ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ATTRACTIVE CHAOS - The Fire Between Us

Kdepak, francouzsko-italský spolek Attractive Chaos nepatří k těm, jejichž název by spolehlivě charakterizoval to, co od kapely čekat. Atraktivitu určitě, tu na jedné straně spolehlivě zajistí vizáž zpěvačky Emmy Elvaston (Beneath My Sins, ex-Evolvent), na straně druhé se o ni postará i neotřelá hudba na pomezí progresivního rocku, melodického metalu a uvolněné tanečnosti. Ale chaos v muzice téhle party nehledejte ani v nejmenším – i když klasická struktura skladeb není tím, na čem by Attractive Chaos měli potřebu kdovíjak stavět, jejich melodická muzika působí velmi přístupně, na čemž má zásluhu především jemný Emmin hlas, jenž poletuje ve velmi příjemných výškách a téměř vytrvale si pohrává s romantikou.

Pokud vám tahle charakteristika zavání přílišnou přeslazeností a přehnanou křehkostí, je tu ještě pánská část ansámblu, basák Pier Paolo Lunesu (Wonders, Even Flow) a kytarista Clément Botz, jenž si s ohledem na společné působení v Beneath My Sins, i Evolvent s Emmou hudebně zjevně velmi rozumí (a navíc i hostující pěvec Mario del Río, jenž svým měkkým hlasem v duetech s Emmou posiluje romantičtější složku tvorby Attractive Chaos). Jejich zásluhou dostává občasná uhlazenost (např. v sametově náladové baladě „Still Here“) velmi sympatické drápy, nemluvě o tom, že jejich obratnost při zacházení s melodiemi dělá z debutového kraťasu „The Fire Between Us“ povedenou poslouchanou.

To nejzásadnější z ní nabídne úvod alba – otvírák „Before You Hit the Ground“ s živou kytarou, sytým výrazem a tanečním pozadím přitažlivě kontrastuje se smyslností zasněného zpěvaččina vokálu, dramatická „Won & Lost“, z níž dýchá šansonový šarm, poťouchlá rozvernost, které dominuje rozjásaný refrén a v níž i jednotvárná instrumentální pasáž dokáže solidně zamíchat s atmosférou jsou důkazem toho, že v kapele pulsuje život, na němž se dá vybudovat víc, než v jemnějších momentech. Snadno pochopit se dá i to, že pilotním singlem, který dostal videoklipovou podobu, se stala skladba „Come To Me“, jež nejvýrazněji spojuje obě tváře kapely do působivého celku.

Byť dominantní postavou je jednoznačně Emma Elvaston, troufnu si tvrdit, že finální přitažlivost nahrávky má na svědomí Pier Paolo Lunesu, který je novým elementem v dosavadním spojenectví Emmy a Clémenta, a který třeba i na novém albu Wonders ukazuje, že hraní s melodiemi patří k jeho oblíbeným činnostem . Přání spojit vlastní vesmíry a vytvořit neomezený a svobodný metalový hudební projekt, které stálo v loňském roce při hudebním namlouvání mezi Pierem a Emmou, zjevně chytilo velmi dobrý směr.

Savapip             


www.attractive-chaos.com

YouTube ukázka - Won & Lost

Seznam skladeb:
1. Before You Hit the Ground
2. Won & Lost
3. Come to Me
4. Still Here
5. As You Are
6. The Storm

Sestava:
Emma Elvaston - zpěv
Clément Botz - kytara
Pier Paolo Lunesu – baskytara

Hosté:
Mario del Río – zpěv – 4, 6
Thomas Calegari - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 58:40
Země: Francie, Itálie

Diskografie:
2023 - The Fire Between Us

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.06.2023
Přečteno: 579x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09573 sekund.