TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STEEL ATTACK - Carpe DiEnd

Na životní pouti švédských ocelových útočníků by se názorně dala demonstrovat optimistická pohádka pro malé metaláčky o tom, že trpělivost růže přináší. Že vytrvalost a špetka talentu může k úspěchu přivést i kdysi nevýrazné zrnko, utápějící se v záplavě jemu podobných. Že buldočí zarputilost a chuť bádat a nespokojovat se s již dosaženým může nakonec vykrystalizovat do nečekaně silné podoby. Ano, se svým šestým albem se Steel Attack dostali do výborné formy a stvořili svůj zatím nejsilnější opus. A budou-li jednou sčítat veškeré plusy a mínusy, jež vytrousili během této cesty, tak mezi ty nejvýraznější kladné body bude patřit pootočení stylového kormidla a s tím zřejmě související postupné radikální řezy v sestavě.

Á dva tři. Dva roky jsou to od vydání alba „Diabolic Symphony“ a během těchto dvou let opustili partu hned tři (dnes již bývalí) oceláři. A je to i třetí album, na kterém se představuje zpěvák Ronny Hemlin, s jehož příchodem začínají Steel Attack potemňovat, těžknout, přitvrzovat a dramatičnět. Když k tomu připočtete i dost dobrou paměť, tedy fakt, že Steel Attack nezapomněli psát silné melodie, nosné motivy i chytlavé refrény, není divu, že jsou aktuálně srovnáváni s takovými power-progressmetalovými velikány, jako Masterplan, Evergrey, Nocturnal Rites či Manticora. Už jen výčet (a počet) těchto jmen naznačuje, že není snadné a ani potřebné hledat konkrétní berličky, protože Steel Attack jsou díky „Carpe Diem“ tak svébytnou a silnou jednotkou, že se přiblížila doba, kdy i jejich jméno by brzy mohlo být užíváno jako synonymum nejvyšší kvality.

Nejdůležitějším momentem je skutečnost, že „Carpe Diem“ je velice konzistentní záležitost, která kompozičně drží skvěle pohromadě a nenajdete ani náznak nedotaženého místa. Silná produkce, pod níž je podepsán i Mike Wead (kytarista King Diamond a Mercyful Fate), dává vyniknout agresivnímu hrubému kytarovému soundu a mocným riffům, které jsou velice citlivě doplňovány klávesovými party, jež účelně a atmosféricky slouží celku, bez toho, aby na sebe nějak zásadně strhávaly pozornost. Vytrvalé změny tempa, nápaditá kytarová sóla a sugestivní projev Ronnyho Hemlina, jehož pružný, přizpůsobivý a nekompromisně řezavý vokál posunuje nahrávku do těch nejvyšších sfér. Jedinou připomínku bych tak měl k bicím (nebo že bych jenom hledal důvod nejít rovnou na plný počet a nechat si nějaký bodík do rezervy na příště?), které v porovnání s razancí ostatních nástrojů jen více méně sekundují. Dotáhnout i bicí na úroveň ostatních nástrojů, je z „Carpe Diem“ naprosto masakrující nálož. Netřeba vypichovat jakoukoliv skladbu, kterákoliv z nich splní i samostatně velice náročná měřítka. Ovšem pohromadě je to teprve ta správná síla!

Album, které nadchne každého, kdo má rád temnější tvář heavy power metalu. Album, které si Steel Attack v duchu klasického „Carpe Diem“ skutečně vydatně užívají. Od začátku až do naprostého konce. A je potěšení přidat se k nim.

Savapip             


www.steelattack.com

Seznam skladeb:
1. Carpe DiEnd
2. The Evil In Me
3. I Keep Falling!
4. Holy Is Evil
5. Perpetual Solitude
6. For Whom I Bleed?
7. Angels
8. Entrance To Heaven Denied
9. Crawl
10. Never Again
11. Beyond The Light
-----------------------
bonus: video Angels

Sestava:
Ronny Hemlin – zpěv, klávesy
John Allan - kytara
Johan Löfgren - baskytara
Simon Johansson - kytara
Peter Morén - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 48:27
Produkce: Ronny Hemlin a Simon Johansson
Studio: Solnasound Recording a Somic Train Studios
Label: Massacre Records
Země: Švédsko


Vydáno: 26.05.2008
Přečteno: 3849x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Recenzi jsem...2. 01. 2009 21:25 heide


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09513 sekund.