Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MEAT LOAF - Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose

Konečné Meat Loafovo vítězství

Od posledního studiového zářezu uplynuly pro fanoušky Meat Loafa jistě dlouhé tři roky a netrpělivě očekávané třetí pokračování legendárního alba Bat Out Of Hell z roku 1977 je tady, s podtitulem The Monster Is Loose.

Více jak 77 minutový příběh vás vtáhne, chytí a nepustí dokud nebudou doznívat poslední tóny skladby Cry To Heaven. Nádherné a pestré aranžmá všech písní, umocněné pompézním vokálním projevem Meat Loafa a jak jinak než profesionální instrumentální výkony, dělají z této desky skutečný skvost. Titulní skladba The Monster Is Loose ve vás vyvolá pocit, že přesně na tohle jste čekali a když ne, stane se tak v zápětí. Blind As A Bat unášející se v poklidnějším tempu už potřetí rozpoutá epické dobrodružství, kterým nás tento kultovní vypravěč provází již téměř třicet let.

Prakticky v žádné písni nechybí silná melodie a navíc, jako tři třešničky na dortu na albu hostují pěvkyně Marion Raven, Patti Russo a Jennifer Hudson. Skladatelsky se na albu také významně podílel Jim Steinman, jemuž je také věnované. Hudební extázi ve mně krom jiných vyvolaly na sebe navazující Monstro a Alive s monstrózní předehrou a neuvěřitelně návykovými a příjemnými melodiemi. Příznivci rozsáhlejších kusů budou nervózně čekat, co se vyklube z bezmála desetiminutového opusu Seize The Night, neustále měnící se atmosféra a nálada od romantických poloh, až k téměř metalovým postupům, rozveselí nejednu smutnou tvář, zvlášť s následujícím srdce hladícím duetem The Future Ain´t Chat It Used To Be. Nerad bych se opakoval a tak hodnocení ostatních skladeb nechám na vás. Spanilou jízdu napříč albem končí uklidňující a po vyčerpávajícím hudebním zážitku zasloužená Cry To Heaven. Na desce se podílela dlouhá řada muzikantů, včetně pro Meat Loafa nezbytného orchestru, celkový výsledek je skutečně výjimečný.

Meat Loaf v žádném případě neztratil na síle ani neztratil nic ze svého hlasového fondu, majestátně završil celý příběh a dal na vědomí, že na něj v žádném případě jen tak nezapomeneme. Bat Out Of Hell III je výborné celistvě působící album s vynikajícími nápady, skvělým zvukem, rockovými peckami i pomalejšími kousky a nezaměnitelnou Meat Loafovou hlasovou magií. Jistě se k němu budete rádi vracet. No a už můžeme pomalu přemýšlet jaký příběh nás bude čekat příště, protože tohle jistě nebylo poslední slovo, nebo že by ten zatracený netopýr opět opustil peklo?...

A ještě jedná příjemná zpráva na konec, deska vyšla jako regionální verze speciálně pro Českou republiku za velmi příznivou cenu.

Madman-Forever             


www.meatloaf.net

Seznam skladeb:
1. The Monster Is Loose
2. Blind As A Bat
3. It´s All Coming Back To Me Now (Featuring Marion Raven)
4. Bad For Good
5. Cry Over Me
6. In The Land Of The Pig, The Butcher Is King
7. Monstro
8. Alive
9. If God Could Talk
10. If It Ain´t Broke Break It
11. What About Love (Featuring Patti Russo)
12. Seize The Night
13. The Future Ain´t Chat It Used To Be
14. Cry To Heaven

Čas: 77:37
Rok vydání: 2006


Vydáno: 25.10.2006
Přečteno: 4415x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08377 sekund.