PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RED BARON BAND - Last Chance

13.února 2017 se na stránkách kapely Red Baron Band objevila zpráva, že i přes čerstvý odchod zpěvačky Moniky Infernalis kapela natáčí demoverze osmi písní pro připravované páté studiové album, a i přesto, že není jasné, kdo bude stát za mikrofonem, práce na desce pokračují dál. V létě roku následujícího do Red Baron Band přišla Marika Postlerová a když se vše usadilo, začalo se na jaře roku 2020 nahlas mluvit o vydání alba. Kytarista a skladatel Pavel Kowacz upřesnil, že z původního záměru z deseti skladeb přežilo devět kousků, ke kterým kapela připojila položku „Silent Room“, a již před lety chystaný název alba „Last Chance“ měl dle Pavlova vyjádření s nadsázkou vypovídat o tom, že je to určitá poslední šance udělat pořádnou desku, za kterou si kapela bude stát. Nicméně to zabralo ještě další tři roky, než se „Last Chance“ dočkalo fyzické realizace…

Na dobré věci se vyplatí počkat. Platí to i v případě „Poslední šance“ Red Baron Band. A jelikož tvorba kapely je neodmyslitelně spojena se staromilským hard rockem, je svým způsobem nepodstatné, jak dlouhé období tvorba desky zabrala, neboť v tomto žánru žádné moderní trendy už nemají na výslednou podobu pražádný vliv (snad jen fakt, že retro vlna docela slušně nabírá na síle, může hrát Red Baron Band trochu do karet). A byť stoprocentně konstantní albová sestava nikdy nebyla doménou Red Baron band, s příchodem Mariky Postlerové (kterou je možné přichytit i u kláves) bylo jasné, že kapela překoná svůj další milník a poprvé svěří nejviditelnější post ženě. Byť nelze říct, že by nová zpěvačka byla jasnou dominantou nahrávky, od úvodní nejchytlavější položky „Victoria“ je zjevné, že její živě smyslný a smyslně živý hlas je pro potřeby Red Baron Band skvělou volbou.

Kdyby se album odehrávalo celé v tak uvolněné náladě, jako naznačuje „Victoria“, asi by spolehlivě fungovalo stejně dobře, nicméně u Red Baron Band platí, že kořeny hard rocku rádi odhalují v celé jeijch šíři. Proto na barevném albu není nouze o lehce psychedelické nálady, očouzené blues, progresivní postupy, či rozsáhlé instrumentální pasáže a hlavně všudypřítomnou atmosféru let dávno minulých. Red Baron Band jsou trochu chameleonsky schopni vás oslovit a zaujmout v různých náladových rozpoloženích, na „Last Chance“ se najde prakticky pro každou příležitost ideální položka. Osobní tip na nejchutnější (a zároveň nejpestřejší) jednohubku patří titulní skladbě, která se z velmi dramatického výrazu zlomí do podivně rozvláčné atmosférické pasáže, aby znovu najela na strhující hutný výraz, ovšem suverenitou, muzikantskou jiskrou a dobrými nápady je nabité celé album.

„God bless girls like Victoria…“ a zjevně i „...girls like Marika“, takže první album v dějinách Red Baron Band, na němž hlavní roli hraje zástupkyně něžnější poloviny lidstva, dopadlo podle očekávání – na jedničku.

Savapip             


www.redbaronband.cz

YouTube ukázka - Victoria

Seznam skladeb:
1. Victoria
2. Working Hard
3. Strange Spider
4. Have You Ever Beem
5. Holy Water
6. Burning Now
7. Silent Room
8. Without You
9. Last Chance
10. Who Knows

Sestava:
Marika Postlerova – zpěv, piano
Paul Kowacz – kytara, zpěv
Jiří G Rubeš - baskytara
Radek Horník – bicí, perkuse

Rok vydání: 2023
Čas: 42:57
Země: Česká republika

Diskografie: 2000 – The First Album
2003 – In The Light
2006 – Music Must Change
2010 – Reflections
2023 – Last Chance

Související články


Vydáno: 28.06.2023
Přečteno: 1592x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Poslechni si celé albumDoporučil bych ti...6. 07. 2023 11:35 Markus
Mám všechny...3. 07. 2023 10:12 JonathanGray
CD a LPCD se dá objednat...28. 06. 2023 9:01 Paul Kowacz


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09137 sekund.