RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LIV SIN - Kaliyuga

Kalijuga je v hinduistickém cyklickém pojetí dějin nejnižší ze čtyř věků vývoje světa, který končí degenerací lidí, úpadkem a úplným zničením. Tahle informace je při vstřebávání třetího alba Liv Sin velmi důležitá. Jednak dobře reflektuje aktuální dění ve světě, jednak pomůže pochopit fakt, proč Liv Sin v řádně pozměněné sestavě a v čele s naprosto zdivočelou zpěvačkou Liv Jagrell zní (navzdory tomu, že se jim podařilo do alba dostat kupu silných melodií) tak současně, agresivně a destruktivně.

Pokud vás někdy napadla myšlenka, že heavy metal je mrtvý, či vyčerpaný, Liv Sin na aktuální nahrávce demonstrují, kolik v něm i dnes může být síly a drsných emocí. Kapela si nehraje na metalové věrozvěsty, otevřeně se přiznává k tomu, že vlivy „…jsme vzali odkudkoli, od novějších metalových skupin jako Architects, Parkway Drive, až po vokální inspiraci od Kinga Diamonda…", do téhle party bych přihodil i Uda Dirkschneidera, Alice Coopera, Guano Apes, či Lacunu Coil, a výsledkem je naprosto drtivá kolekce, která nedá sebemenší prostor pro vymanění se z totálního tlaku. Byť klidnější úvod v „I Am The Storm“ s až (v kontextu alba) šansonovým vyprávěním může svádět k tomu, že Liv Sin alespoň na chvíli rozehrají přístupnější hru, je jen otázkou času, než se Liv zase převtělí do uřvané divoženky a precizním instrumentálním parťákům naběhnou žíly a napnou se svaly až k prasknutí - což je ostatně stav, ve kterém stráví převážnou část alba.

Moderní corové nálady? Žádný problém pro Liv v šokujícím otvíráku „The Process“. Pikantní jemná příchuť, demonstrující, že klávesy mohou být vražedný nástroj? Nápaditost Liv Sin v rámci celého alba nebere konce, zejména goticky znějící klapky v „Antihero“ jsou dokonalé. Rockovější nálada? V „King Of Fools“ s příchutí mistra horroru Alice Coopera kapelu zjevně baví. Melodická důrazná skandovací pochodovka? Super disciplína, při které se ve „Foget My Name“ Liv Sin totálně vyřádí a gradace do agresivně melodického výbuchu je strhující. Pecka mezi světla pro kazatele virového náboženství? Z hutnější „Virus“ jde prostě strach, ještě že tahle skladba spatřila světlo světa nyní, její provedení by bylo dokonalým soundtrackem k apokalypse. Všemu dominuje a vše spojuje do plně kompaktního celku jako pila ostrý hlas Liv Jagrell, která podává životní výkon. Spolupráce s Madeleine Liljestam (Eleine), Zakem Tellem (Clifhanger) a Wendersonem D`Paulou v melodicky klenuté „D.E.R“ přidává další zajímavou barvu k ohromně pestrému a neurvalému zpěvaččině projevu.

Je neskutečně dobře, že „Kaliyuga“ má tak ostrý a nátlakový zvuk, jakákoliv nedotaženost by zbytečně ubírala něco z drtivé síly nahrávky. Promo hláška o tom, že tohle jsou Liv Sin na steroidech stoprocentně pasuje, a připojit se k tvrzení Liv, že z výsledku je nadšená, je přirozená věc. Dodávám jen, „Liv, já taky!“

Savapip             


www.livsinofficial.com

YouTube ukázka - The Process

Seznam skladeb:
1. The Process
2. Antihero
3. King of Fools
4. Forget My Name
5. Karma
6. I Am the Storm
7. Virus
8. D.E.R.
9. The Swarm
10. Horizon in Black

Sestava:
Liv Jagrell - zpěv
Patrick Ankemark - kytara
Jay Matharu - kytara
Daniel Skoglund - baskytara
Per Bjelovuk - bicí

hosté:
Eleine – zpěv (8)
Zak Tell – zpěv (8)
Wenderson D`Paula – zpěv (8)

Rok vydání: 2023
Čas: 44:46
Label: Target Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2017 – Follow Me
2019 – Burning Sermons
2019 – Kaliyuga

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.03.2023
Přečteno: 1690x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Proč ten...13. 03. 2023 17:06 Jim
NázorZa mě skvělá...6. 03. 2023 15:56 Jiří
Poslouchámto poněkolikáté...6. 03. 2023 1:39 David


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0936 sekund.