GREAT WHITE - Shot In The Dark
Hodně podařená deska. O dost líbivější i když...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Hoši, v klidu. Všechno se udělalo tak, aby...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Náhodou super :) podle toho co čtu na CD se Spajk...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Tak to je fór roku. Spajk v čilé mailové...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
K novince zpěváka Paula Di´Anna a jeho současné...

GREAT WHITE - Shot In The Dark
jan.skala1979@gmail.com

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Napis svuj mail, se ti ozvu

GREAT WHITE - Shot In The Dark
Díky za reakci. Prosím tě, je na tebe nějaký...

VICTORY - Circle of Life
Vlastně Instinct s původním zpěvákem Charlie...

WINTERSUN - Time II
Pre mna osobne 1.tka bola uzasna. Aj ked,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MILLENNIAL REIGN - World On Fire

V roce 2010 si kytarista Dave Harvey vedle hraní v kapele Aska založil vedlejšák Millenial Reign, z něhož se postupně stalo jeho hlavní působiště. Sestava Millenial Reign nebyla kdovíjak soudržná, nicméně do roku 2018 stihla kapela vydat tři alba, po nichž přišel ve výrazu kapely poměrně zásadní zvrat – po třech zpěvácích se do čela postavila žena. I když melodický a poměrně jemný power metal s křesťanskou tématikou ani do té doby nebylo možné označit za kdovíjak agresivní příšeru, letošní novinka „World On Fire“ (s působivým obalem, který je nejvýraznějším střípkem celé kolekce) by mohla vonět těm, kteří mají melodický metal rádi v jeho převážně měkké, vstřícné a přátelsky laděné atmosféře.

„World On Fire“ je prototypem alba, na němž všichni hudebníci dobře zvládají své nástroje, nicméně v rovině kompoziční, muzikantské i produkční mají jasné limity, které se ani nepokouší překračovat. Díky tomu v dvanáctiskladbové kolekci těžko najdete některou, která by vás trefila na komoru – všechny solidně odsýpají, nejde jim upřít melodičnost a chytlavost, ale na nějaký zásadní nápad, který by se nesmazatelně vryl do paměti, nenarazíte. Když už Millenial Reign vystrčí nos z univerzální bubliny a vyrazí do Orientu („Bring Me To Life“) působí to až nepatřičně uměle. K nezapamatovatelnosti desky přispívá i fakt, že kapela nemá potřebu vystoupit z komfortní zóny ani po muzikantské stránce – sytý hlas Tiffany Galchutt naznačuje, že by mohl být docela pružný, nicméně zpěvačka se ráda drží v jakési unylé, nekonfliktní a bezemoční podobě. Trochu zarážející je fakt, že v power metalové kapele, která se zrodila v hlavě kytaristy, nemá jeho nástroj kdovíjak zásadní postavení a často dominantním nástrojem jsou klávesy, které v nástrojovém složení kapela ani nepřiznává, poměrně pestré bicí (šikula Pedro Cortes je nejnovějším přírůstkem v kapele a škoda, že od jeho dynamiky nemá kapela potřebu se víc odrazit, pak by třeba poměrně dravá „Tongues Of Fire“ měla daleko větší grády) by možná mohly mít potenciál nahrávku strhnout, jen kdyby produkční stránka nedělala z Millennial Reign velmi krotkou záležitost.

Z určité mdlé jalovosti se Millenial Reign s postupujícím časem nahrávky dostávají, paradoxně závěrečný cover od hard rockových Kanaďanů „Allied Force“ je nejakčnější položkou desky. Ale porovnejte ji s originálem a máte jako na dlani odhalení toho, proč „World On Fire“ zní v rámci vlastních skladeb tak krotce – když Millenial Reign dokáží ubrat rockové ostří i takovéto skladbě, je pochopitelné, že jejich chápání rockové muziky (potažmo power metalu) je vymácháno v docela účinné aviváži.

Savapip             


FB MILLENNIAL REIGN

YouTube ukázka - Wandering

Seznam skladeb:
1. Exousia 00:44
2. Bring Me to Life
3. Wandering
4. Trust
5. We Follow On
6. Eternity
7. Parousia
8. Crack the Eastern Sky
9. Tongues of Fire
10. World on Fire
11. Onward to Victory
12. Allied Forces

Sestava:
Tiffany Galchutt - zpěv
Dave Harvey - kytara
Neil Bertrand - baskytara
Pedro Cortes - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 49:04
Label: Ulterium Records
Země: USA

Diskografie:
2012 - Millennial Reign
2015 - Carry the Fire
2018 - The Great Divide
2024 - World on Fire

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.08.2024
Přečteno: 341x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.52227 sekund.