PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FATAL FIRE - Arson

Kolo bylo už dávno vynalezeno, což je výhoda německých Fatal Fire. Na debutu „Arson“ nemusí nic objevovat, stačí jim držet se pravidel, podle kterých se hrálo v osmdesátkách, být dostatečně akční, rychlí, ostří a melodičtí, mít pořádně našlapanou rytmiku, kytarové ostrostřelce, kteří pálí riffy jako z kulometu a zpěvačku, která tomu dodá patřičný říz. A pak byste ani nemuseli používat omluvné zaklínadlo, mluvící o tom, že na prvotině se nad nějakou drobnou chybičkou dají oči snadno přimhouřit. Fatal Fire nebyli daleko od toho, aby to takhle klaplo, nicméně bez přimhouřených očí se „Arson“ úplně neobejde.

Fatal Fire vsadili na křížence heavy, power a speed metalu, ve kterém žádný ze stylů nemá vyloženě navrch, takže byť není nahrávka kdovíjak pestrá, neztratíte se v ní, k čemuž přispívá i fakt, že Fatal Fire si vystačili s pouhými osmi skladbami. Pokud si za něco kapela zaslouží absolutorium, je to kytarový dvojzápřah, který album táhne úžasně nahoru. Není třeba žádných složitostí, stačí hrát rychle, dobře a do nekomplikovaných melodií nacpat maximální drajv, zápal a chytlavost. Rytmické duo v tom drží s oběma kytaristy krok, takže hudba spolehlivě šlape. Pro Fatal Fire je velmi důležité, že si kytary poměrně často říkají o dominantní postavení, případně dělají velmi silného sparing partnera zpěvačce Svenje Rohmann, která, pokud má možnost se o instrumentalisty opřít nebo se za ně lehce schovat, je zcela vyrovnanou částí silného celku. V momentě, kdy je odpovědnost za celkový výraz složena na její bedra, Fatal Fire ztrácí glanc.

Vezměte dvojici skladeb „Dawn Of Fate“ – „Crossroads“. První z nich krásně rozklokotá svižný a melodický kytarový motiv a dokonale připraví půdu pro dravý zpěv. Svenja má hlasivky dobře nabroušené (k nejdivočejším časům ikonické Dorotky Pesch bych si ji přirovnávat netroufl, ale zhruba někde na tomhle území byste Svenju potkat mohli). A pak přijde vystřízlivění s „Crossroads“, kytary jsou poměrně v klidu a zpěvačka je najednou poměrně jalová. Je jasné, že v této konstelaci nemá závěrečná vláčnější „Ardent Wave“ příliš šancí na úspěch, ale chlapi z Fatal Fire jsou poměrně gentlemani, takže vůdčí roli na Svenje kdovíjak často nenechávají. Ve finále lze konstatovat, že deska jako celek dobře odsýpá a optikou prvotiny lze na Fatal Fire pohlížet jako na velmi nadějnou kapelu.

Savapip             


FB FATAL FIRE

YouTube ukázka - Kingslayer

Seznam skladeb:
1. Destruction
2. Ashes Remain
3. Dawn of Fate
4. Crossroads
5. Sea of Damnation
6. Meteorites
7. Kingslayer
8. Ardent Wave

Sestava:
Svenja Rohmann - zpěv
Valentyn Subotovic - kytara
Tim Kremer - kytara
Dennis Nerding - baskytara
Till Felden - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 38:46
Label: MDD Records
Země: Německo

Diskografie:
2024 - Arson

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.04.2024
Přečteno: 396x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14513 sekund.