PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Nebyla sdělena příčina úmrtí, vzhledem k jeho...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Paulova poslední fošna :(, tak chlape, pozdravuj...

VISION DIVINE - Blood and Angel´s Tears
Jorge, tvůj koment zamrzl někde v minulé dekádě,...

VISION DIVINE - Blood and Angel´s Tears
Slušnej výsměch, to hodnocení…

1349 - The Wolf & The King
Morová nákaza se opět prohnala Norskými hvozdy a...

THEATRE OF TRAGEDY - Storm
S "hořkou stagnací" souhlasím. Asi i s...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Z původního power metalu Nightwish přešel...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Bohuzial musim suhlasit s kritikou a priklonit sa...

THEATRE OF TRAGEDY - Storm
Ne tak zábavná a zajímavá deska jako dva...

NIGHTWISH - Yesterwynde
Nové album Nightwish je jedno velké, bombastické,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AD INFINITUM - Abyss

Od roku 2020, kdy Ad Infinitum vydali debutové album, proběhl jen jeden rok, kdy se parta v čele s výtečnou Melissou Bonny nevytasila s novou nahrávkou. I v letošním roce má švýcarská čtveřice splněno. Ad Infinitum v názvu desky poprvé upustili od listování v kapitolách, kapela se o desce „Abyss“ vyjadřovala jako o svém nejexperimentálnější počinu, videoklip, zveřejněný ke skladbě „Surrender“, naznačoval, že se Ad Infinitum mohli posunout ještě blíž k taneční scéně. To všechno byly signály o tom, že u Ad Infinitum se něco změnilo.

Změna je to poměrně plíživá a na první pohled ne tak okatá, hlavně proto, že se nemění nejzásadnější stavební kámen kapely. Hlas Melissy Bonny je tím, co si z desky (stejně jako na minulých deskách) budete pamatovat v první řadě. Čistý zpěv je impozantní, smyslný, zdánlivě poměrně křehký, přitom velmi obratný a emotivní (a díky charakteru některých skladeb si lze dost dobře představit, že by se Melissa dokázala snadno prosadit na popové scéně), z jejího kontrastního chropotu běhá mráz po zádech a pokud máte ještě odvahu a snahu tlačit Ad Infinitum do metalových škatulí, je zpěvaččino vrčení pro to nejzásadnější důvod.

Jenže s půvabnou zpěvačkou u Ad Infinitum všechno stojí a padá. Chlapi kolem Melissy občas hrají až djentově, občas docela slušně hromují, občas u nich dominuje elektronika, na úkor téměř vymýcené symfoničnosti se posunují do čím dál větší modernosti, což v praxi znamená, že kapela chce být přístupnější pro mainstream. A tady je zakopaný pes toho, co se u Ad Infinitum změnilo. V desítce skladeb nenajdete jedinou, kterou by příznivci mohli kapele nějak zásadně otloukat o hlavu, že se nepovedla, neboť z Ad Infinitum solidní melodie padají zcela přirozeně, ale stejně tak na albu není jediná píseň, u které byste přísahali na to, že nikdy nevypadne z paměti.

Jelikož poločas rozpadu většiny skladeb je překvapivě rychlý, kruh se uzavírá a opět skončíme u konstatování, že v univerzálně znějící kolekci deseti písní je zpěvaččin hlas naprosto zásadní element, který přitáhne posluchačovu pozornost a podrží úroveň alba na solidní úrovni. V loňském roce jsem u poslechu projektu The Dark Side Of The Moon optimisticky konstatoval, že když se Melissa jednou podepíše pod mizernou desku, asi zamrzne peklo. Jestli tímhle způsobem (tedy s vědomím, že vyjma Melissy míří kapela intenzivně do hudebního průměru) budou Ad Infinitum sekat novou desku každý rok, začnu mít brzy strach o teplotu zatím stále ještě docela nažhavených kotlů. Zrodila se nejslabší, v porovnání s předchozími počiny poněkud plytká deska Ad Infinitum.

Savapip             


adinfinitumofficial.com

YouTube ukázka - Surrender

Seznam skladeb:
1. My Halo
2. Follow Me Down
3. Outer Space
4. Aftermath
5. Euphoria
6. Surrender
7. Anthem for the Broken
8. The One You`ll Hold On To
9. Parasite
10. Dead End

Sestava:
Melissa Bonny - zpěv
Adrian Thessenvitz - kytara
Korbinian Benedict - baskytara
Niklas Müller - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 37:38
Label: Napalm Records
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2020 – Chapter I: Monarchy
2021 – Chapter II: Legacy
2023 – Chapter III: Downfall
2024 – Abyss

YouTube ukázka – Ad Infinitum

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.10.2024
Přečteno: 160x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.55561 sekund.