GREAT WHITE - Shot In The Dark
Hodně podařená deska. O dost líbivější i když...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Hoši, v klidu. Všechno se udělalo tak, aby...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Náhodou super :) podle toho co čtu na CD se Spajk...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Tak to je fór roku. Spajk v čilé mailové...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
K novince zpěváka Paula Di´Anna a jeho současné...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
jan.skala1979@gmail.com

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Napis svuj mail, se ti ozvu

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Díky za reakci. Prosím tě, je na tebe nějaký...

VICTORY - Circle of Life
Vlastně Instinct s původním zpěvákem Charlie...

WINTERSUN - Time II
Pre mna osobne 1.tka bola uzasna. Aj ked,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GALNERYUS - Angel of Salvation

Po odchodu zpěváka Yamy-B zbývající osazenstvo Galneryus nezahálelo a okamžitě se vydalo vstříc nové etapě svého hudebního života. Do sestavy vstoupil výborný a pro kapelu přínosnější zpěvák Masatoshi Ono přezdívaný Sho a mimo řady krátkých nahrávek a kompilací vznikla v rychlém sledu dvě plnohodnotná alba „Resurrection“ a „Phoenix Rising“. Mnoho fanoušků považuje dané období za nejlepší úsek v historii japonské formace, přičemž jako vůbec nejoblíbenější album označují osmou řadovku „Angel of Salvation“, která vyšla v říjnu roku 2012.

Pokud bychom měli označit dva aspekty, které udávají hlavní tón celé nahrávky a zároveň odlišují první období od druhého, pak se zaprvé musíme zaměřit na zvukovou produkci, která sice opět není dokonalá, její charakter je ale daleko optimističtější, jdoucí naproti výškové lehkosti a nikoli dunivé zemitosti. Zadruhé jsou to sólové motivy, které jsou ohromující a v několika případech zcela neodolatelné, přičemž velmi dbají na přívlastky "neoklasické", ale také "melancholické". Najdeme je v každé skladbě, díky nim se album stává svobodnější, a progresivní úseky, kterých navíc tentokrát není mnoho, ztrácejí na své výhružnosti. Práce japonského kapelníka Sya, jenž je vyjma jedné položky výhradním autorem díla, zní uvolněně, navíc lze cítit, že trpělivě slouží kompozici skladby a nechce být za každou cenu v jejím popředí.

Název intra „Reach to the Sky“ mluví za vše. Touhu dotknout se hudebních výšin prozradí symfonicky nadýchaný obsah, který je až po okraj naplněný pozitivní náladou a živoucími vyhrávkami. A pak to vypukne. Power metalová hudební show skladby "The Promised Flag" s neuvěřitelným množstvím not, aranžerských vrstev a mimořádně složitých – přesto však jasně čitelných - kytarových struktur. Své si k tomu řekne klávesák Yuhki, nejen bohatým hudebním slovníkem svého nástroje a pravděpodobným komponováním orchestrálních pasáží, ale také autorsky ve skladbě „Temptation Through the Night“, ve které krom jiného vynikají důvtipné jazzové hrátky v podkladu písně.

Galneryus jsou známí tím, že dokážou sólovými šípy protnout melodická srdce v jejich nejcitlivějším bodě. Kupříkladu vnitřní pasáž skladby „Stand Up for the Right“ takových projektilů vypálí několik a po každém zásahu se člověk zachvěje nefalšovanou radostí. Následuje nadmíru hravý příspěvek „Hunting for Your Dream“, který je odzpíván v japonštině, což je za Masatoshiovy éry celkem běžná praxe, jež vůbec ničemu nevadí. Další kytarovo / klávesovou exhibici nabídne song „Lament“ (ten grandiózní závěr!), vrchol nahrávky představuje titulní kompozice s téměř čtvrthodinovou stopáží, v případě videoklipu zkrácené na necelých 8 minut. V ní je příděl tvůrčí nápaditosti vybičován na maximum, nechybí epicky rozložené plochy, včetně klasické věty od Petra Iljiče Čajkovského, případně vokální hostina s osvěžujícími vícehlasy a sbory.

Album „Angel of Salvation“ se dočkalo oprávněného uznání, když jej fanoušci vytáhli na prozatím nejvyšší místa japonských prodejních žebříčků. Ještě lépe si vedla následující dvojice řadovek se spojujícím titulem „The IronHearted Flag“, na kterých kapela - k příležitosti desetiletého výročí, jež uplynulo od vydání debutu „The Flag of Punishment“ - prezentovala znovu nahrané starší písně posbírané nejen z hlavních studiovek. Zpěvák Masatoshi Ono se osvědčil jako skvělý frontman a teprve s ním - a také díky rozmachu internetu - se Galneryus dostalo zasloužené pozornosti, která jim ovšem přísluší od samotného počátku kariéry.

Petr Štěpnička             


FB GALNERYUS

YouTube ukázka - Angel of Salvation

Seznam skladeb:
1. Reach to the Sky
2. The Promised Flag
3. Temptation Through the Night
4. Lonely as a Stranger
5. Stand Up for the Right
6. Hunting for Your Dream
7. Lament
8. Infinity
9. Angel of Salvation
10. Longing

Sestava:
Sho - zpěv
Syu - kytara, vokály
Taka - baskytara
Yuhki - klávesy
Junichi - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 1:04:14
Label: VAP
Země: Japonsko
Žánr: symfonický neoklasický power metal

Diskografie:
2003 - The Flag Of Punishment
2005 - Advance To The Fall
2006 - Beyond The End Of Despair...
2007 - One For All...All For One
2008 - Reincarnation
2010 - Resurrection
2011 - Phoenix Rising
2012 - Angel of Salvation
2013 - The IronHearted Flag, Vol. 1: Regeneration Side
2014 - The IronHearted Flag, Vol. 2: Regeneration Side
2014 - Vetelgyus
2015 - Under the Force of Courage
2017 - Ultimate Sacrifice
2019 - Into The Purgatory
2021 - Union Gives Strength
2023 - Between Dread and Valor

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2024
Přečteno: 325x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45506 sekund.