RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FORREST JUMP - Orgasmix

"Orgasmix" je v pořadí čtvrtý počin této HC/Nu-metal/crossoverové formace z Němčan u Bučovic. Na začátek se hned přiznám, že celkový styl této kapely není zrovna můj šálek kafe, no budu se snažit popsat toto album v co možná nejobjektivnějším světle.

Nachází se tu 12 skladeb ve zvukových stopách + dvě videa ve formátu avi, a teda ve velice dobré zvukové i obrazové kvalitě. Stylově je CD celkem pestré. Nacházíme tu klasickou hardcoreovou sekanou, metalová jatka, nu-metalové nudle i slaďákovou polevu.

Zvukově jsou tracky na vysoké úrovni, kde je velice čistě rozeznat každý nástroj i podmazové elektronické party. Vyzdvihnout bych chtěl hlavně bicí, které mě oslovili asi nejvíc ze všech aspektů alba. A to jak zvukově, tak technicky. Když jsem se už pustil do nástrojů, tak kytary nám nabízejí melodické riffy i veselé sólové vyhrávky a všechny vzpomínané styly zvládají na výbornou. Basa bez problémů následuje kytarové melodie a dává celému dílku podsaditý tón, no nijak nevyniká.

Co je mně méně sympatické, je vokál. Pepa Michálek má sice hlas vyzpívaný, ale tady to zní, jakoby ho vytrénoval jenom na jednom tónu. A to mluvím o té „pozitivní“ poloze jeho vokálu. Jednotónový chraplák, který až řeže do ušního bubínku je totiž střídaný i klidným zpěvem, který je dle mého názoru slabý, a ne úplně intonačně zvládnutý. Pak tady ještě máme „recitační“ vokál, proti kterému nic nemám, protože rytmicky všichni kluci své úlohy zvládají na jedničku. V hodně písničkách se nacházejí i hostující vokály, ve kterých se trochu ztrácím.

Kladně hodnotím, že všechny tracky jsou nazpívané v češtině, dávají smysl a rytmicky krásně sedí do hudby. Dokazuje to, že klasické výmluvy na složitost rytmického uplatnění českého jazyka v písních se nemusí zakládat na skutečnosti. Nabízí se diskuse na téma: lenost v uplatnění čes..... .

Samostatný komentář si zaslouží osmá písnička, která je skutečně PÍSNIČKA. Kytarová vybrnkávačka se vzpomínaným „čistým“ vokálem, kterou by možná někdo nazval „akustický slaďák“, mně připadá jako parodie na folk, která je vynásobená natolik, že nakonec paroduje sama sebe. Nesedí mi do kontextu alba a při poslechu chci, aby co nejdříve skončila :-).

Co se týká dvou videoklipů, tak první, "Hanopsis", je jakousi punčochovou (doslova :-) ) parodií na Korn, nebo Slipknot... Nebo to má nějaký hlubší smysl, který sem nepochopil? Nicméně písnička je v duchu ostatních skladeb na albu a přitomné kytarové „legatto“ v refrénu (jako i punčocho-copánky kytaristy a basáka) mi připomíná právě Korn. Druhé video je k nejlepší skladbě alba, "Orgasmix", které je natočené na pódiu v KAINu a zvuk je ze studiové nahrávky. Nicméně hezké zpestření.

Abych to shrnul. FORREST JUMP bych si možná užil více na koncertu, kde bych si po pár pivech dokázal zaskákat v rychlém rytmu HCčka, ale na poslech doma to já osobně nevidím...

Saaashky             


www.forrestjump.elysion.cz

Seznam skladeb:
1. Souzen(a)
2. Hero.inn
3. Orgasmix
4. Sign-all
5. Trám
6. Slečna vrah!
7. 3D
8. Vzpoura
9. Ne(s)tress.tani
10. Loutkohra
11. Šeptej (sí.to)
12. Kom.promis(e)
___________________________
+ bonus: videa Hanopis, Orgasmix

Sestava:
Pepa Michálek - vokály
Silvester Müller - bicí
Vlasta Kos - baskytara
Ivko Vrána - kytara
Mirek Kosa - kytara

Rok vydání: 2007
Čas: 38:10
Label: Élysion
Země: Česká republika


Vydáno: 08.04.2008
Přečteno: 3380x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08534 sekund.