GREAT WHITE - Sail Away
Pro mě fakt hodně velký sešup dolů. Vlastně...

NIGHTWISH - Yesterwynde
už od začátku jí byla pro Nightwish škoda, na...

NIGHTWISH - Yesterwynde
jsme říkali dětský metal, snad 2x jsem se donutil...

GREAT WHITE - Sail Away
Můj černý kůň diskografie. Mám tu desku defakto...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Podle mě je ta deska příšerná a nabubřelá nuda,...

KALANDRA, LILI REFRAIN - 9.10.2024, Praha, Underdogs
Mohlo by to být v lepším prostředí, ale jinak...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Asi chápu recenzenta - s láskou vzpomíná na stará...

NIGHTWISH - Yesterwynde
i hodnocením naprostý souhlas.

NIGHTWISH - Yesterwynde
Naprosto s recenzí nesouhlasím. Todle album je...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Sorry, ale 4/10 je úlet. Drtivá většina recenzí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NATTHAMMER - The Hammer of the Witch

Fakt, že když chcete mrknout na fotky peruánské kapely Natthammer, tak na vás zpravidla vyskakují fotky frontwoman Fatimy del Cármen, je celkem snadno pochopitelný. Po desetiletce strávené v kapele Mandrágora se Fatima rozhodla založit vlastní projekt, a ještě v době, než Mandrágoru opustila, nabídla ochutnávku tvorby Natthammer v podobě EP „Break The Steel“. To, že ho nahrála úplně jiná sestava, než debutové eponymní album o dva roky později a že z této sestavy nezbyl jediný muzikant, který by se podílel na vzniku aktuálního alba „The Hammer Of The Witch“, jasně signalizuje, že veškerá pánská část ansámblu je kdykoliv nahraditelná.

Ne tak Fatima. U ní daleko víc zaujme fakt, že se narodila v 1988 a klasickým metalem ji zřejmě doma museli kojit, protože nahrávku tak totálně zapasovanou do osmdesátek (a že se o návrat do minulosti úspěšně snaží kdekdo) aby člověk pohledal. Od coveru, přes zvukovou stránku, projev kapely, až po dřevní, bezprostředně neohebné kompozice. Leccos je dané tím, že v hlase Fatimy není problém najít DNA od Doro Pesch, či Magdaleny Danner (Gallery Of Sound) a v hudbě ... (dosaďte kohokoliv, kdo v heavy metalu něco znamenal, či znamená). S osobitostí jsou Natthammer jednoduše naštíru. To neznamená, že by neměli šanci se do paměťových buněk posluchačstva otisknout. Nejzapamatovatelnější slogan z příjemně šlapavé „Guardian Of Light“ by v hlavě příznivce osmdesátek, který akceptuje fakt, že tady se čas totálně zastavil, chvíli rezonovat mohl. Sedmička skladeb ukáže, že Natthammer jsou nejvíc sebejistí v klasicky klokotavém heavíku v ne úplně přepáleném tempu, úvodní sypanice „Don`t Burn the Witch“ působí poměrně neohrabaně a vše si začne pohodlněji sedat až s následnou „Steel Warrior“. Pak už se jede v nesmírně hlubokých a jasně daných kolejích až do finální semi-balady „Visionary“, u které si nejspíš opět řeknete, že v některých polohách musí Natthammer prostě dozrát.

I kdyby se jim podařilo překonat dozrávací bariéru, z kategorie „dělníci stylu“ asi Natthammer nikdy hlavu nevystrčí, tady jsou karty jasně rozdané a nepředpokládám, že by z osvědčených osmdesátkových postupů (které naštěstí nezní nějak zatuchle) měla Fatima někdy potřebu uhnout. Evropanovi, který intenzivně nesleduje jihoamerickou scénu, může přijít vhod, že o čtyřech vloni vydaných singlech nemá dosud tušení, neboť všechny jsou zařazeny na letošní album, a poslechnete-li si je, víte o Natthammer úplně všechno podstatné.

Savapip             


FB NATTHAMMER

YouTube ukázka - Steel Warrior

Seznam skladeb:
1. Don`t Burn the Witch
2. Steel Warrior
3. Evil Nightmare
4. Guardian of Light
5. The Traitor with Lizard Eyes
6. Queen of Acid Skies
7. Visionary

Sestava:
Fátima "Natthammer" - zpěv
Pedro Bernales - kytara
Aquiles Solar - kytara
Álvaro Fontana - baskytara
Diego Porturas - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 35:28
Label: Black Legion Records
Země: Peru

Diskografie:
2019 - Natthammer
2024 - The Hammer of the Witch

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.07.2024
Přečteno: 267x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09167 sekund.