DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Hellfire Club


edguy - janacochtanova

Me se od edguy libi deska age of the jocker nebo hellfire club a taky rocked ride v nemz tobis hrozne krici mel by stlumit volume.

11. 08. 2013 22:00

- vnexe

Pestrost je úžasná věc,nemam rád kapely,kteří pořád dokola nahrávají tak říkajíc stejná alba.Proto je Edguy zábavný,každé album přinese něco nového pro někoho uspokojení dalšího to nasere.. HC je někde uprostřed :D

17. 06. 2010 0:49

- GNT

Ano, ať si kdo chce co chce říká, proto tu tahle rubrika je. Jen malé šťouchnutí, když už nějaký vyhraněný názor, zajímá mě jeho pozadí - tj. proč si ten či onen něco tak akurátního myslí, co ho k tomu či onomu názoru dovedlo. Napsat o něčem, že je to sračka nebo vynikající, umí každý. Ještě k samotnému albu - mám takový nejasný pocit (když tak mi ho vyvraťte), že ve své době byl HC profi kritiky přijat celkem příznivě (ostatně jako každý odklon od speedu).

16. 06. 2010 15:18

- Vojta

A já mám tento kousek z diskografie Edguy nejraději. Ať si kdo chce co chce říká.

15. 06. 2010 20:43

- GNT

Už jsem to tu někdy psal - nástup speed metalu posunul vnímání toho, co je rychlé. Za opravdu rychlé skladby se dnes berou jen ty ve speedovém tempu. Posuzováno jinak (dřívějším předspeedovým pohledem) bylo by na HC 6-7 rychlých songů. Nad názorem kolegů posluchačů (či recenzentů) se netřeba rozčilovat. Někdy by ovšem bylo dobré vědět, co toho či onoho vede k určitému názoru, proč se mu něco líbí, proč mu něco vadí atp. Já jsem "genezi" svého pohledu na hudbu i na metal snažil (a občas ještě snažím) popsat. I když jsou tu jevy nevysvětlitelné (já třeba nevím, proč právě mně nejvíce vyhovují písně ve speedovém tempu a zpěváci výškaři, proč mi to působí takové "blaho" ...). Každý názor, který vychází z nějaké dlouhodobější osobní zkušenosti - i když s ním třeba diametrálně nesouhlasím -, mám v úctě, vadí mi jen papouškování cizích postojů.

14. 06. 2010 6:49

- Fanda

Ty jo, nevím co se Vám na tom albu nelíbí. Nechápu, jak můžete jeden celý odstavec věnovat mezihře ,,Lucifer In Love''"! Podle mě tohle není recenze na úrovni (ale je to jen můj názor). Jen dvě rychlé skladby? Takže Mysteria a Under The Moon nejsou rychlé??? Nechápu!!! Balada Forever je divná? Co je na ní divného? Je to úžasný kousek. Ale chápu - je to jen můj názor!

11. 06. 2010 17:30

- GNT

Takořka zcela souhlasím s Adrianem, osmička je i můj typ na hodnocení tohoto alba. Ano, Sammett začíná řvát (stejně jako Dickinson od alba No Prayer ...), za což může příklon k rocku (i když nevím respektive nejsem si jistý, že by podstatou rockového zpěvu měl být řev) - či snaha být větším "tvrďákem"? Ještě jeden postřeh - porovnejte skladbu Piper Never Dies a Theater of Salvation, obě jsou dlouhé, výpravné či chcete-li epické, ale muzikou, tj. melodiemi je daleko více nabušen starší song, v něm se stále děje něco nového, co chvíli přijde jiná melodie, rytmus, nálada, v Piper Never Dies vládně spíše "minimalismus", s odpuštěním, z hovna se tu plete bič. Skladba sama snad špatná není, ale měla být o polovinu kratší. Obě speeďárny na HC mají skvlěý refrén, kdyby se šlo v tomto duchu ve více skladbách, mohlo vzniknout vskutku podařené album. O zbytečnosti posledních dvou skladeb (Navigator a Spirit Will Remain) netřeba pochybovat, měly být označeny jako bonusy (něco podobného se stalo na posledních Freedom Call). Album nemusí mít nutně 60 a více minut.

11. 06. 2010 11:45

- Mike

Nejlepší deska Edguy a aby těch protichůdných názorů nebylo málo, tak Lavatory Love Machine je na ní podle mě ten největší shit...

11. 06. 2010 3:41

- vnexe

Muj navrch set:1Dead Or Rock2Speedhoven3Tears Of A Mandrake4Babylon5The Pharaoh6Ministry Of Saints7The Hedless Game8The Pride Of Creation9Superheroes10Nine Lives11Lavatory12King Of Fools (jinak set z koncertu v praze

11. 06. 2010 1:30

- vnexe

Hellfire se vstřebává hůře,hitovější kusy jako King,Lavatory čí Mysteria se zaryjou podkůži jako první zbytek pak postupně objevuji až na čtvrtý,pátý poslech,nicméně po tomto albu sahám celkem často,ale pouze do deváté stopy,pak si už jedu svojí Rocket Ride :)

10. 06. 2010 23:12

- adrian

Vzhledem k tomu, jake nesmysly nasledovaly, tak bych dal o jeden bod navic, cili 8. Az na nehorazne blaboly Navigator a hlavne Spirit Will Remain ( opravdu jsem nikdy smysl tohodle songu nepochopil ), jsou to v pohode veci a zvukove naprosto bez chyby. Problem je, ze Tobias zde prestava zpivat a zacina rvat. Muj nejoblibenejsi song - We Don't Need A Hero.

10. 06. 2010 19:07

Tohle - Franta

je poslední album od Edguy, které jsem si pořídil. Ty další už mi nestály ani za vypálení. Škoda. i na nobou Avantasii se měl vyprdnout, první dvě alby bombastická, další odpad.

10. 06. 2010 11:14

- Pagan

Samozřejmě, že jsou, Venco! :-)

10. 06. 2010 8:52

- Venca Votruba

Hellfire Club jsou podle mě nejlepší Edguy...

10. 06. 2010 8:41

5,5/10 - Tassadar

Recenzent si dělá prdel? Jak může někdo vypíchnout totálně vyčpělou hitovku s nablblým textem /llm/ a naprosto idiotské midtro, které nepřináší zhola nic než již jednou použitou melodii, jako vrcholy alba?! Dobře, 100 lidí, 100 chutí, mlčím.. Ohledně alba, je to opět slabota, ale najdou se tam i pěkné kousky, úvodní mysteria s parádním riffem, hezky procítěná forever, kde konečně tobias nezní jako casanova a dle mého nejlepší skladba edguy, down to the devil. Zbytek průměr/vata. Mimochodem, na desce jsou daleko příšernější songy, než navigator, který mě nijak neuráží, jmenovitě npř. piper never dies nebo the spirit will remains.

10. 06. 2010 8:20

- GNT

Přesná recenze, ale dal bych o půl bodu až bod více, sedmičku bych si nechal vyhrazenou pro poslední Edguyí opus/pokus (Kristův ušní výtok). Rozpolcenost je skutečně hlavním znakem tohoto zbytečně dlouhého či natahovaného alba. Ano Navigator je zbytečnost. Bonusová skladba (Children of the Steel) by se na místě této skladby vyjímala daleko lépe. Obě speeďárny jsou skvostné, ostatní rychlejší songy mi tak trochu splývají, úvodní píseň se tak (asi na minutu) zasekne zhruba ve svém středu, následující Piper Never Dies pokouší moji trpělivost. Nástup k mainstreamu s menší melodičností a zpomalením (to zpomalení chápu, většinový posluchač má se speedovou rychlostí velký problém, i když jsem dodnes nepochopil proč; proč kapela uspěje ve "středním proudu", když se stane méně melodickou, to jsem dodnes nepochopil).

10. 06. 2010 7:13

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08203 sekund.