JUDAS PRIEST - Unleashed In The East
...o přetočení některých pasáží není přesná. Rob...

FIREHOUSE - Firehouse
...ale nemá na jejího nástupce. Ten je absolutní...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Děkuju!

JOURNEY - Escape
Triumph?

JOURNEY - Escape
Snad každá z uvedených kapel měla na svých...

JOURNEY - Escape
Survivor?

JOURNEY - Escape
Napadají mě Magnum, Asia, Boston, Toto..

JOURNEY - Escape
Měl bych v záloze přeci jenom jednu úžasnou...

JOURNEY - Escape
Deska je za jasnou desítku.Ale 4 od Foreigner je...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Moc pěkně napsáno!












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TESTAMENT - Dark Roots of Earth

Počínaje zápisem "The Formation of Damnation" musí fandové Testament čekat na každé další album rovné čtyři roky. Lehkou matematickou operací zjistíme, že počin "Dark Roots of Earth" vyšel v roce 2012, tedy v době, kdy se někteří jedinci obávali konce světa, což je možná důvod, proč se tahle fošna docela rychle prodávala. Něco takového můžeme americké pětici jenom přát, ačkoli nelze napsat, že by zrovna desátá (regulérní) řadovka Testament něčím výrazně vybočovala z linie novodobých studiových bratříčků.

Před tvorbou alba se ze sestavy odporoučel bicmen Paul Bostaph, údajně kvůli zranění, ve skutečnosti spíše kvůli neshodám mezi ním a vrchními hlavouny Ericem Petersonem a Chuckem Billym. Náhradou se dle tradice stal další velmistr, konkrétně Gene Hoglan, který už s kapelou udělat zkušenost v druhé polovině devadesátých let, kdy namlátil desku "Demonic". Jinak zůstalo vše při starém, včetně přítomnosti zvukového mága Andy Sneapa, a také skladatelských tendencí, které byly ukotveny na území nátlakově burácejícího thrashe s občasným vnesením mimožánrových vlivů, především groovu.

Úvod alba v podobě songu "Rise Up" odhalí jasné pro-koncertní tendence, a to zejména v Billyho návodném textu. Podobná snaha se vyrojí i v navazující skladbě "Native Blood", ve které frontman připomíná svůj etnický původ. Píseň výborně funguje a teoreticky se z ní mohla stát budoucí hymna indiánů, vše ale pohřbilo tradiční americké pokrytectví. Možná v tom nemá jasno ani sám Billy, který hned o dvě písně dál ryje do anti-amerikanismu. Hudebně jde každopádně o pokračující lahůdkové skladatelství, jež zdobí především instrumentální výkony Alexe Skolnicka. V kusu "True American Hate", ve kterém zahřmí jeden z mála rytmických ataků, dojde poprvé od debutového alba na výrazně pro-melodické, téměř powermetalové sólové motivy. Skladba se i díky tomu stává výjimečnou záležitostí.

Nejinak je tomu v technicky vytříbených "A Day in the Death" a "Last Stand for Independencce", případně v "Cold Embrace", v níž Peterson se Skolnickem navazují na devadesátkové balady a potvrzují, že je mají stále v malíku (přestože byly tyto skladby původně tvořeny na zakázku vydávajících firem). Alex se stal jedním z hlavních autorů desky, což má za následek její progresivnější a víceméně střednětempý charakter, který nás vrací k albům okolo díla "Practice What You Preach". Předešlé dvě desky byly přece jenom kompozičně barvitější, nicméně díky moderní produkci jde tato skutečnost ruku v ruce se soudobými parametry a album "Dark Roots of the Earth" by tak mělo potěšit většinu fanoušků kapely. A protože vyrovnaná skladatelská forma a nepromiskuitní stylové zaměření vydrželo autorům dodnes, můžeme těleso Testament už bez okolků považovat za jednu z největších formací thrashmetalové historie.

Petr Štěpnička             


www.testamentlegions.com

YouTube ukázka - Native Blood

Seznam skladeb:
1. Rise Up
2. Native Blood
3. Dark Roots of Earth
4. True American Hate
5. A Day in the Death
6. Cold Embrace
7. Man Kills Mankind
8. Throne of Thorns
9. Last Stand for Independence

Sestava:
Chuck Billy - zpěv
Eric Peterson - kytara
Alex Skolnick - kytara
Greg Christian - baskytara
Gene Hoglan - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 51:07
Mix, mastering, produkce: Andy Sneap
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1987 - The Legacy
1988 - The New Order
1989 - Practice What You Preach
1990 - Souls Of Black
1992 - The Ritual
1994 - Low
1997 - Demonic
1999 - The Gathering
2001 - First Strike Still Deadly
2008 - The Formation of Damnation
2012 - Dark Roots of Earth
2016 - Brotherhood of the Snake
2020 - Titans Of Creation

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.08.2023
Přečteno: 1546x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Toto je jeden z...21. 08. 2023 9:28 Meres
Na uvedených...18. 08. 2023 17:10 htaedas
Mám to podobně...17. 08. 2023 16:14 rumcajs
Za mě Overkill ne,...17. 08. 2023 10:17 P. Štěpnička
Miluju tuhle desku.Temné kořeny...17. 08. 2023 9:35 David Svoboda


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09118 sekund.