ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




100°C koncert + křest alba, Praha - Akropolis, 23.11. 2005

Když jsem na každém druhém kandelábru zahlédla plakát, že mariánsko-lázeňská kapela 100°C k nám přijede do hlavního města ukázat svojí chloubu, tedy pokřtít své nové album Collage, věděla jsem, kam budou navečer směřovat mé kroky, samozřejmě do žižkovské Akropole.


Avizovaný začátek koncertu na 19:30hod mě nechával chladnou, však také který koncert začal v Akropoli před 20 hod. Dorazila jsem něco málo po osmé a už mě překvapil dlouhatánský kroutící se had fronty na šatnu, který sliboval, že dnes tento stánek něco zažije. Výborným tahem kapely se mi zdál již předem zšeřelý sál, který nikoho nenechal na pochybách, zda si jít ještě koupit nějaké pití nebo si držet dobře ukořistěného fleka. Skutečně, sál byl tentokráte zcela plný, což se ne každé kapele zrovna povede. Dostat se do prvních řad bylo zhola nemožné. Každý z přítomných nedočkavě hypnotizoval temné podium, na kterém dominovaly obří rozkročené ženské nohy a také sochy čekajíc v němém úžasu, co se dnes bude dít. Aby čekání nebylo tak dlouhé, pustila kapela divákům na plátno svůj nový videoklip z alba Collage Jagger`s Not Dead, což bylo kvitováno s velkým aplausem.


Kolem půl deváté vběhlo 100°C v čele s charismatickým frontmanem Jakubem Johánkem na podium a show začalo. Kapela si zakládá na své hudební pestrosti přesahující rock, funky, reggae a další směsici stylů, což chlapci předvedli v plné míře. Hráli písně ze svého debutového alba Evergreen, ale předvedli i ochutnávku nového alba Collage. Vystoupení je velice živé, má jiskru a náboj, a nikoho nenechá chladným. 100°C plně dostává svému názvu. Dva svetry a sako, které jsem si neprozřetelně navlíkla, byly opravdu v tom pekelném kotli k uzoufání. Na diváky, kteří se nepohupovali v taktu udávaném 100°C se koukalo takřka jako na podezřelá individua. Takových ale nebylo mnoho, 100°C prostě roztančí každého.


Kdo ale, jak se říká, ukradl show, byla absolutně nepřekonatelná dechová sekce. Jak hraním, tak prezentací. Něco takového se jen tak nevidí. Když pominu holý fakt, že dechy zvedly zajímavost zvuku 100°C asi tak o 100%, předvedli pánové, jak vypadá na podiu, ta nejkřišťálovější radost z živého hraní. Troufla bych si říct, že minimálně polovina diváků nechalo oči právě na nich. Se širokými nemizejícími úsměvy na tváři rozsvítili sál lépe, než by dokázalo tisíce lustrů. Nemluvě o jejich neotřelé srandovní choreografii. Pro 100°C jsou dechy takřka nezbytné, bylo by bez nich smutno a prázdno.
Velice sympaticky ale působí i ostatní členové kapely, tedy baskytarista Indian Mojjo, bubeník Fíďa nebo DJ At Work, což není vždycky pravidlem. Předvedli výborné výkony a ještě si stačili hraní řádně užívat.


Kontinuitu koncertu nenarušil ani příchod človíčka ze SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (CZECH REPUBLIC) s.r.o. s nezbytnou lahví šampusu v ruce, a bez jakékoli křeče s velkým aplausem publika pokřtil a popřál novému albu 100°C Collage hodně štěstí. Pak ještě kluci vlítli na podium s další dávkou pecek, aby dovršili své úspěšné tažení Akropolí. Aniž by se člověk nadál, večer se nachýlil ke svému konci. Nutno dodat velice úspěšný večer.

Ali             



Vydáno: 24.11.2005
Přečteno: 9658x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09945 sekund.