears
13. Never Again
14. I Want It Black
15. When All is Said and Done
16. Run Away from Pain

Sestava:
Markus Winter – zpěv, kytara, baskytara, syntetizátory, programování
Hugo Ribeiro - bicí
Michael Donner – klávesy, syntezátory
Nera Mamic – zpěv (6)
Florian Grey - zpěv (10)
Angelina Delcarmen – zpěv (13)

Rok vydání: 2022
Čas: 1:18:00
Label: Wintergothic Records
Země: Německo

Diskografie:
2021 – Pale Horse
2022 – Fire Rider

Foto: archiv Winter


Vydáno: 07.01.2023
Přečteno: 597x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0987 sekund.