Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ZUZKA FENGLOVÁ - Nevím, čím jsem si tak věrné fanoušky zasloužila

Po nějaké době jsem tu zase s mojí oblíbenou zpěvačkou Zuzkou Fenglovou. Od našeho posledního povídání uběhlo spoustu vody. Tenkrát Zuzka hledala správnou partu pro svůj zpěv. Tu opravdu našla - Glock 22. Bohužel to nakonec nedopadlo podle jejích představ. Zuzka dokonce přemýšlí o ukončení pěvecké kariéry, což by byla neskutečná škoda.


Ahoj Zuzko!Na začátek možná nepříjemná otázka... Co se stalo v Glocku 22??

Když jsem přišla do Glocku , udělali jsme dvě zkoušky - z toho jedna byla poznávací a hned jsme během 14 dnů hráli. Byly to dva koncerty v Praze, které měly dost velký úspěch. Lidem se to líbilo,byli jsme šťastní jak blecha. Ale to byla asi ta chyba. Moc jsme to uspěchali. Já naskočila do rozjetýho vlaku, ale mělo se to hned zpočátku zastavit a dělat na novým repertoáru. To je alespoň názor lidí a recenzistů, kteří to sledovali od prvopočátku. Nevyhovovaly mi totiž melodické linky po bývalém zpěvákovi a tudíž se mi i špatně zpívaly jeho české texty. Nešlo mi to tzv. Do huby. Kluci tedy teď hledají zpěváka - muže, kterému se bude starý repertoár v češtině zpívat dobře.


Nemyslíš, že jsi si dala trošku větší sousto, když jsi se dala k tak tvrdé kapele?

Vůbec ne. Mně se to moc líbilo. Ale jak říkam, kdybych tam měla své melodické linky, nebylo by co řešit. Bylo to opravdu strašně narychlo.


Jak se Ti líbily starší CD od této kapely?

Líbily. Byla to muzika, která mě oslovila, tvrdá, mělo to koule a hutnej zvuk. Prostě to, co jsem hledala.


Znala jsi je vůbec před svým příchodem?

Neznala, ale to neznamená, že nebyli dobří. Moc jsem se v muzice v té době nepohybovala, spíše jsem poslouchala filmy pro pamětníky, které jsou - stejně jako příroda - mým druhým životem. Mám jich stovky a to nahrané jen na MC kazetách. Prostě si je pouštím na kazeťáku a u toho třeba meju nádobí nebo uklízím.Moc mě to naplńuje. A taky samozřejmě Jára Cimrman.


Slyšel jsem názory, že si kapela dala tebou na svá bedra moc velkou zátěž, protože přece jenom jsi známá osoba a oni byli pod tlakem Co ty na to?

Tak na to opravdu nevím, co říct. Pod tlakem? Jestli tím Vašku myslíš to, že novináři zatím dělali rozhovory jen se mnou, tak to bylo logické, protože jsem se znova objevila na podiu a tak o tom chtěli psát. Ale já samozřejmě nechtěla kapelu reprezentovat jako Zuzka a Glock, ale JEN jako Glock 22. To byla samozřejmě moje priorita. Já byla Glock a Glock byl Já. Tak teď nevím, jestli jsem odpověděla na tvou otázku, ale snad jo.


Říkala jsi mi, že zpívání už nejspíš pověsíš na hřebík. Doufám, že jsi to nemyslela vážně... To bys přece fanouškům nemohla udělat.

Máš pravdu..Já ani nevím, čím jsem si tak věrné fanoušky zasloužila. Je jich stále dost a pravidelně se mi ozývají..chtějí vědět, co bude dál. Ale já to, teď opravdu sama nevím.


Co kdyby přišla nabídka udělat comeback Ayerdallu.. Myslíš, že je to reálné?

Nikdy neříkej nikdy. Kdo ví..


Je tady u nás nějaká kapela nebo osoba, se kterou bys chtěla tvořit hudbu?

To víš že ano. Takovej Miloš Dodo Doležal nebo skupina Alice , textař Honza Petričko. / to mířím ale hodně vysoko, viď/. Ale jejich muzika mě oslovuje . Stejně jako před časem Seven, se kterými jsem zpívala asi před dvěma roky.


Chci se ještě vrátit na jednu otázku k Ayerdallu...V našem posledním povídání jsi se zmiňovala o první bezejmenné desce. Říkala jsi, že ji považuješ spíše za demo, kvůli špatnému zvuku atak. Můj názor je ten, že ta deska je naprosto vynikající. Schody do prázdna je dokonce moje nejoblíbenější věc, kterou jste dali dohromady..opravdu si myslíš, že je to tak špatné?

Špatné ne. Muzika sama osobě se mi taky moc líbí. Ale ten zvuk desky prostě nemá koule, není hutnej a to je to, co já miluju. A co se týče písničky Schody do prázdna, tak to máme stejný vkus. To je opravdu "maso". Měla jsem ji moc ráda.


Jak se vůbec momentálně máš? Co zvířata?

To víš, co kde najdu, mám doma. Od minula jsem se "rozrostla"o dva opuštěné kocoury. Takže - psi 4,kočky 3,morčata 3, želva, rybičky , papoušek Alexandr Veliký, který se našel . Mimochodem, víš kde celý měsíc, co mi ulétl , bydlel? Na jedné hrušce v jedné vesničce, kde celou dobu bavil místní obyvatelstvo tím, že shazoval okousané hrušky ze stromu oslovi a bejkovi, kteří bydleli na louce, kde se ten můj pacholek usídlil. On vyďobával semínka a jim házel dolů zbytek. To bylo na Neváhej a toč. Fakt.


Dostala se Ti poslední dobou do ruky opravdu nějaká zajímavá nahrávka?

Si piš... Naprosto mě pohltily desky skupiny Alice, sice jsou už přes 10 let staré, ale je to úchvatná muzika. A ten Bártův zpěv. To je něco neskutečnýho, naprosto geniálního. Muzika našlapaná, se vším všudy .Deska Ústa hromů je podle mě naprostej vrchol pěveckýho umění. To by bylo něco, tohle zazpívat. Dan je zpěvák od Pána Boha. Takovej Coverdale,Sinatra,Plant a Fitzgeraldová dohromady.Vždycky byl můj sen, zpívat po něm a nebo jednou jednu jedinou písničku s ním. Miluju i jeho desku Die El.Eleffant. Kdybych se ještě někdy - nedej Bůh - musela zůčastnit nějaké pěvecké soutěže, zpívala bych nějaký nářez z jeho repertoáru.


A na závěr otázka, na kterou nemusíš odpovídat...Máš nějaké tajné přání? Nebo jsi měla a už se Ti splnilo?? Měj se moc pěkně.

Minule jsem Ti na to odpověděla, aby se lidi chovali lépe k zvířatům, přírodě a opuštěným lidem. To je takové mé všeobecné přání. Ale teď si nejvíc přeju, aby se už konečně alespoň trochu navrátilo zdraví mé nemocné mamince a také aby můj už téměř dvacetiletý milovaný pes Kulíšek,tady byl se mnou ještě hodně dlouho. Dělám pro to, doufám, maximum. Ještě bych ráda poděkovala VŠEM VĚRNÝM FANOUŠKUM A VŠEM LIDEM OKOLO SEBE, KTEŘÍ MI POMÁHAJÍ.Je jich moc, nemůžu je vyjmenovat, ale oni se tu poznají...

Venca Votruba             



Vydáno: 06.06.2005
Přečteno: 12433x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zuzko jsi určitě...31. 01. 2018 12:36 Jirka
vzkazZuzka je...28. 03. 2012 12:49 jarda j.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10927 sekund.