CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Thrashmetalové novinky roku 2023 - část VI. - kapely: TERRIFIER, DISCIPLINA a OLD

TERRIFIER - Trample the Weak, Devour the Dead
Kanadská smečka Terrifier se před šesti lety blýskla albem "Weapons of Thrash Destruction". Zpráva o přípravě novinky byla proto velmi potěšující, méně pozitivně se jevila skutečnost, že pětihlavá sestava musela být zeštíhlena na tři členy. Zbývající hudebníci se ale s nepříjemnou situací vyrovnali s praktickou elegancí - zpěvák Chase Thibodeau se chopil baskytary, což pro něj nebylo nic obtížného (nástroj ovládal už v dobách kapely Skull Hammer, jež se v roce 2012 přejmenovala právě na Terrifier). Pokud se týká kytarových pozic, po odchozím Brentu Gallantovi se žádná náhrada nehledala a veškerou šestistrunnou zátěž na svá bedra přijal Rene Wilkinson. Ve zvuku nové fošny "Trample the Weak, Devour the Dead" (s dalším jedinečným art-motivem od Eda Repky) to ale poznat není, právě naopak. Album zní po instrumentální stránce vyloženě bohatě, přičemž daná hodnota je jenom přirozeným odleskem celkové kvality nahrávky. Kanadské trio naplnilo veškerá očekávání mírou vrchovatou a od prvního poslechu je zřejmé, že jsme svědky vynikajícího žánrového příspěvku. Skladby bují nápaditostí, jedno atraktivní téma střídá druhé, na vydechnutí není čas. Zaoceánští borci zvolili taktiku rychlého útoku, ve kterém se budeme sotva stačit ohlížet za právě uběhlým obsahem. Tento nekompromisní válec ale objímá pevné autorské rámě, které se v žádném případě neslučuje se slovem chaos. Osmička nových songů je stejně přímočará jako členitá, usazování probíhá postupně a doslova volá po opětovném spouštění. Příjemné jsou nadžánrové prvky, jako groove v kusu "Perpetual Onslaught", klasický heavík ("Depths of the Storm Specter") nebo death metal ("Grinding the Blade"). Základem je ale břitevní thrash, který lze přirovnat k produkci amerických Havok. Kulometný příval chytlavých riffových ploch, bestiální rytmiky, přesně padnoucích sól, výborného zpěvu a zvuku. Tohle je album, které válcuje drtivou většinu celosvětové konkurence, včetně nejvěhlasnějších spolků. Tohle je album, které je velmi těžké přestat poslouchat. Tohle je THRASH!
8,5/10
YouTube ukázka - Trial by Combat

DISCIPLINA - Chains of Time (EP)
Tato italská banda funguje už sedm let, zdá se ale, že v jejích řadách doposud velká disciplína nepanovala. Až teprve letos se povedlo doplnit osazenstvo tak, aby bylo možné vydat plnohodnotné EP (i to se ovšem nahrávalo vícefázově s odstupem dvou roků). Kapela se oficiálně prezentuje jako deathmetalová, což je poněkud matoucí. Úplně stejnou roli, ne-li větší, hraje v hudbě Italů thrash, a malý prostor existence si pro sebe usurpuje také hardcore. Tato stylová směs zajišťuje neustálý příval nových motivů, ve kterých si každý najde "svůj kousek koláče". Stejnou měňavostí se vyznačují tempa, přičemž ta střední dávají vyniknout rychlým plochám, které rozsvítí každou z kvarteta ípíčkových skladeb. Nejlépe se poslouchají liché položky "Suicidal Tendencies" a "Living the Past" (s návdavkem šťavnaté melodeathové pasáže), ani zbývající dvojice "Game of Death" a "My Destiny" ale nezklame (power-speedové sólo ve druhé jmenované vyloženě potěší). Italové ještě musí vybrousit svůj styl, díky několika dobrým nápadům (a povedené zvukové produkci) se ale do jejich tvorby můžeme bez obav ponořit už nyní.
7/10
YouTube ukázka - Living the Past

OLD - Dawn of Darkness
Mluvíme-li o blackened thrashi, je název kapely Old naprosto ideální. Jasné a stručné sdělení, které ve spojitosti s řešením loga nebo art-motivu alba "Dawn of Darkness" tvoří dokonalou pocitovou kompozici. Díky tomu lze dopředu počítat s povedeným hudebním obsahem. To se při spuštění nahrávky velmi rychle potvrdí - krátký nájezd songu "Baptized in Hell", poté blackově vozivé riffy, žánrově přesný zpěv i zvuk, to vše jsou atributy, které vykouzlí úsměv na tvářích vyznavačů poctivého old-schoolu ve stylu Celtic Frost, Venom, Darkthrone, Hellripper nebo australských Deströyer 666. Následující trojice skladeb patří k tomu nejlepšímu, co nová - v pořadí teprve druhá - studiovka letité německé kapely přináší. "Storm of Depression" je plná tempových změn i působivého argumentačního souboje, který sám se sebou svádí zpěvák s přezdívkou Oz. Jeho blackový ryk nemá chybu, druhou, o něco melodičtější polohu můžeme brát jako vítané zpestření. V kusu "Inquisitor" si nás germánský kvintet postupně chystá, až nás mixem punkových vln, heavymetalového sóla i závěrečné rytmické laviny uhrane dalším líbivým stylovým příspěvkem. Song "Tyrants of Death" jde na věc o poznání přímočařeji, a opět to - i díky nečekaným melodickým prvkům - výborně zabírá. Navazující dění nahrávky vlivem sílící skladatelské šablony mírně ubere na pozornosti, díky rozumné stopáži se ale tato tendence nestačí překlopit do záporné roviny. Smečka Old ve výsledku přichází s atraktivní náloží sychravého a patřičně zlověstného blackened thrashe, s jehož poslechem nemusí fanoušci stylu nijak váhat.
7,5/10
YouTube ukázka - celé album

Petr Štěpnička             


TERRIFIER

FB TERRIFIER

Seznam skladeb:
1. Trial by Combat
2. Perpetual Onslaught
3. Bones of the Slain
4. Depths of the Storm Scepter
5. Grinding the Blade
6. Death and Decay
7. Dawn of the Slaughter
8. Awaiting Desecration

Sestava:
Chase Thibodeau - zpěv, baskytara
Rene Wilkinson - kytara
Kyle Sheppard - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 38:57
Label: Empire Records
Země: Kanada
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2012 - Destroyers of the Faith
2017 - Weapons of Thrash Destruction
2023 - Trample the Weak, Devour the Dead

Související články

--------------------------------------------------------------

DISCIPLINA

FB DISCIPLINA

Seznam skladeb:
1. Suicidal Tendencies
2. Game of Death
3. Living the Past
4. My Destiny

Sestava:
Marco Maisto - zpěv, kytara
Reda Ridati - kytara
Rosario "Braz" Leo - baskytara
Nicolò Lagianella - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 20:22
Země: Itálie
Žánr: thrash/death metal

Diskografie:
2023 - Chains of Time (EP)

--------------------------------------------------------------

OLD

FB OLD

Seznam skladeb:
1. Baptized in Hell
2. Storm of Depressions
3. Inquisitor
4. Tyrants of Death
5. One Versus All
6. Sombra del Mal
7. Darkness in Me

Sestava:
Horus - kytara
Scorn - baskytara
Zarko - bicí
Doomhammer - kytara

Rok vydání: 2023
Čas: 36:04
Label: Unsilent Tombs Records
Země: Německo
Žánr: blackened thrash metal

Diskografie:
2006 - Down with the Nails
2023 - Dawn of Darkness

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2023


Vydáno: 13.06.2023
Přečteno: 725x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Diky za tip,...6. 07. 2023 9:51 sanntrik


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11542 sekund.