Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BLIND GUARDIAN – Nightfall in Middle-Earth


- Ray

Někteří lidé mají totiž na dva měsíce státnice a on takový seriál sežere dost času, který je nutno věnovat bakalářské práci...;)

31. 03. 2011 8:08

- vn

Tak nám utekl nějaký ten čtvrtek,pátek a Gammáči nikde!!heh :))

31. 03. 2011 1:03

- Ray

Gammáči budou, taky nemůžu překousnout, že tu půlka diskografie chybí...původně jsem se chtěla hned po BG pustit do Kamelot (kvůli novince), ale jak tak na to koukám, tak asi nejdřív přijdou na řadu GR

13. 09. 2010 10:14

- Luiz

Tu recenzi Land of the free (1995) bych si také rád poslechl, pro mě nejlepší album od Gamma Ray, zdatně mu konkuruje Powerplant.

12. 09. 2010 22:57

- Tassadar

Luiz: Uf, takhle z fleku ti to vážně neřeknu:) Eternity od FC stále zůstává mým albem č. 1, ale o daších příčkách "žebříčku" je těžké hovořit.. nejspíš záleží na okamžiku.) Navíc existuje spoustu geniálních desek a měl bych strach, že nějakou opomenu:)

12. 09. 2010 20:05

- vnexe

jé paráda děkuji! .)

12. 09. 2010 14:45

- Pagan

Právě na to koukám, že to nebude tak těžký, když už je půlka diskošky hotová :-)

12. 09. 2010 10:08

- Venca Votruba

Ten už tu běžel, jenom ho Čárlí ukončil u Sigh No More :-)))))))))

12. 09. 2010 10:07

- Savapip

to vn: mohl, dopadne-li vše, tak jak by mohlo, objeví se v dohledné době seriál o Gamma Ray

12. 09. 2010 9:58

- vn

dotaz : nemohl by někdo prosím připravit recenzi Gamma Ray - Land Of The Free I(95),která dobře zapadne do 90 let s BG

12. 09. 2010 3:13

- Luiz

A která alba jsou v tvé první trojce,mohu-li se zeptat?

10. 09. 2010 17:36

- Tassadar

Deska s velkým D, opus magnum, genialita sama o sobě, jedno z nejlepších alb všech dob.. tady se superlativy nešetří. Nightfall je neskutečně komplexní deska, pro kterou je symbolických několik atributů -> ten první je určitě 100% promakanost. Těžko si představit, že by to šlo nahrát lépe.. další je uvěřitelnost. Nightfall je Hansiho pěvecký vrchol, tolik rolí, kolik zde vystřídá, to je neskutečné a vy mu to všechno prostě věříte! Je jedno, jestli chrlí "give it to me, i must have it", táhle skučí "niiiightfaaaaal" či zuřivě křičí "taken the long way dark realms i went throught", všechno to zní tak přirozeně.. a poslední důležitý aspekt je neskutečná symbióza. Vezměte si třeba úvodní Into the storm -> když hansi spustí "we are following the will of the one", s následující parádní kytarovou vyhrávkou, máte pocit, jako by vokál a kytara splynuly v jedno, jako by všechno byl jeden dlouhý proud strhující geniality.. A nejlepší písně? Těžko volit, tady zkrátka hit střídá hit a všechny jsou nesmírným způsobem propracované, ale pár favoritů zde přec jen mám -> úvodní nářezovku, která ve mě už svým úvodním riffem vyvolá příjemné mrazení v zádech, veleznámou titulní věc, nejtvrdší /a kapku podceněnou, styďte se!/ položku na albu Curse of Feanor, nádherně melancholickou Noldor /ten refrén, ten refrén!/ a pro mě naprostý vrchol alba, superhitovou Time stand still. Z toho krásně gradovaného úvodu, následného Hansiho odsekávaného "light falls at dawn, the moon is gone" a neskutečné bomby v refrénu mám husí kůži úplně všude.. Genialita. Celé album je geniální! Samozřejmě, piplal dokáže odhalit i nějakou tu slabou stránku /ano, eldar opravdu je postradatelná/, ale nebuďme pedanti. Vrchol tvorby BG.. a jedno z nejsilnějších metalových alb vůbec. Do mé první 3ky by se s největší pravděpodobností dostalo..

10. 09. 2010 9:22

- name

To, že Hansi začal brát hodiny zpěvu, byla jeho největší chyba. Viz právě zmíněná Eldar, to je tak slaďoučký a růžovoučký, až mě z toho bolí zuby! :-)

9. 09. 2010 7:29

- vnexe

Tak ani jsem nečetl recenzi,abych si připravil svůj vlastní kratičký názor na tuto desku.Je jasné,že tahle deska potřebuje čas na vsáknutí.Tentokrát se vůbec nesoustředím na názvy stop ani na délku nic.Jsem z toho,ale řeknu vám rozčarovaný,mezi skladbami slyšíme vrzání okenic,šumění potoka a dotoho podivné skřeky trpaslíků,obrů a já nevim co ještě,to mě zkrátka nebere.Tohle všechno je pro mě navíc a zbytečný plýtvání místem na třeba další dvě,tři legurérní tracky,no nic někoho to asi baví.. zmatek 7,5/10

9. 09. 2010 1:47

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08033 sekund.