PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SILENT ANGEL - Unyielding, Unrelenting

Melodický power metal není doménou pouze evropských a japonských kapel, jak si někteří mohou myslet. Nadšení pro ultra rychlou hudbu doprovázenou dusotem dvou kopáků, chytlavých kytarových sól a vysoko postaveného hlasu (v tomto případě ne zpěváka, ale dvou zpěvaček) kvete v každém koutě světa, jihovýchodní Asii nevyjímaje. Důkazem toho je malajská formace Silent Angel. Ta přichází s debutovou deskou, ale přestože nahrávka "Unyielding, Unrelenting" je prvním regulérním počinem kapely, nejsou Silent Angel žádní zelenáči. Jejich počátky sahají až do roku 1998, kdy hráli pod názvem BlueBlood. Krátce po přejmenování na Silent Angel se kapela rozpadla a dala si od hraní patnáct let trvající pauzu. Ke comebacku došlo v roce 2015 a od té doby jsou Silent Angel k nezastavení. Během svého působení vystřídali několik zpěvaček z různých částí světa, až vzniklo současné italsko-malajské pěvecké duo, které k hudbě kapely sedí jak příslovečná zadnice na hrnec.

Album je přehlídkou klasických heavy / power metalových postupů, v nichž prim hraje svižné tempo, energií napěchované riffy a melodické kytarové vyhrávky. Jen výjimečně se do popředí proderou klávesy, které u většiny skladeb dokreslují jemnými tóny atmosféru na pozadí. Zcela dominantním prvkem je zpěv, který obstarává dvojice hlasově rozličných pěvkyň. Zatímco Italka Claudia Beltrame reprezentuje vokál à la opera, který je dnes ke slyšení v každé druhé symfo-metalové formaci, její kolegyně Gracie Shona lehce nakřáplým hlasem dává hudbě kapely dravý hard rockový výraz. Chvílemi její projev připomíná Doro Pesch. Kombinace obou hlasů přidává desce nejen na pestrosti, ale především na síle.

Mozek kapely, kytarista Eric "Stormblade" Poon, se ukázal jako šikovný tvůrce power metalových hitů, hned několik skladeb disponuje silně chytlavou melodií, která se rychle zavrtá do uší. To je případ nejen singlovky "Against the Tides", ale také písní "A Destiny in Shadows", "Aurora´s Dream", "When Dusk Meets Dawn" a závěrečné "Twilight of the Black Rose". Většina desky sviští v raketovém tempu, jen dvakrát kapela ubere plyn, to když dojde na vcelku obyčejné balady "Through Selene´s Eyes" a "Tears of Celestine".

Samostatnou kapitolou je zvuk, který ani zdaleka neodpovídá standardům prvoligových kapel. V porovnání s nimi je syrovější a celkově méně propracovaný, což ale nemusí být chápáno jako nedostatek. V případě Silent Angel totiž stoprocentně platí, že syrovost přidává nahrávce na autentičnosti a dravosti. Je ovšem otázka, zda to žánroví posluchači, zhýčkaní dokonalou zvukovou produkcí, skousnou. Pokud paříte k vyznavačům heavy / power metalu a je pro vás důležitější kvalita skladeb než jejich zvukový kabátek, neměli byste malajský objev minout.

Moloch             


FB SILENT ANGEL

YouTube ukázka – Against The Tides

Seznam skladeb:
1. Unyielding Spirit
2. Against the Tides
3. A Destiny in Shadows
4. Through Selene´s Eyes
5. Aurora´s Dream
6. Descent Into Infinity
7. When Dusk Meets Dawn
8. Angel Rising
9. Tears of Celestine
10. Twilight of the Black Rose

Sestava:
Claudia Beltrame – zpěv
Gracie Shona – zpěv
Eric “StormBlade” Poon – kytara
Dauz – baskytara
Pae – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 44:23
Label: Rockshots Records
Země: Malajsie
Žánr: heavy / power metal

Diskografie:
2023 - Unyielding, Unrelenting

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.12.2023
Přečteno: 509x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky za povedený...20. 12. 2023 10:26 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0918 sekund.