RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DORO, KREYSON, SEVEN - České Budějovice, 20.12.2007

Spojení dvou výrazných pěveckých persón na metalové scéně je vždycky vskutku zajímavý zážitek. Když se ještě dvě persóny rozhodnou rovnou vyrazit na společné turné, je úspěch zaručen. Ne že by Láďa Křížek s Doro Pesch trávili celou dobu na podiu společně, zahráli jen jeden song, ale celkově k sobě postavit KREYSON a DORO byl nápad naprosto vynikající!

Zastávka v Českých Budějovicích se pyšnila titulem „nejmenší místo turné“, což ale nebylo na škodu. Menší prostory vytvářely dojem nabouchaného koncertu, díky čemuž byla atmosféra skvělá. Celý večer otevřeli SEVEN, což se dá chápat, když v minulosti s Doro koketovali a mistr Kirk Běhunek dokonce chvíli hrál v KREYSONu. Čekal jsem, že si Doro něco s kluky zapěje, ale nakonec se tak překvapivě nestalo. Jako host ale vystoupil Honza Toužimský, který momentálně již několik let pracuje v ARAKAINu. Nutno podotknout, že by klidně mohl přemýšlet o přestupu. Hudba SEVEN mu totiž hlasově sedne lépe a kapela by se mohla vymanit z nudného průměru. V Českých Budějovicích měli našlápnuto k lepším zítřků, i když se ze mě fanoušek stále ještě nestal.

KREYSON jsem viděl o několik týdnů dříve v Mrákově a byl jsem tehdy ohromně zklamán. Což o to, staří bardi hráli parádně, ale hrací doba mi přišla jako pěkný podfuk vůči všem platícím. Čtyřicet minut za 250 korun je pro mě docela provar. Pokud se nepletu, v Českých Budějovicích hráli stejně dlouho, což je ale v rámci předkapely naprosto v pořádku. Celkově mi přišlo, že to byla daleko větší jízda. Láďa Křížek je stále naprostá pěvecká špička. Sice mi přijde, že se občas šetří, ale i tak si nemohu stěžovat. Ještě před pár lety bych nevěřil, že uslyším v jeho podání pecky jako „Kreyson“, „Já chci se ptát těch králů“, „Snad odpustíš“ nebo „Upíří láska“. Nakonec přišla i samotná metal queen a společně s Láďou nakopli letitou „Čarovnou noc“. Pořád jsem měl pocit, že je Doro zbytečně při zemi, ale čím blíže byl song u finále, tím více gradoval a vyvrcholení koncertu bylo opravdu orgastické. Strhující koncert! Jediná výtka by mohla směřovat snad jen k playlistu, kde stále ještě chybí výborné pecky ze „Zákona džungle“, což je opravdu škoda. Teď ještě, aby Dodo oživil VITACIT a český heavy metal se vymaní z bláta…

Doro se svým bandem vlítla na celý koncert s velkým nasazením, na což jsou fanoušci již zvyklí. Překvapilo mě, že se hráli hlavně songy z období WARLOCK, proti čemuž jsem samozřejmě na druhou stranu nic neměl. Člověk ani nepoznal, když se do setu vloudila nějaká písnička z poslední nahrávky „Warriors Soul“, která na tvorbu německé legendy krásně navázala. DORO jsem viděl naposledy na Basinfire festu ve Spáleném Poříčí a tehdy mi přišli mírně rozpačití, což se v Českých Budějovicích nedělo. Kapela byla zcela suverénní. Vše šlapalo jak hodinky. Doro dokonce omezila i svoje „hej hej hej“, což jsem také kvitoval. Zajímavá byla situace kolem songu „Fight“, kdy se vedle mě začali dva maníci celkem slušně postrkovat. Krev nakonec netekla, ale dali si rande venku, tak nevím, jak to dopadlo. S bojovným refrénem skladby to byl ale slušný paradox. Největší úspěch samozřejmě slavila „All We Are“, což je u nás takřka lidová skladba. Myslím, že klip s megavlasatou Doro viděl kdysi každý. Pro mě se stal osobním vrcholem ploužák „Love Me In Black“, který vygradoval naprosto neskutečným způsobem. Na desce zní dost uhlazeně, živě je to úplně jiný píseček.

Celou akci jsem si skvěle užil, stejně tak určitě celý KD Vltava. Doro snad biologické hodiny netikají, stále krásná žena a stále plná energie. Příště zas, holka!

Venca Votruba             


www.doropesch.com
www.ladakrizek.com
www.sevencz.com


Fotogalerie


DORO



KREYSON





SEVEN




foto:
Peter www.foto-tykvart.cz


Vydáno: 16.01.2008
Přečteno: 9688x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Byl jsem na...18. 01. 2008 19:01 Jiří


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09385 sekund.