Ace FREHLEY - 10.000 Volts
9/10.

DOMAIN - Last Days Of Utopia
...dobrá deska. Je strašně překombinovaná. Jako...

VADER - Impressions in Blood
V té době jsem Vader taky poslouchal, ale nejvíc...

VADER - Impressions in Blood
Proste Vader!9/10

NEW HORIZON - Conquerors
Za mě je to velmi slušný album a originalitu v...

VADER - Impressions in Blood
Nedá se než souhlasit, pěkně napsané

NEW HORIZON - Conquerors
Jinak New Horizon, staci asi jeden poslech a...

NEW HORIZON - Conquerors
Rád bych si přečetl recku na debut Crownshift,...

DOMAIN - Last Days Of Utopia
Ten Domain me celkem baví sledovat. Pripomina me...

MOTORBAND - 007
Proč se zase připomíná období s Kamilem...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NEW HORIZON - Conquerors

Kytarista Jona Tee (H.E.A.T.) před čtyřmi lety překvapil stvořením moderního power metalového projektu New Horizon. Ačkoli pořád můžeme spekulovat o tom, jestli jde o záležitost motivovanou jeho upřímnými autorskými touhami, je pravda, že na dva roky starém debutu "Gate of the Gods" bylo k nalezení několik velmi dobrých songů, v čele s dokonale výživnou peckou "Stardust". Jenže poté zpěvák Erik Grönwall hodil čáru ke Skid Row (kde už zase není), a proto bylo nutné nalézt frontmana, který bude disponovat podobně mistrovskými hlasivkami.

Švédského umělce napadlo oslovit Nilse Molina z Dynazty. Bál se sice, že tento fenomenální zpěvák nebude mít čas, a podobným směrem se ubírala i první Molinova reakce. Jenže při poslechu nabízeného materiálu byl Nils natolik ohromen, že ke spolupráci svolil. A to je docela problém. Jelikož Jona Tee komponuje muziku, která se podobá Molinově domovské partě, zní hodně skladeb z nového alba "Conquerors" jako čistokrevný produkt Dynazty. A někdy také Nightwish. Jinými slovy, mnoho osobitosti v muzice New Horizon nečekejte, čímž se chtě nechtě umocňují hypotézy o tendenčně provozovaném spolku (moderní melodický power metal je shodou okolností docela v kurzu).

Výraznější rozdíly objevíme v sólových pasážích, které vzdávají hold tradičnímu klávesovému poweru, viz skladba "Edge of Sanity" nebo úvodní "Against the Odds", kde hymnické rejstříky doplní i úderně epický refrén. Už zde Nils Molin potvrdí první pěveckou ligu, a ještě větší úžas vzbudí na startu navazující "King of Kings", kde jeho vokální kreace prostě berou dech. Škoda, že podobné sekvence jsou násilně vklíněny do všeobecného instrumentálního halasu, který chce být větší a ještě větší, ovšem ani tak se nedaří zakrýt skutečnost, že tohle všechno už tady mnohokrát bylo a zajisté ještě mnohokrát bude.

Ale protože se zde bavíme o mimořádně schopné dvojici rock / metalových řemeslníků, je i přes všechny výtky stále co poslouchat. Jen těžko lze odolat přívalu energických rytmů skladeb "Fallout War" a "Messsenger of the Stars", nebo se naopak nenechat dojmout ukázkovou baladou "Before the Dawn", ve které Nilse doplnila stejně talentovaná Elize Ryd ze společné party Amaranthe. A to ještě v závěru alba visí coversong "Alexander the Great" od Iron Maiden, který aspiruje na nejlepší metalovou předělávku od kousku "Trapped Under Ice", jimž se na singlu "The Last Journey" blýskli dánští Artillery.

Jona Tee zkrátka ví, jak na to. Využívá aktuálně oblíbené žánrové postupy, do kterých sem tam přihodí omamné koření z vlastní kuchyně, aby posluchač zapomněl na neosobitost slyšeného materiálu. Řemeslně excelentní výtvor bez vlastního xichtu, tak by se dalo popsat album "Conquerors".

Petr Štěpnička             


FB NEW HORIZON

YouTube ukázka - Apollo

Seznam skladeb:
1. Against the Odds
2. King of Kings
3. Daimyo
4. Shadow Warrior
5. Apollo
6. Fallout War
7. Messenger of the Stars
8. Before the Dawn
9. Edge of Insanity
10. Alexander the Great (356 - 323 B.C.)

Sestava:
Nils Molen - zpěv
Jona Tee - kytara, baskytara, klávesy

Rok vydání: 2024
Čas: 51:59
Label: Frontiers Records
Země: Švédsko
Žánr: moderní melodický power metal

Diskografie:
2022 - Gate of the Gods
2024 - Conquerors

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.06.2024
Přečteno: 310x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Za mě je to velmi...27. 06. 2024 10:02 Crust
Jinak New Horizon,...27. 06. 2024 2:13 vn
Rád bych si...27. 06. 2024 2:11 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10259 sekund.