CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VIOLET ETERNAL - Reload the Violet

Japonský hudebník Jien Takahashi je powermetalový nadšenec, který se netají svojí oblibou finských Stratovarius. Před časem se mu povedlo odkoupit od Tima Tolkkiho práva na několik skladeb, které zařadil do playlistu svého projektu Majustice. Loni zveřejněné debutové album "Ancestral Recall" nebylo zlé, nicméně dojelo na příšernou zvukovou produkci. Takahashi ale mezitím rozjel novou kapelu Violet Eternal, která znamená ve všech ohledech kvalitativní posun.

O zvuk se tentokrát postaral osvědčený Dennis Ward, takže se dílo s titulem "Reload the Violet" dá v pohodě poslouchat. Parťákem mladého Japonce se stal italský zpěvák Ivan Giannini, kterého si Takahashi vybral na základě jeho výkonu ve formacích Vision Divine a Derdian. Nutno zmínit, že jde o spolupráci povedenou. Japonský autor dokázal napsat dobrou muziku, jejíž silná melodická podstata Gianninimu vyloženě sedla.

Určitým překvapením je žánrový akcent nahrávky. Takahashi se svému oblíbenému power-speedu věnuje spíše okrajově, a to v úvodu a závěru alba. Skladba "The Echoes of Time" v refrénu navíc příliš vykrádá straťácký hit "Phoenix", což narušuje její - jinak vcelku pozitivní - vyznění. Závěrečná "Sonata Black" pochází z Tolkkiho pera a poprvé jsme ji mohli slyšet na debutu Majustice. Díky lepšímu zvuku se teprve nyní odkrývají její vnady, které jsou vskutku obrovské a znamenají (vzhledem k autorství) trochu paradoxní vrchol desky. Tohle je power-speed prvotřídní kvality a jednoznačná tutovka pro příznivce rychlomelodického žánru.

Hned v závěsu se veze neoklasický rychlík "Over the Sorrow", do nějž si Giannini napsal vokální linky, kterými dal v nejlepším slova smyslu vzpomenout na domovské Derdian. Vnitřek playlistu ovšem tvoří skladby jiného druhu. "Now and Forever" se dá považovat za malý úlet, ve kterém si Japonec zakoketoval s temným progem. Smysl to moc nedává, skladba nicméně funguje jako jednorázové zpestření. Poté následují písně, které mají blízko k melodickému heavy metalu nebo až hard rocku. Je to překvapivé, dramaturgicky trochu podivné, ale ve skutečnosti vůbec ne špatné. Skladby jsou příjemně uvolněné, zpěvné a překypují autorskou hravostí, která se moc hezky poslouchá. Pomyslným vrcholem této odlehčené sekce jsou songy "Under the Violet Sun" a "Heartless" se šlapavým rytmickým nábojem a výborně vypointovaným sólem. Japonský autor se pochlapil a po loňském propadáku posluchačům naservíroval povedené a zábavné hudební dílo.

Petr Štěpnička             


violet-eternal.com

YouTube ukázka - Under the Violet Sun

Seznam skladeb:
1. The Titans
2. The Echoes of Time
3. Now and Forever
4. Ember Flame
5. Under the Violet Sun
6. Land of Golden Sun
7. Never Surrender
8. Heartless
9. Over the Sorrow
10. Sonata Black

Sestava:
Ivan Giannini - zpěv
Jien Takahashi - kytara

Rok vydání: 2024
Čas: 39:06
Produkce: Dennis Ward
Label: Rockshots Records
Země: mezinárodní
Žánr: power-speed metal/hard rock

Diskografie:
2024 - Reload the Violet

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.04.2024
Přečteno: 413x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1089 sekund.