Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ALKEHOL - Dvanáctka

Stejně tak jako si můžeme být jisti tím, že každý rok na podzim opadá listí ze stromů, můžeme si být jisti i tím, že dnes už kultovní banda kolem Oty Hereše se vše říkajícím názvem Alkehol, vydá další album. Ani letošní rok není výjimkou a na pultech obchodů se opět objevila deska plná písní, které zanedlouho zlidoví a budeme je slýchat ve všech českých restauračních zařízeních. Protože Češi jsou národem, který se může pyšnit vysokým umístěním ve všech statistikách týkajících se konzumace všemožných druhů lihovin, je úspěch předem zaručen.

Od Alkeholu už dnes, myslím, nikdo nemůže čekat nějakou hudební revoluci, od prvního alba se kapela pevně drží svého stylu „chlast, chlast, občas něco jiného a zase jenom chlast“. A ani aktuální počin s názvem „Dvanáctka“, na tom nic nemění. Už od prvního songu „Je to k nevíře“ snad každý musí poznat s kým, že to má tu čest. Typická kytara Oty Hereše, typický text, prostě další koncertní hitovka se vším všudy. Takže nic nebrání tomu, aby mohla odstartovat ta pravá pekelná kalba, poté si dáme trochu do těla, při čemž se dovíme, že jedna vodka jaro nedělá a po deseti pivečkách s námi čerti můžou šít. Prostě, zatím nic nečekaného, první překvapení čeká až v songu „Spermie“, mikrofonu se totiž ujali všichni členové kapely, a hlavně hlásek Melmuse stojí za poslech. O čem že tahle skladba pojednává, je myslím každému jasné. Poté už je vše na nějaký čas opět při starém. Po pár rumech je nám řečeno, že v tomhle lokálu se na sekeru opravdu nedává a po návratu domů na nás čeká nemilý dárek v podobě kopaček, takhle nějak asi vypadá každý den průměrného hrdiny textů Alkeholu. Ale lihovinám neholduje pouze mužská část populace, protože holky, ty to taky chtěj a navíc mají rády Alkehol. Menší duchovní osvícení nám nabízí „Jedenácté přikázání“, které zní „Neumiješ!“ a kdo že nás takhle poučuje svým božským hlasem? Ano, opět nikdo jiný než bubeník Melmus. Deska pokračuje písní „Ukřižuj se“, která nabízí opět nějakou tu dávku duchovní osvěty. Do konce už nám moc času nezbývá, čeká nás už pouze několik rad pro správné otce s názvem „Tátův dril“ a pak už si můžeme jen říct, že to byl další krásný den ve společnosti Alkeholu. Komu by to nestačilo, může se ještě podívat na video z nahrávání, které se nachází v datové části disku.

Takže suma sumárum. „Dvanáctka“ není nic nového pod sluncem, prostě Alkehol, tak jak ho všichni známe a máme ho rádi. Takže pokud se vám líbila jakákoliv z předchozích desek, „Dvanáctka“ vás jistě také nezklame.

Frantic             


www.alkehol.cz

Seznam skladeb:
1. Je to k nevíře
2. Startujem
3. Dáme si do těla
4. Pivečko mý
5. Čerti s náma můžou šít
6. Spermie
7. Rum
8. Na sekeru nedáváme
9. Kopačky
10. Každej den
11. Holky to chtěj
12. Jedenáctý přikázání
13. Ukřižuj se
14. Tátův dril
15. Byl jeden krásnej den

Čas: 45:21
Rok vydání: 2006


Vydáno: 06.11.2006
Přečteno: 5447x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09061 sekund.