MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GAMMA RAY - Sigh No More

Po delší odmlce je tu opět několik řádek věnovaných kultovním GAMMA RAY a jejich druhému řadovému albu s názvem "Sigh No More". Když s odstupem času procházím jednotlivé skladby natočené v roce 1991, pořád nemůžu přijít na to, jakým záhadným způsobem se GAMMA RAY povedlo složit další natolik silný materiál, v němž se opět prolíná mnoho různých hudebních stylů, a vše stále drží pevně pohromadě. Je vidět, že kdo umí, ten umí, což je přesně případ Kaie Hansena. Kapela se nebojí experimentů a přitom dotváří svou typickou hudební tvář, která se naplno ukáže na dalších albech. Pokud jsem na začátku mluvil o různorodosti a prolínání jednotlivých rockových vlivů, měl jsem na mysli například místy až hard rockovou "(We Won't) Stop the War" s parádním refrénem a v obdobném duchu se nesoucí "Countdown", ve které občas slyším zpěv a melodie podobné těm z dílny GUNS ´N ROSES. Atmosféra let 70. přímo dýchá z "Father And Son" s akustickou parádičkou zhruba v půlce skladby, ale největším překvapením byl pro mě začátek "As Time Goes By", za který by se nemusel stydět ani Lemmy Kilminster. Tahle věc je našláplá až na půdu. Nechybí ani další výlet do vod "dýňového" metalu v podobě "Rich & Famous" a vážnější věci jako "Dream Healer" a "Changes". Navíc se na desce nachází vůbec první song od GAMMA RAY, který se ke mě dostal, a to "One With The World" s geniálním začátkem na bicí a parádním textem.

Na "Sigh No More" se stále ještě nedá mluvit o klasických GAMMA RAY jak je známe dnes, avšak tahle speedová mašina se dostává pomalu ale jistě do otáček a už ji jen tak někdo nezastaví. Vždyť pozice, kterou si HELLOWEEN budovali po celá 80. léta GAMMA RAY dosáhli během několika málo let a to byl teprve začátek.

Čárlie             

Nenáviděné a na druhou stranu obdivuhodné dítko GAMMA RAY. Taková černá ovečka, avšak i ta může dokázat to samé jako ta nejbělejší ze všech. Jenomže v roce 1991 měla smůlu v tom, že speed metal má prostě posluchače, kteří nedovolí absolutně žádnou odchylku. Jak tedy mohla dopadnout deska, která v pohodě předhazuje, vedle speedových vypalovaček, hard rockové pecky, takřka pop rockové oddechovky a až thrash metalově hřmící kolos? Samozřejmě špatně... Já však tuhle desku miluji a považuji za jednu z nejlepších z dílny mistra Hansena. Ačkoliv je stylově rozháraná, tak perfektně drží při sobě. Skladby jsou všechny silné a tentokrát se nekonala ani žádná ta vycpávka. Za ty nejlepší kusy považuji úvodní "Changes", která se výborně zlomí do pořádného uragánu, hitovou a rytmicky precizní "One With The World", svěží a naprosto uvolňující "Countdown" a nářezovku "Dream Healer", ve které deska vrcholí. Inspirativní záležitost a klenot německého metalu...
Venca 9

www.gamma-ray.com

Seznam skladeb:
1. Changes
2. Rich & Famous
3. As Time Goes By
4. (We Won´t) Stop The War
5. Father And Son
6. One With The World
7. Start Running
8. Countdown
9. Dream Healer
10. The Spirit


Čas: 46:44
Rok vydání: 1991


Vydáno: 27.11.2006
Přečteno: 5782x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09764 sekund.